Am gasit reteta asta in Secretele bucatariei,sub denumirea de placinta bavareza cu carne.Am gugalit eu, sa vad ca ce si cum,n-am gasit aceasta denumire si reteta,asa ca am redenumit-o,spunandu-i un alt fel de musaca .Am schimbat putin reteta dupa gustul meu si a iesit o mancare foarte gustoasa.
Intretimp,Craita ,mi-a atras atentia ca denumirea mancarii este Shephard's pie (placinta pastorului).Am gugalit iar si am aflat ca asa este.Ba,chiar am aflat ca,etimologic,sheppherd's pie ar trebui sa fie numai cu carne de oaie sau miel, pe cand daca e facuta cu vaca , se numeste cottage pie. Dar pare ca denumirea incetatenita este prima.In general difera condimentele de la o reteta la alta.Am vazut si placinta lui Gordon Ramsey.El foloseste in plus,la carne sos worchester si vin si rozmarin in loc de busuioc,iar piureul il face cu smantana si galbenusuri de ou.Acuma sa va arat varianta mea :
INGREDIENTE :
Lg=lingura
lg=lingurita
-1 kg carne tocata amestec
-1,5 kg cartofi
-0,5 kg pastarnac
-500 ml lapte
-50 g unt
-1 vf de cutit de nucsoara
-2 cepe mari
-2 morcovi
-2 catei de usturoi
-1 Lg menta uscata
-1 lg cimbru uscat
-1 lg busuioc uscat sau verde
-1 Lg pasta de tomate
-1 cana supa de vita,legume sau apa
-1 ardei iute tocat
-sare,piper dupa gust
-150 g cascaval ras
MOD DE PREPARARE :
-din cartofii si pastarnacul fierti se face un piure cu unt si lapte.Se asezoneaza cu sare si nucsoara
-ceapa,usturoiul,ardeiul iute,morcocul ras se calesc in putin ulei,apoi se adauga carnea si se prajeste pana ce devine sfaramicioasa.Se adauga pasta de tomate si supa,se asezoneaza cu sare ,piper,menta,busuioc,cimbru si se mai gatesc impreuna timp de 3 minute sa se
-se unge o forma termorezistenta cu unt si se pune carnea
-peste carne se pune piureul si se presara cu cascaval ras
-se da la cuptorul preincalzit la 180*C timp de 40 de minute,pana ce e frumos rumenita
minunatia asta din farfuria ta este o reteta tipic britanica si se cheama pe limba ei Shepard's pie , arata ff bn si mi-ai adus aminte ca n-am mai comis-o de mult:)
RăspundețiȘtergereInteresanta si cred ca foarte buna!Week-end placut Pansy!
RăspundețiȘtergereCa sa vezi Craito ,ce ti-e si cu revistele astea ! am sa rectific denumirea! multumesc
RăspundețiȘtergereIntr-adevar Flory,a fost bune si eu zic ca merita incercata !
RăspundețiȘtergereLa cum arata,cred ca este foarte buna.
RăspundețiȘtergereImi ploua in gura, Pansy! Ca la orice alta postare a ta , dealtfel. Te felicit si spor la bucatareala!
RăspundețiȘtergereO alta varianta la fel de delicioasa! ;)
RăspundețiȘtergeretrebuie sa fie tare buna!
RăspundețiȘtergereDrept graiesti DiaMar!
RăspundețiȘtergerePupu-te Carmen draga mea! Multumiri si spor si tie la tortuit!
RăspundețiȘtergereMiha,am fost incantata ca am gasit originea acestei retete ! Ca dupa cum am zis,Secretele bucatariei m-a bagat in ceata!
RăspundețiȘtergereAlinutzica,cu mana pe inima spun ca e buna!
RăspundețiȘtergereMai ,asta l-ar face invidios si pe Jiji . :))
RăspundețiȘtergereHi,hi ..!!!!
RăspundețiȘtergere