Reteta asta o am de la Levent,gazda si prietena mea de la 2 Mai.Mi s-a parut o reteta simpla si extrem de gustoasa care merita incercata.
INGREDIENTE :
-nu dau cantitati ,veti vedea la modul de preparare de ce
-gogosari,de preferat de dimensiunea (diametrul) borcanului in care ii puneti,daca ii puneti in borcane mici de 700 g.
-zahar
-otet
-ulei
-sare
-foi de dafin,boabe de piper,hrean
MOD DE PREPARARE
-se spala gogosarii si le scoateti cu grija cotorul,apoi ii asezati intr-o tava ce merge la cuptor.
-in fiecare gogosar puneti :
-1lg (lingurita) ulei
-1 lg otet
-1 lg zahar
-1 vf de cutit de sare
-puneti gogosarii in cuptorul incins la 180 *-200* C,adica la foc mediu, pana ce coaja de pe ei se zbarceste,apoi lasati tava acoperita cu o folie sa se raceasca
-asezati cu grija gogosarii in borcane, cu gaura in jos,ca sa se scurga zeama continuta in gogosar,adaugati foi de dafin,boabe de piper si hrean ca la orice conserva Daca gogosarii au lasat ceva zeama si in tava,adaugati-o si pe ea in borcane.
-sterilizati borcanele in bain marie sau dupa metoda dorita.
Ce ziceti de o fasole batuta si niste gogosari alaturi ?
interesant mod de a conserva gogosarii
RăspundețiȘtergereArata bine si este chiar interesanta reteta. Am salvat-o, multumesc!
RăspundețiȘtergereMitinita,e drept ca e un altfel de mod,dar incearca 5-6 gogosari ptr 1 borcan si ai sa vezi ca n-o sa-ti para rau.ce am eu aii in poze ,este o conserva de toamna trecuta.dar am zis sa postez,ca sa puteti eventual incerca reteta.vaasigur ca merita.
RăspundețiȘtergereNely,sa-mi dai de stire daca o incerci.te pup!
RăspundețiȘtergerevreau si euuuuu.la mine nu se gasesc gogosari.mi-am plantat anul trecut dar cand au inflorit i-a jumulit nepota-mea .pupicei
RăspundețiȘtergereInteresanta metoda!
RăspundețiȘtergereSuper reteta! Ma tot gandesc la fasolica aceea cu gogosari alaturi:)
RăspundețiȘtergereArata super,de buni nu mai zic.Sunt preferatii mei.Te pup!P.S.Am deschis si eu blog,si te rog daca vrei sa mi te alaturi si sa ma urmaresti.Sunt si eu in cautare de prieteni care sa ma viziteze si sa-mi spuna daca le place ce vad la mine sau nu.Multumesc mult.DiaMar bucataria galbena diamar99.blogspot.com.
RăspundețiȘtergereFaina reteta!!! Merita incercata! Pupici!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca v-a retinut atentia reteta .va asigur ca merita incercata.
RăspundețiȘtergereDiaMar,succes si trecsa te vizitez cu placere.
RăspundețiȘtergereCe metoda inedita,imi place!Trebuie sa fie foarte buni gogosarii,merita un test.Pupici!
RăspundețiȘtergeredesi e foarte de dimineata, mi-ai facut o pofta de nu pot spune :))!
RăspundețiȘtergereCe mod interesant de a conserva gogosarii!Nu-i gasesc mereu, dar daca-i gasesc stiu cum sa-i pregatesc.Multumesc PansY!
RăspundețiȘtergereTrès bonne idée c es poivrons en conserve. je note la recette.
RăspundețiȘtergereA très bientôt
Fac si eu o reteta asemanatoare, cu mici exceptii: pun in gogosar si un catel de usturoi necuratat si 3 boabe de piper; nu pun foi de dafin; fierb borcanele 15 minute. Reteta a inlocuit cu mare succes o alta reteta pe care o faceam de peste 5 ani!
RăspundețiȘtergereFlory,Zazuza,Lilly gustul lor e foarte bun.Ei zic sa incercati cu 5 gogosari ce intra intr-un borcan de 720 g.Sunt convinsa ca nu o sa regretati
RăspundețiȘtergereMarysa,ma gandeam sa incerc si eu cu usturoi,da'uite ca nu -am gandit sa-l pun necuratat.Multumesc !
RăspundețiȘtergereHmmmmmmmm.......ce buni !
RăspundețiȘtergereSi arata si tare fain.
Bravo Pansy !
Te tzuc.
Faina reteta si sunt foarte buni la iarna !
RăspundețiȘtergerepupu-te si io Sidy !Multumesc de apreciere.
RăspundețiȘtergereMimmi draga,cum ziceam mai sus,poti incera cu 5-6 gogosari sa vezi ce bunatate iese!
RăspundețiȘtergereImi place cum i-ai preparat,sunt sigura ca sunt gustosi!Cred ca am sa pun si eu asa!O seara buna!
RăspundețiȘtergeremariette da-mi de veste daca i-ai pus!
RăspundețiȘtergerePai ce sa zicem? Pune masa ca venim:D.
RăspundețiȘtergereBuna ziua.Link ex cu www.bucatariaculinara.net se poate? Multumesc
RăspundețiȘtergereOK Iulia,eu pun gogosarii voi veniti cu fasolea !!
RăspundețiȘtergereDa,retete culinare,se poate
RăspundețiȘtergereOfftopic : Leapsa - http://www.claudiu-savu.info/2011/09/stai-ca-trag-carte-scrisa-de-gheorghe.html
RăspundețiȘtergereAm gasit gogosari azi.Revin cu impresii.
RăspundețiȘtergereClaudiu,am facut un comentariu la tine pe blog.pana n-o citesc nu stiu sa fac comentariu,pot doar sa spun ca poate fi interesant
RăspundețiȘtergerelilly,n-o sa regreti ca sunt tare buni.acuma ce sa spun ? da'asa e
RăspundețiȘtergereo reteta foarte, foarte buna.... multumesc
RăspundețiȘtergereeu zic ca e de incercat
Ștergereo reteta usoara si interesanta. Nu am m-ai pus asa gogosarii, dar o sa incerc. Multumesc!
RăspundețiȘtergereNbici eu pana nu am gustat si apoi amj aflat cum se fac.Sunt buni rau !
ȘtergereInteresant! De probat! ;)
RăspundețiȘtergereN-o sa-ti para rau daca-i incerci Iuliana !
ȘtergereInteresanta reteta!Imi place!
RăspundețiȘtergereEuzic ca merita incercata, pentru ca godosarii ies foarte gustosi
ȘtergereSuna si arata grozav! Multumim ca ai impartasit aceasta varianta si cu noi!
RăspundețiȘtergereDupa parerea mea este printre cele mai bune retete de gogosari murati.Merita incercata !
Ștergere