luni, 24 septembrie 2018

Vinete albe umplute cu mozzarella





















Imi plac vinetele albe pentru ca au mai putini samburi si parca sunt mai dulci si mai aromate. Asa ca de data asta le-am facut umplute simplu cu mozzarella. Cred ca puteti folosi in umplutura, orice fel de branza va place. Rezultatul, credeti-ma pe cuvant, a fost tare gustos si reconfortant : vara in farfurie.

INGREDIENTE:
-2 vinete albe
-o ceapa mare tocata
-2 catei de usturoi tocati
-un ardei capia taiat cubulete
-2 rosii medii taiate cubulete
-o lingura de busuioc uscat
-250 g mozzarella
-2 linguri de parmezan ras
-o ceasca de suc de rosii, pasate
-fulgi de ardei iute dupa gust (optional)
-sare, piper dupa gust
-ulei
-marar si patrunjel verde tocate

MOD DE PREPARARE:
1.Vinetele se spala bine, se taie pe lung si se scobesc cu ajutorul unei linguri, lasand cam 1 cm de pulpa pe coaja.
2. Miezul scobit se taie cubulete, la fel si ceapa, ardeiul si rosiile.Usturoiul se toaca marunt.
3.Se incing cam 3-4 linguri de ulei intr-o tigaie incapatoare sau o cratita si se calesc ceapa si ardeiul.
4.Se adauga usturoiul, ardeiul iute, se calesc 1 minut, apoi se adauga rosiile taiate cubulete,busuiocul, fulgii de ardei iute, sare si piper dupa gust.Se calesc impreuna pana ce zeama lasata de rosii se evapora. Se gusta si se asezoneaza daca mai este nevoie, apoi se lasa la racit.
5.Se taie 4-8 felii de mozzarella care se rezerva pentru mai tarziu, testul se taie cubulete.
6.Dupa ce s-a racorit amestecul, se adauga cubuletele de mozzarella, parmezanul ras si se amesteca.

7. Se asaza jumatatile de vinete intr-o tava, se stropesc cu ulei si se umplu vinetele cu amestecul, se stropesc cu sosul de rosii si se dau la cuptorul preicalzit la 180 *C, timp de 40-50 de minute.Dupa 30 de minute se asaza feliile taiate de mozzarella deasupra vinetelor si se da din nou la cuptor, pana ce vinetele sunt frumos rumenite.
8.Se pot servi ca aperitiv, fel de mancare principal sau ca si garnitura, presarate cu patrunjel si marar verde tocat.


Pofta buna !




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...