Iata o noua reteta tatareasca.Eu le zic "posetele".Sunt foarte bune intr-o seara calda alaturi de iaurt sau lapte batut rece.
Cantitatile de mai jos,le-am estimat,pentru ca Saide le face la ochi.La sfarsitul asta de saptamana am sa le fac si eu acasa si am sa vin cu corecturile necesare.
INGEDIENTE:
-2 oua
-500 ml iaurt
umplutura:
-0,5 kg piept de pui tocat (sau carne de miel,sau de care va place)
-2 cepe tocate
-sare,piper
-o lingura mare de menta uscata
aluatul:
-600 g faina
-1 cub de drojdie
-sare
-apa calda
MOD DE PREPARARE:
Cantitatile de mai jos,le-am estimat,pentru ca Saide le face la ochi.La sfarsitul asta de saptamana am sa le fac si eu acasa si am sa vin cu corecturile necesare.
INGEDIENTE:
-2 oua
-500 ml iaurt
umplutura:
-0,5 kg piept de pui tocat (sau carne de miel,sau de care va place)
-2 cepe tocate
-sare,piper
-o lingura mare de menta uscata
aluatul:
-600 g faina
-1 cub de drojdie
-sare
-apa calda
MOD DE PREPARARE:
-carnea tocata se amesteca cu ceapa,sare,piper si menta uscata
-alutul se ruleaza in suluri cam de 5 cm in diamentru,apoi se taie rondele cam de 1 cm grosime
-se pune o lingurita de carne in mijlocul fiecarei rondele,apoi se pliaza pe diametru si se lipeste bine aluatul pe margini cu degetele
-se aseaza posetelele rezultate intr-o tava unsa bine cu ulei , in picioare,sa se sprijine una de alta,cu lipitura in sus
-se bat 2 oua si se ameteca cu iaurtul dupa care se toarna peste posetele si se da la cuptorul incins la 210*
-se servesc calde sau reci la un pahar de iaurt sau compot.Parerea mea este ca sunt mai bune calde,asa ca a doua zi le-am incalzit la microunde pe cele ramase.
POFTA BUNA!
imi lasa gura apa..trebuie sa fie bune...:)trmite si la mine una..please:)))
RăspundețiȘtergereArata asa de bine! Desi eu ma cam feresc de placintelele cu carne, le prefer pe cele cu ciuperci, dar astea arata exceptional!
RăspundețiȘtergereCe bine arata!Afara s-a mai racorit si cred ca o sa ma incumet sa dau drumul la cuptor!Negresit voi incerca!
RăspundețiȘtergereO zi buna!
Bine mai arata .........si ce gustoase trebuie sa fie.
RăspundețiȘtergerePup!
Asa arata topcita,o placinta cu branza impachetata aprope identic cu aceasta...imi place mult,inca n-am incercat varianta cu carne dar ma gandesc ca trebuie sa fie gustoasa
RăspundețiȘtergereArata super.Ce buna trebuie sa fie.
RăspundețiȘtergereVoilà une recette qui me plait beaucoup.
RăspundețiȘtergereje la testerai bientôt.
A bientôt.
multumesc tuturor,merita incercata !
RăspundețiȘtergerebine bine,dar suberek? kobete?
RăspundețiȘtergereurmeaza suberek-ul
RăspundețiȘtergereAluatul trebuie facut cu iaurt in loc de apa calduta(asa este reteta originala).A iesit foarte bine si este foarte bun langa un pahar de ayran.Felicitari ptr.blog ,voi reveni.
RăspundețiȘtergereTurcoaico,multumesc de precizari.te astept cu drag si idei de retete
RăspundețiȘtergereCred ca sunt foarte bune. Mai trec pe la retetele tale tataresti.
RăspundețiȘtergeremi s-a facut foame :p~
RăspundețiȘtergereo sa le fac si eu, dar cu branza ca nu mancam carne, o sa te anunt cand le fac si daca imi dai voie, postez reteta si pe blogul meu
draga gringarl incearca-le ,poti sa postezi reteta,cum sa ma supar
RăspundețiȘtergeremultumesc inca o data pentru vizita si am sa te vizitez si eu deindata.
RăspundețiȘtergereInca o daca merci pentru retetele tataresti, si indeamn-o pe dna Saida sa continue pleaseeee :-D
RăspundețiȘtergereTatarman mai sus are postate retete foarte bune de asemenea - era pana acum singurul unde le vazusem.
Daca gasesti pachetele de wonton wrappers (patratele aprope la fel de fine ca foile de placinta care se folosesc in retetele chinezesti de wonton) se pot umple tot asa, pe urma aduse colt langa colt si lipite cu putina apa, puse la fel in tava si coapte - sunt delicioase si mai putina coca, mai ales pt cei ce tin la talia lor ;-)
FlyingRoo,la vara sigur mai fac rost de ceva retete.Din pacate la noi nu am vazut wonton wrapers.se mai gasesc cateodata doar foi de orez.in rest foi de placinta normale,care cred ca pot fi folosite.
RăspundețiȘtergere