INGREDIENTE:
-3 vinete
-2 cepe tocate
-4 catei de usturoi zdrobiti
-1 ardei rosu
-1 ardei iute
-2 conserve de rosii decojite
-busuioc
-marar
-250 g mozzarella
-75 g gorgonzola
MOD DE PREPARARE :
-vinetele se taie rondele cam de 1 cm grosime,se presara cu sare si se lasa cam 1 ora sa-si lase zeama ,dupa care se prajesc in putin ulei.
-se face un sos din ceapa,ardei ,ardei iute,rosii,sare piper si la sfarit busuioc si marar.
-rondelele prajite se aseaza intr-o tava cu uleiul pe care l-au lasat cu tot
-se baga in cuptorul incins unde se lasa pana ce branza prinde o usoara crusta aurie
-se serveste cu smantana sau sos gorgonzola ,ca atare, sau garnitura la friptura.Iubitorii de vinete si branza albastra se vor regala cu acest fel de mancare.
A delicious way to cook eggplants.
RăspundețiȘtergereHave a nice weekend
Cred ca sint delicioase..,,fac si eu dar mai rar,vinetele le fac pane ,deasupra le pun rosii taiate cubulete cu busuioc si usturoi ,presar cu telemea rasa si pun pentru un minut la cuptor.....sint grozave!
RăspundețiȘtergereUn weekend cit mai placut!
Cred ca sunt delicioase!!!!
RăspundețiȘtergerece bine arata
RăspundețiȘtergereArata asa de bine ca parca asi da o fuga pana la tine.O dupa -amiaza placuta!
RăspundețiȘtergereintr-adevar sunt delicioase !merita sa le incercati.
RăspundețiȘtergerece combinatie delicioasa,draga pansy!:)
RăspundețiȘtergerej'aime beaucoup les aubergine et je trouve cette association alléchante et très goûteuse
RăspundețiȘtergereun excellent plat
bonne soirée
Arata foarte bine.
RăspundețiȘtergereGorgonzola n-am cumparat niciodata. E buna? :))
mi-ai facut o pofta tare bine arata vreau si eu o portie,fara gorgonzola asta se poate face ca nu stiu ce inseamna,e cumva un sos?,as vrea sa o fac si eu,te pup
RăspundețiȘtergeregorgonzola e echivalentul italian al branzei roquefort,dar facut din lapte de vaca sau capra.gorgonzola asta care am avut-o eu e varianta mai cremoasa.cea mai ieftina gorgonzola se gaseste in magazinele plus si costa 8 lei si-un pic 150 g.
RăspundețiȘtergeresigur ca reteta asta se poate face cu orice branza si e buna,dar cu gorgonzola are cu totul alt gust.in curand am sa postez si o reteta de sos cu gorgonzola.
pentru a am uitat sa va spun dar am devenit fan gorgonzola,ca roquefort eram deja.
RăspundețiȘtergereOh wow, I love eggplant. This looks delicious.
RăspundețiȘtergereI now americans who dont like eggpants ,because of bitterness.they do not know how to avoid it.Glad You love eggplant.
RăspundețiȘtergereAsta e o reteta pentru mine.Înainte nu ma dadeam în vînt dupa Gorgonzola,dar acum o ador.Îmi plac mult rulourile de vinete grilate cu Roquefort,ceeace alor mei nu le place...li se pare prea picant.Varianta asta a ta de vinete cu rosii si Gorgonzola sigur le place.Merci de idee!
RăspundețiȘtergeremaya draga,ma bucur ca iti place ideea.poti sa mai faci si un sos gorgonzola si sa le servesti cu el.
RăspundețiȘtergereSi la noi vinetele sunt la mare cautare, iar combinatia cu gorgonzola.....suuuper
RăspundețiȘtergerehaplea draga,imi plac vinetele in combinatie cu branza bleu.se potrivesc tare bine impreuna.
RăspundețiȘtergere