S-a racorit putin afara,asa ca profitat si am incercat repede formele primite de la JM. Sorina,prietena mea ,a venit cu reteta asta,netestata,asa ca am comis-o chiar si asa si pot sa va spun ca merita.Este dulce si aromata .Nu am avut radacina de ghimbir,drept care am folosit in loc ghimbir macinat praf.Si cred ca bine am facut,daca cititi comentariile va lamuriti.
Cat priveste forma,puteti folosi forme obisnuite de briose.
INGREDIENTE:
masura cana : 240 ml -a propos de masurile cana (1/2,1/3,1/4 cana) si lingurita( 1/8,1/4/1/2,lingura),exista acum la Carrefour aceste masuri la set,marca lor si nu costa decat vreo7 lei.
110g (½ ceasca) unt nesarat, la temperatura camerei
¾ ceasca de zahar pudra
2Lg ( linguri) de miere
2 Lg coaja de mandarina rasa (sau portocala,eu asta am pus ca asta am avut),
2 oua
1 / 3 cana smantana
2 Lg suc de mandarine (sau portocale),
1 lg ( lingurita) extract de vanilie,eu am pus un plic de zahar vanilat
1 ceasca faina cernuta
1 lg praf de copt
11/2 Lg ghimbir macinat
2 lg praf de ceai verde( reteta este cu Matcha green tea,care este o pudra de ceai verde ,japoneza, care pe plaiurile noastre se gaseste,dar e exorbitant de scumpa,asa ca am folosit ceai verde obisnuit,muiat cu o jumatate de lingurita de apa fierbinte.Ceaiul japonez coloreaza mai pergnant aluatul in verde.Cred ca pentru a obtine efectul dorit se poate foflosi o picatura de coloranr alimentar verde)
¼ lg sare
1 ½ Lg mac
pentru glazura
-eu am folosit 1 plic glazura caramel de la dr oetker,dar puteti folosi ce glazura doriti si va place
MOD DE PREPRARE:
-. se freaca împreună untul zahărul si zaharul vanilat până devine spuma. Se amestecă cu mierea şi coaja de mandarina.
-pentru ca nu am avut ghimbir proaspat ,am folosit in total 1 1/2 Lg ghimbir macinat
-am adaugat pe rand smantana, sucul de mandarina, ghimbirul
. se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt ,ceaiul verde muiat in prealabil cu 1/2 lg apa fierbinte, sarea şi seminţele de mac
-se pune amestecul obtinut in forme si se dau la cuptorul preincalzit la 180*,unde se coc cam 25 de minute,sa treaca proba scobitorii.
-dupa care se scot din cuptor se lasa 15 minute si apoi se scot din forme si se glazureaza dupa cum doriti.
-eu am preparat o glazura caramel de la dr oetker,dupa indicatiile de pe ambalaj
-voi puteti folosi ce glazura va place :de ciocolata de vanilie,jeleu de portocale,etc
POFTA BUNA ! Daca mai aveti nevoie de indemn!
cred ca e superba aroma prajituricii!
RăspundețiȘtergerevin si cu raspunsul,la carrefour se gaseste uneori carpaccio de somon,dar si de vita.
Cred ca sint bune ,cu atitea arome!...Imi place forma!
RăspundețiȘtergereFAINA RETETA,AROMATA:)
RăspundețiȘtergerePansy this sounds delicious and so beautiful.
RăspundețiȘtergereHave a nice day
mmmm,imi place combinatia.de fapt sunt inebunita dupa ghimbir
RăspundețiȘtergerePansy invitatul a avut vreo 50 de persoane la restaurant,sper sa nu-i fi stat la nici unul in gat,glumesc,am primit complimente dupa chef asa ca nu-mi fac probleme,sti ce-i rau?faci torturi la comanda si nu poti sa gusti din ele,cel mai bun critic e realizatorul,te pup si ai facut o praji.faina si ingenioasa pe deasupra,te pup
RăspundețiȘtergereCe dragute sunt formele! Imi plac enorm cum ies prajiturelele din formele astea. Dar nu prea imi place ghimbirul, insa ceiaul verde este pe placul meu. Cred ca merge si fara ghimbir, nu?
RăspundețiȘtergereCe-mi place cum ti-au iesit!
RăspundețiȘtergereCred ca sunt foarte aromate!
O zi buna iti doresc!
Faine prajiturele! ;)
RăspundețiȘtergerefetelor,a facut si sorina reteta in forme de muffins si trebuie sa va spun ca reteta trebuie modificata,in sensul ca ea in loc de Lg si jumatate de ghimbir proaspat si 1/4 macinat a pus un pachet de ghimbir macinat,adica 2 1/2 Lg ghimbir macinat si briosele au iesit iuti !drept care am sa modific reteta.nu erau rele,erau interesante dulce-iute,probabil ca e o reteta de inspiratie orientala,adaptata.cat ghimbir am pus eu ,uscat,mi se pare suficient.asa ca sa nu fiti socate ca reteta se modifica.
RăspundețiȘtergereKadia,daca nu iti place ghimbirul,foloseste doar aroma de mandarine sau portocala si inlocuieste-l cu scortioara,nucsoara si un pic de anason.cred ca nu mai mult de 1 lg cu totul.
RăspundețiȘtergeremultumesc tuturor pentru aprecieri si mai ales lui Miha,care e mare maiastra a dulciurilor.
RăspundețiȘtergerealison multumesc pentru promptitudea raspunsurilor,esti cea mai tare !
RăspundețiȘtergereils sont très beaux et très parfumés ces biscuits, parfait accompagnés d'une bonne tasse de thé
RăspundețiȘtergerebonne soirée
Reteta este foarte gustoasa si iese foarte bine cu doar o lingura ( rasa ) de ghimbir macinata ca-i da si asa o aroma intensa.Cui nu-i place ghimbirul poate face reteta si cu doar 3/4 lingura.Totusi cred ca cel mai bine se coace totul intr-o forma ca cea pe care a folosit-o Geta sau intr-o singura forma mai mare de guguluf ca sa la caldura aluatul uniform din toate partile.Pofta buna !
RăspundețiȘtergere