Gata vacanta, asa ca o luam de la capat cu o reteta de chiftelute mai neobisnuite, dar aromate si foarte bune,dupa parerea mea, alaturi de o garnitura simpla si la fel de buna.
INGREDIENTE :
ptr chiftele:
-500 g carne tocată amestec
-2 linguri de pesmet
-un ou
-o ceapă tocată mărunt
-un căţel de usuturoi zdrobit
-un măr
-o linguriţă de hrean ras
-un vârf de cuţit de scorţişoară
-sucul de la ½ lămâie
-o linguriţă de coriandru măcinat
-sare,piper după gust
-o felie de mozzarella tăiată cubuleţe
Ptr garnitură:
-un kg de cartofi
-o roşie mare tăiată cubuleţe
-o linguriţă de rozmarin verde tocat (sau ½
linguriţă rozmarin uscat)
-o legătură de pătrunjel
MOD DE PREPARARE:
1.Se spală cartofii şi se pun la fiert în apă
cu sare,circa 20 de minute.După care se lasă la răcit şi se curată de coajă, se
taie rondele şi se aseaza straturi într-un vas termorezistent uns cu ulei, îi
stropim cu 2 linguri de zeamă de lămâie şi deasupra presărăm roşia tăiată
cubuleţe,rozmarinul şi dăm la cuptor până se rumenesc frumos.
2.Carnea tocată se amestecă cu ceapă
tocată, usturoiul zdrobit, pesmetul, oul şi mirodeniile.Se potriveşte de sare şi
piper.Lăsăm jumătate de oră la rece
3.Tăiem mărul cubuleţe pe care le stropim cu o
lingura de zeamă de lămâie apoi le amestecăm cu scorţişoara şi hreanul ras.
4.Se formează din carne 12 chifteluţe, care se
aplatizează uşor în palmă,punem în mijloc amestecul de măr şi un cubuleţ de
mozzarella,apoi se formează chifteluţa în jurul umpluturii,rotind uşor în podul
palmei,până capătă formă rotundă.
5.Se prăjesc chifteluţele în ulei încins.
6.Se servesc împreună cu cartofii, presărate cu
pătrunjel tocat.
Poftă bună!
Sunt un deliciu,eu ador tot ce-i cu tocatura,dar bineinteles ca tot eu toc si carnea,altfel cred ca as tine-o tot intr-o hepatita,,,puppp!!!!!
RăspundețiȘtergereSi mie imi place tocatura.Dar marturisesc ca eu o cumpar gata tocata, dar dintr-un singur loc.Pana acum m-a ferit dumnezeu de probleme cu ficatul
ȘtergereInteresanta reteta...o trec la favorite sa o incerc si eu... te pup, o duminica placuta sa ai!
RăspundețiȘtergereLiliana,eu zic ca merita incercata.data viitoare cand am s-o fac,am sa incerc sa le fac in cuptor,nu prajite in ulei
Ștergere