sâmbătă, 11 iulie 2020

Midii cu sos de rosii ( a la provencale)



Un fel de mâncare foarte simplu și relativ rapid. Durează mai mult curățatul midiilor, decât gătitul lor. Midiile cu sos de roșii și usturoi, cunoscute ca midii a la provencale, sunt unul din felurile clasice de gătit midiile. Ele trebuie să conțină neapărat roșii, usturoi, vin și măcar două din ierburile aromatice de Provence: în principal pătrunjel și busuioc, dar pot să fie și cimbru, rozmarin, oregano.

 INGREDIENTE:

 -un kg de midii 

 -o ceapă mică tocată

 -4 caței de usturoi zdrobiți

 -o conservă de roșii decojite mărunțite

 -100 ml vin roșu

-2 crenguțe de cimbru verde

 -sare, piper după gust

-6 frunze de busuioc tocate

 -pătrunjel verde tocat

 MOD DE PREPARARE:

 1.Spălați bine midiile de nisip (folosiți-vă eventual de o periuță) și curățați-le de iarba de mare atașată de ele. Cochiliile trebuie să fie închise în acesta fază. Dacă găsiți cochilii deschise și dacă după ce atingeți carnea scoicii cu vârful unui cuțit, cochilia nu se închide, înseamnă că scoica este moarta și trebuie aruncata.

 2.Încingeți 2 linguri de ulei de măsline într-un vas care să cuprindă midiile. Sotati ceapa și 2 caței de usturoi feliați, stingeți cu vinul, fierbeți la foc mic 1-2 minute, adăugați roșiile, 2 crenguțe de cimbru verde și midiile, asezonați, amestecați și acoperiți cratița cu un capac, dar nu complet. Fierbeți la foc mediu timp de aproximativ 8-10 minute. Descoperiți cratița și verificați să fie toate scoicile deschise de data asta. Care nu sunt deschise după 10-12 minute de gătit, se scot din cratiță și se aruncă. Se adaugă ceilalți 2 caței de usturoi zdrobiți, se amestecă și se închide focul.

 3. Se servesc presărate cu pătrunjel și busuioc verde tocat și stropite cu suc de lămâie, alaturi de pâine prăjită eventual usturoiată ( prajită si frecată cu un catel de usturoi), pentru sos.



 Poftă bună!

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...