vineri, 22 aprilie 2011

Prajitura desteapta

 Eram curioasa de cum iese aceasta prajitura si zilele trecute am facut-o.Am vazut reteta pe blogul lui Gourmandine.Am respectat-o cu strictete,doar i-am mai adaugat ceva mirodenii in plus.E simpla si rapida.Imi pare rau ca n-am poze mai bune,am folosit un aparat mai vechi care e tare sensibil la lumina,adica la lipsa ei.

INGREDIENTE:
-8 oua
-250g margarina sau unt
-225g faina
-2 linguri apa
-1 litru lapte caldut
-2 pliculete de zahar vanilinat
-300g zahar
- coaja rasa de lamaie verde
-Zahar pudra pentru pudrat

MOD DE PREPARARE :
-topim margarina sau untul si o lasam la racit
-batem albusurile spuma
-frecam galbenusurile cu zaharul,zaharul vanilat si cele 2 Lg de apa apoi adaugam margarina topita si racita
-adaugam faina cernuta, pe rand
-adaugam apoi laptele caldut
-si la sfarsit,amestecand cu o lingura sau un tel, adaugam albusurile batute spuma

-punem compozitia intro tava unsa si infainata (eu am folosit o tava 24x35 cm)si o dam la cuptorul preincalzit pentru o ora la foc mediu spre mic

 -dupa ce s-a racit,o putem portiona si o servim pudrata cu zahar praf amestecat cu zahar vanilat.Imi cer inca o data scuze pentru poze,dar se mai intampla.

32 de comentarii:

  1. Tare buna e prajitura ta!

    Paste fericit alaturi de cei dragi!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte faina prajitura!
    Paste fericit si delicios iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte buna prajitura asta,sant ani de cand nu am facut-o dar...cum nu am gasit branza de vaci la magazinul romanesc,iar branza italiana n are nici in clin si nici in maneca cu a noastra,cred ca o voi face in loc de pasca!!!!Nu-i o idee buna???
    Multumesc pentru idee,tie ti-a iesit foarte frumoasa si sper sa-mi iasa si mie la fel.
    Iti doresc un paste fericit plin de sanatate si bunatati!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Lumina invierii Domnului nostru Isus Hristos sa va lumineze fiecare clipa din fiecare zi! PASTE FERICIT!

    RăspundețiȘtergere
  5. da am vazut-o pe multe bloguri! si desi fetele spun ca e o prajitura veche eu nu am gustat-o inca! ti-a iesit foarte frumoasa Pansy ! iti urez toate cele bune in aceste zile Sfinte!

    RăspundețiȘtergere
  6. Sarbatori cu pace in suflet si in casa,sarbatori pline de bucurie , cu toti cei dragi in jurul mesei !

    RăspundețiȘtergere
  7. 1. Multumesc cu intarziere,
    dar cu multa recunostinta
    pentru simpaticele premii!
    2. Prajitura e foarte apetisanta!
    3. Paste fericit!

    RăspundețiȘtergere
  8. Delicious!!!! Have a Happy Easter.

    RăspundețiȘtergere
  9. petronela draga,nu stiu cum se comporta cu branza de vaci reteta asta.dar cred ca poti face pasca normala,cu un aluat de cozonac pe care il agreezi tu si cred ca ricotta merge in loc,dar facuta in varianta dulce.

    RăspundețiȘtergere
  10. fetelor va multumesc pentru urari si va doresc din suflet numai bine ! sa aveti sarbatori fericite!!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Mono,draga sunt fericita ca ti-au placut si am adus un zambet pe fata ta,inrest sarbatori fericite sa avem cu toti.ca tot ne-a spus ministrul muncii ca nu conteaza ce pui pe masa,totul e lumina din suflet !eu v-as invita la lumina mea din suflet si sunt tare curioasa cate ar veni.sunt sigura insa ca fetele cu care sunt in contact ar veni si pentru un ceai sau cafea.doarca sane cunoastem.atat de putin avem nevoie ca sa fim in voia noastra.!pentru ca eu considerca suntem o comunitate.

    RăspundețiȘtergere
  12. Un Paste fericit alaturi de cei dragi! " HRISTOS A INVIAT"

    RăspundețiȘtergere
  13. Sarbatoarea Sfanta a Invierii Domnului sa reverse asupra voastra sanatate, belsug si bucurii!
    HRISTOS A INVIAT!

    RăspundețiȘtergere
  14. Pansy,

    Chiar azi imi spunea fii-mea ca nu am facut de mult prajitura asta.
    Trebuia sa o trimit la tine .:)
    Paste fericit !
    Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  15. Hristos a inviat! Paste fericit sa aveti.Va multumesc tuturor pentru urari!

    RăspundețiȘtergere
  16. Hristos a inviat! prajiturica asta vreau si eu de mult sa o incerc...

    RăspundețiȘtergere
  17. Hristos a inviat !
    Pansy draga ma bucur ca ai rezolvat pina la urma problema...bine ca te-ai lamurit !
    Buna rau prajitura asta a ta !!!
    Te tzuc cu mult drag !

    RăspundețiȘtergere
  18. Adevarat a inviat !Zazuza,e foarte simplu de facut.tot schepsisul la ea este temperatura cuptorului.cred ca daca temperatura e prea mare se umfla si se crapa.spre sfarsit mie asa mi s-a intamplat.dar nu disperati,dupa ce o scoateti din cuptor,umflatura se lasa.

    RăspundețiȘtergere
  19. Adevarat a inviat Sidy draga!te retzuc!

    RăspundețiȘtergere
  20. Hristos a Inviat!
    Buna prajitura...toata lumea are impresia ca prajitura asta e cu branza, cand de fapt, nu e...

    RăspundețiȘtergere
  21. Adevarat a inviat!liana draga drept graiesti.

    RăspundețiȘtergere
  22. Buena y rica prajitura,los cortes se ven preciosos,cariños y abrazos y que tengas una muy buena semana.

    RăspundețiȘtergere
  23. Hristos a inviat!
    Sarbatori Sfinte cu belsug si bucurie!
    Tare faina desteapta ta.

    RăspundețiȘtergere
  24. Pansy m-am exprimat gresit in mesajul trecut,dar recapituland,ai vazut ca am facut-o si eu,am facut-o intr-o forma rotunda,am taiat-o ca pe tort si am mancat-o in loc de pasca!A iesit o minunatie!!!!
    Te pup si pe curand!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  25. Adevarat a inviat, Maria Elena !

    Adevarat inviat, Miha !

    RăspundețiȘtergere
  26. Am vazut petronela,ti-a iesit foarte frumos ! important e ca v-a placut.

    RăspundețiȘtergere
  27. Foarte frumos ti-a iesit prajitura. Am incercat si eu cu mama odata demult sa o fac si nu a iesit asa "desteapta" :)) trebuie sa mai incerc din nou, nu?

    RăspundețiȘtergere
  28. mihaela draga,respewcta ingredientele si mai ales timpp de coacere,ca dupa parerea mea de asta depinde tot.incepe cu o tempertaura mijlocie,cam ca la chec,char mai putin, apoi redu la minim cuptorul.trebuie sa fii cu ochii pe ea,mai ales cand o faci prima data.totul depinde de cuptor.daca se umfla si crapa,va sa zica tempeaura e prea mare,dar nu-ti fa griji,ca dupa ce o scoti din cuptor isi revine,si dupa ce o pudrezi cu zahar nu se vede.

    RăspundețiȘtergere
  29. Pansy, multumesc mult pentru vizita.
    In alta ordine de idei, am citit reteta aceasta si mi se pare ca este si foarte buna nu numai destepta. Dar mi-a facut cu ochiul prajitura cu branza si mere. Interesant amestec, sigur o voi incerca.
    Referitor la fotografiile cu Romania, ai perfecta dreptate. Nu stiu cum as putea fi ajutata de ministerul turismului, dar un aparat foto superperformant nu strica nimanui, dar peste tot unde umblu, eu sau sotul meu, facem fotografii la tot ce ne incoanjoara, pentru ca, asa cum asi spu si tu, avem peisaje minunate dar putini sunt cei care stiu aceasta.
    Oricum, voi veni mai des la tine in vizita, si trebuie sa recunosc cu placere, ca sa studiez aceasta biblioteca imensa a ta.
    Inca o data multumesc, si te imbratisez.
    O zi buna.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...