INGREDIENTE:
-8 oua
-250g margarina sau unt
-225g faina
-2 linguri apa
-1 litru lapte caldut
-2 pliculete de zahar vanilinat
-300g zahar
- coaja rasa de lamaie verde
-Zahar pudra pentru pudrat
MOD DE PREPARARE :
-topim margarina sau untul si o lasam la racit
-batem albusurile spuma
-frecam galbenusurile cu zaharul,zaharul vanilat si cele 2 Lg de apa apoi adaugam margarina topita si racita
-adaugam faina cernuta, pe rand
-adaugam apoi laptele caldut
-si la sfarsit,amestecand cu o lingura sau un tel, adaugam albusurile batute spuma
-punem compozitia intro tava unsa si infainata (eu am folosit o tava 24x35 cm)si o dam la cuptorul preincalzit pentru o ora la foc mediu spre mic
-dupa ce s-a racit,o putem portiona si o servim pudrata cu zahar praf amestecat cu zahar vanilat.Imi cer inca o data scuze pentru poze,dar se mai intampla.
Tare buna e prajitura ta!
RăspundețiȘtergerePaste fericit alaturi de cei dragi!
Foarte faina prajitura!
RăspundețiȘtergerePaste fericit si delicios iti doresc!
Foarte buna prajitura asta,sant ani de cand nu am facut-o dar...cum nu am gasit branza de vaci la magazinul romanesc,iar branza italiana n are nici in clin si nici in maneca cu a noastra,cred ca o voi face in loc de pasca!!!!Nu-i o idee buna???
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru idee,tie ti-a iesit foarte frumoasa si sper sa-mi iasa si mie la fel.
Iti doresc un paste fericit plin de sanatate si bunatati!!!!!
Lumina invierii Domnului nostru Isus Hristos sa va lumineze fiecare clipa din fiecare zi! PASTE FERICIT!
RăspundețiȘtergereda am vazut-o pe multe bloguri! si desi fetele spun ca e o prajitura veche eu nu am gustat-o inca! ti-a iesit foarte frumoasa Pansy ! iti urez toate cele bune in aceste zile Sfinte!
RăspundețiȘtergerePaste fericit alauri de cei dragi!
RăspundețiȘtergereSarbatori cu pace in suflet si in casa,sarbatori pline de bucurie , cu toti cei dragi in jurul mesei !
RăspundețiȘtergere1. Multumesc cu intarziere,
RăspundețiȘtergeredar cu multa recunostinta
pentru simpaticele premii!
2. Prajitura e foarte apetisanta!
3. Paste fericit!
Delicious!!!! Have a Happy Easter.
RăspundețiȘtergerepetronela draga,nu stiu cum se comporta cu branza de vaci reteta asta.dar cred ca poti face pasca normala,cu un aluat de cozonac pe care il agreezi tu si cred ca ricotta merge in loc,dar facuta in varianta dulce.
RăspundețiȘtergerefetelor va multumesc pentru urari si va doresc din suflet numai bine ! sa aveti sarbatori fericite!!!!
RăspundețiȘtergereMono,draga sunt fericita ca ti-au placut si am adus un zambet pe fata ta,inrest sarbatori fericite sa avem cu toti.ca tot ne-a spus ministrul muncii ca nu conteaza ce pui pe masa,totul e lumina din suflet !eu v-as invita la lumina mea din suflet si sunt tare curioasa cate ar veni.sunt sigura insa ca fetele cu care sunt in contact ar veni si pentru un ceai sau cafea.doarca sane cunoastem.atat de putin avem nevoie ca sa fim in voia noastra.!pentru ca eu considerca suntem o comunitate.
RăspundețiȘtergerePaste Fericit !!
RăspundețiȘtergereUn Paste fericit alaturi de cei dragi! " HRISTOS A INVIAT"
RăspundețiȘtergereSarbatoarea Sfanta a Invierii Domnului sa reverse asupra voastra sanatate, belsug si bucurii!
RăspundețiȘtergereHRISTOS A INVIAT!
Pansy,
RăspundețiȘtergereChiar azi imi spunea fii-mea ca nu am facut de mult prajitura asta.
Trebuia sa o trimit la tine .:)
Paste fericit !
Te pup.
Hristos a inviat! Paste fericit sa aveti.Va multumesc tuturor pentru urari!
RăspundețiȘtergereHristos a inviat! prajiturica asta vreau si eu de mult sa o incerc...
RăspundețiȘtergereHristos a inviat !
RăspundețiȘtergerePansy draga ma bucur ca ai rezolvat pina la urma problema...bine ca te-ai lamurit !
Buna rau prajitura asta a ta !!!
Te tzuc cu mult drag !
Adevarat a inviat !Zazuza,e foarte simplu de facut.tot schepsisul la ea este temperatura cuptorului.cred ca daca temperatura e prea mare se umfla si se crapa.spre sfarsit mie asa mi s-a intamplat.dar nu disperati,dupa ce o scoateti din cuptor,umflatura se lasa.
RăspundețiȘtergereAdevarat a inviat Sidy draga!te retzuc!
RăspundețiȘtergereHristos a Inviat!
RăspundețiȘtergereBuna prajitura...toata lumea are impresia ca prajitura asta e cu branza, cand de fapt, nu e...
Adevarat a inviat!liana draga drept graiesti.
RăspundețiȘtergereBuena y rica prajitura,los cortes se ven preciosos,cariños y abrazos y que tengas una muy buena semana.
RăspundețiȘtergereHristos a inviat!
RăspundețiȘtergereSarbatori Sfinte cu belsug si bucurie!
Tare faina desteapta ta.
Hristos a inviat!
RăspundețiȘtergerePansy m-am exprimat gresit in mesajul trecut,dar recapituland,ai vazut ca am facut-o si eu,am facut-o intr-o forma rotunda,am taiat-o ca pe tort si am mancat-o in loc de pasca!A iesit o minunatie!!!!
RăspundețiȘtergereTe pup si pe curand!!!!!!
Adevarat a inviat, Maria Elena !
RăspundețiȘtergereAdevarat inviat, Miha !
Am vazut petronela,ti-a iesit foarte frumos ! important e ca v-a placut.
RăspundețiȘtergereFoarte frumos ti-a iesit prajitura. Am incercat si eu cu mama odata demult sa o fac si nu a iesit asa "desteapta" :)) trebuie sa mai incerc din nou, nu?
RăspundețiȘtergeremihaela draga,respewcta ingredientele si mai ales timpp de coacere,ca dupa parerea mea de asta depinde tot.incepe cu o tempertaura mijlocie,cam ca la chec,char mai putin, apoi redu la minim cuptorul.trebuie sa fii cu ochii pe ea,mai ales cand o faci prima data.totul depinde de cuptor.daca se umfla si crapa,va sa zica tempeaura e prea mare,dar nu-ti fa griji,ca dupa ce o scoti din cuptor isi revine,si dupa ce o pudrezi cu zahar nu se vede.
RăspundețiȘtergerePansy, multumesc mult pentru vizita.
RăspundețiȘtergereIn alta ordine de idei, am citit reteta aceasta si mi se pare ca este si foarte buna nu numai destepta. Dar mi-a facut cu ochiul prajitura cu branza si mere. Interesant amestec, sigur o voi incerca.
Referitor la fotografiile cu Romania, ai perfecta dreptate. Nu stiu cum as putea fi ajutata de ministerul turismului, dar un aparat foto superperformant nu strica nimanui, dar peste tot unde umblu, eu sau sotul meu, facem fotografii la tot ce ne incoanjoara, pentru ca, asa cum asi spu si tu, avem peisaje minunate dar putini sunt cei care stiu aceasta.
Oricum, voi veni mai des la tine in vizita, si trebuie sa recunosc cu placere, ca sa studiez aceasta biblioteca imensa a ta.
Inca o data multumesc, si te imbratisez.
O zi buna.