vineri, 3 iulie 2020

Prajitura cu branza si visine


O prăjitură care se prepară rapid, durează doar să scoți sâmburii și s-o coci.Într-o ora e gata.Și daca puneți vișine la congelator pentru iarnă, poate fi preparata și iarna, vă va aduce aminte de vară .

 INGREDIENTE:

Tava de 17x24
 -4 ouă
 -200 g crema de brânză Philadelphia sau similară
 -200 g zahăr
 -6 linguri de griș
 -2 linguri de făină
 -o linguriță de amidon de porumb
 - 50 g unt topit
 -un vârf de cuțit de sare
 -1 plic de praf de copt
 -1 plic de zahăr vanilat
 -coaja rasa de la o lămâie
 -2 cești de vișine fără sâmburi

 MOD DE PREPARARE:

 1.Se bat albușurile spumă, cu un vârf de cuțit de sare, se adaugă zahărul, zahărul vanilat și bate în continuare ca la bezele, până ce albușul este tare și nu cade din bol, dacă îl răsturnăm.

 2.Se adaugă apoi brânză scursa de eventualul zer, untul topit ( 1/2 de secundă la microunde) apoi făinurile și praful de copt. Se amestecă bine, să se omogenizeze, apoi se adaugă coaja rasă de lămâie.

 3.Se unge tava cu unt și se adaugă compoziția.

 4. Vișinele se dau prin făină și se repartizează peste aluatul din tavă.

5.Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 * C , pentru aproximativ 30-40 de minute până ce este frumos rumenită sau până ce trece proba scobitorii: scobitoarea înfiptă în prăjitură trebuie să iasă curată, fară urme de aluat.

 5.Se lasă să se răcească încet, cu ușa de la cuptor întredeschisă, apoi se scoate tava, se porționează prăjitura și se  presară cu zahăr pudră .



Poftă bună !

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...