joi, 1 iulie 2010

Salata verde cu anchois

Am promis ca voi posta vara asta mai multe feluri de salati .

INGREDIENTE:
-salata verde (eu am folosit salata romana)
-o ceapa rosie taiata solzisori
-4 rosii
-1 ardei gras
-150 g branza telemea taiata cubulete
-fileuri de anchois in ulei

ptr.dressing:
-3 Lg ulei de masline extravergine
-1 Lg din uleiul in care au fost marinati pestii anchois
-zeama de la o lamaie mica
-cateva picaturi de ulei de susan
-1 ardei iute
-2 catei de usturoi zdrobiti
-o legatura de patrunjel tocata
-1 cm radacina de ghimbir rasa (sau in lipsa 1/2 lg ghimbir uscat macinat )

MOD DE PREPARARE :
-ingredientele pentru dressing se amesteca in blender sau se pun intr-un borcan cu capac si se scutura pana se amestecata bine uleiul cu zeama de lamaie  si se lasa 30 de minute pentru a se dezvolta aromele,apoi se toarna peste ingredientele salatii si se amesteca.




2 comentarii:

  1. intr-o zi fierbinte de vara nimic nu-i mai bun decat o salata pe post de cina.interesanta reteta,minunat dress-ing.pupicei

    RăspundețiȘtergere
  2. merci sarah,eu sunt in concediu si postez din ce aveam pregatit mai dinainte.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...