INGREDIENTE:
-1 conopida
-200 g telemea
-100 g cascaval
-parmezan ras
-300 g smantana pentru gatit sau samntana obisnuita subtiata cu putin lapte
-3 oua
-1 legatura marar
-pasta de ardei iute,fulgi de ardei iute sau ardei iute proaspat (optional)
-2 catei de usturoi zdrobiti
-sare,piper
-unt
MOD DE PREPARARE :
-se unge o cratita sau forma termorezistenta cu unt si se aseaza conopida fiarta in ea
-albusurile se bat spuma si se amesteca prin rasturnare cu amestecul de mai sus
-deasupra se rade parmezan,se pun cateva bucatele de unt si se da cuptorul incins,pana se rumeneste frumos.
-se poate sevi ca atare sau ca si garnitura la fripura,snitele,etc.
Am si eu o reteta de sulfeu de conopida insa nu am facut niciodata, poate ar fi vremea sa incerc, al tau arata tare imbietor. O saptamana frumoasa
RăspundețiȘtergerenoua ne place foarte mult !vara fac destul de des .
RăspundețiȘtergereOlá Pansy;
RăspundețiȘtergereMuito obrigada por sua visita em Pecados da Mesa e pelo seu comentário.
Que delícia de suflê.
Eu gosto muito da receita!
Estupenda! Belissima!
Obrigada ROMÊNIA!
Beijo!
Maria Paula-BRASIL-
Pansy, ce ma fac eu cu retetele astea ale tale, care se potrivesc de minune gustului meu? Of, nu pot sa combin oua si branza in acelasi preparat (cu exceptia dulciurilor, in zi de carbohidrati), asa ca stau si admir ce ai facut. Dar... fiului meu ii va placea sigur, asa ca voi prepara si eu zilele acestea. O saptamana frumoasa, Panseluto!
RăspundețiȘtergereNu am mancat niciodata conopida pregatita asa.. ar fi cazul sa incerc ca arata tare apetisant :)
RăspundețiȘtergereP.S.-Imi place de mor farfuria ta :D
Muito obrigada ,maria paula !
RăspundețiȘtergereelena draga,cred ca poti sa faci si fara ou ,sa pui doar smantana sau iaurt din belug si branza sau cascaval sau ce ai tu voie sa pui.
RăspundețiȘtergereolguta,este un inceput in toate.daca iti place conopida,incearca sufleul,n-ai sa regreti.secretul e multa branza si marar si putin usturoi.
RăspundețiȘtergerePansy me gusta mucho el coliflor preparado de esta manera, muy buena receta.
RăspundețiȘtergereBesos
Annie
N-am facut niciodata,da reteta asta ma indeamna sa o fac.I-mi place foarte mult conopida si vara merge de minune!arata foarte bine si apetisant:)
RăspundețiȘtergeremaiiii iar facusi bunatati?oare cand ma inviti la masa?n-am papat asa ceva pana acum dar "miroase" a papa bun.pup cu drag
RăspundețiȘtergerePS:merci din suflet pentru premii si te rog scuze ca le-am ridicat atat de tarziu .din pacate nu sunt chiar in cea mai buna forma.
Je fais un peu le même gratin et c'est très bon.
RăspundețiȘtergereA bientôt.
ce gratin est l'un de mes préférés
RăspundețiȘtergerej'adore
bonne soirée