-foi lasagna
-500 g carne de vita tocata
-300 g ciuperci
-2 cepe
-1 ardei rosu
-fulgi de ardei iute sau un ardei iute proaspat
-2 conserve de rosii decojite taiate cubulete
-250 g branza telemea rasa
-aprox 250 g mozzarella
-1 Lg menta uscata
-1 legatura patrunjel verde
-sare,piper
ptr.sos bechamel:
-3 linguri de faina
-50 g unt
-cca 1 l de lapte
-1/2 lg nucsoara macinata
MOD DE PREPARARE:
-ceapa tocata,ardeiul taiat cubulete,ciupercile si carnea tocata se inbuse in putin ulei.Dupa ce scade zeama lasata se adauga rosiile, branza rasa,menta,sare daca mai e nevoie,piper si ardei iute.lasam sa dea un clocot apoi stingem focul si adaugam patrunjelul verde.
-se prepara sosul bechamel(se topeste untul intr-o craticioara,se adauga faina amestecand iute apoi se stinge putin cate putin cu laptele caldut.avand grija sa nu se formeze cocoloase si la sfarsit se adauga nucsoara)
-se prepara sosul bechamel(se topeste untul intr-o craticioara,se adauga faina amestecand iute apoi se stinge putin cate putin cu laptele caldut.avand grija sa nu se formeze cocoloase si la sfarsit se adauga nucsoara)
In lasagnera se pune un strat de sos bechamel,apoi un strat de lasagne,un strat de carne,apoi mozzarella sau ce fel de branza doriti (eu am avut cam putina mozzarella asa ca am pastrat-o pentru stratul final ) apoi se repeta secventa :bechamel,carne,branza.
-Ultimul strat de foi se unge cu sos bechamel,iar daca sosul e prea gros se stropeste cu 100ml lapte si se baga la cuptor,25 minute la 180 grade C.cu 10 minute inainte de a fi gata se adauga deasupra felii de mozzarella.
Noi am mancat-o stropita cu smantana deasupra.
Delicioso!!!
RăspundețiȘtergereBesos
ANNIE Eres una persona extraordinara. esperar para conocerte.
RăspundețiȘtergereune assiette très appétissante ma chère pansy elle me donne une envie folle de passer à table
RăspundețiȘtergerebonne journée
ce bine arata de unde cumperi foile de lasagna/ ai trecut pe la mine sa-ti iei premiile?le gasesti la reteta de ECLERE,pt.toate realizarile tale,te pup
RăspundețiȘtergereUn de mes plats préférés. J'adore les lasagnes.
RăspundețiȘtergereA bientôt.
Imi place combinatia de carne cu ciuperci.
RăspundețiȘtergereDe menta ce sa mai zic.
Doar ca e dementa :)
Da tare bine in amestec.
Panseluta, harnicuta, cu retete minunate am venit sa-ti ofer in dar doua premii frumoase si haioase. cand ai timp, treci pe la mine sa le ridici, daca-ti plac. O duminica placuta!
RăspundețiȘtergereOlá Pansy;
RăspundețiȘtergereFantástica e belissima a receita de lasanha.
Beijo!
Maria Paula-BRASIL-
that looks like sex on a stick..... YUMMY wonderful just wonderful......!!!!
RăspundețiȘtergereUn bonjour de passage sur ton blog.
RăspundețiȘtergereA bientôt.
ador lasagna.arata super si are un gust de vis.n-am servit niciodata cu smantana si nici menta n-am folosit pana acum la sosul de carne.o sa incerc aceste trucuri pentru un plus de savoare.pupici
RăspundețiȘtergereCred ca esti plecata intr-o vacanta, dar eu revin cu alte doua premii frumoase pentru tine. Te asteapta cuminti pentru cand te intorci.
RăspundețiȘtergeresi eu am un premiu pentru tine...numai bunatati pe aici!
RăspundețiȘtergere