INGREDIENTE :
ptr 8 portii :
-8 chiftele de cartofi prajite
-6 rosii taiate rondele
-200 g creveti decorticati
-200 g mozzarella
-sare,piper
ptr chiftelele de cartofi :(din aceasta cantitate va vor iesi mai multe decat 8 chiftele)
-8 cartofi mari
-6-7 linguri de faina
-2 oua
-2-3 fire ceapa verde
-1 lingurita praf de usturoi uscat
-un varf de cutit de nucsoara
-sare,piper
MOD DE PREPARARE :
Intai facem chiftelutele de cartofi,din aceasta cantitate va vor iesi mai mult decat 8 chiftele,dar n-o sa va para rau,pentru ca le puteti folosi ca si garnitura la altceva,sau consuma ca atare cu un sos de iaurt, tzatziki sau maioneza .
1.Se curata cartofii,se dau pe razatoare si se asemesteca cu oul,faina,ceapa taiata rondele si praful de usturoi. se asezoneaza cu sare,piper si putina nucsoara.
2.Se pun la prajit, cu o lingura, in ulei incins ca la orice chiftele.Aveti grija sa le aplatizati si sa le dati o forma rotunda cam de 8 cm diametru, apoi lasati pe hartie absorbanta sa se scurga uleiul excedentar
3.Prajiti crevetii intr-o tigaie cu putin unt,aproximativ cate un minut pe fiecare parte pana devin rozulii.
4.Acoperiti o tava ce va merge la cupor,cu hartie de copt, dispuneti 8 chiftele de cartofi pe ea, apoi acoperiti-le cu rondele de rosii, cu 4-5 creveti sau cati va incap pe chiftea, sarati, piperati si la final acoperiti crevetii cu felii subtiri de mozzarella.
5.Puneti tava in cuptorul preincalzit la 200*C sau la grilul cuptorului ,timp de 2-4 minute, sau pana ce branza se topeste.
Pofta buna!
-sare,piper
MOD DE PREPARARE :
Intai facem chiftelutele de cartofi,din aceasta cantitate va vor iesi mai mult decat 8 chiftele,dar n-o sa va para rau,pentru ca le puteti folosi ca si garnitura la altceva,sau consuma ca atare cu un sos de iaurt, tzatziki sau maioneza .
1.Se curata cartofii,se dau pe razatoare si se asemesteca cu oul,faina,ceapa taiata rondele si praful de usturoi. se asezoneaza cu sare,piper si putina nucsoara.
2.Se pun la prajit, cu o lingura, in ulei incins ca la orice chiftele.Aveti grija sa le aplatizati si sa le dati o forma rotunda cam de 8 cm diametru, apoi lasati pe hartie absorbanta sa se scurga uleiul excedentar
3.Prajiti crevetii intr-o tigaie cu putin unt,aproximativ cate un minut pe fiecare parte pana devin rozulii.
4.Acoperiti o tava ce va merge la cupor,cu hartie de copt, dispuneti 8 chiftele de cartofi pe ea, apoi acoperiti-le cu rondele de rosii, cu 4-5 creveti sau cati va incap pe chiftea, sarati, piperati si la final acoperiti crevetii cu felii subtiri de mozzarella.
5.Puneti tava in cuptorul preincalzit la 200*C sau la grilul cuptorului ,timp de 2-4 minute, sau pana ce branza se topeste.
Pofta buna!
Imi plac creveti,dar nu am cumparat de prea multe ori,insa acum chiar mi-ai facut pofta.Arata super.O seara buna!
RăspundețiȘtergerecei mai ieftini creveti de dimensiunea asta am gasit la kaufland sau la mega image
RăspundețiȘtergerewau, ce bine arata , sa-mi inec tastaura si alta nu ! Felicitari!
RăspundețiȘtergerece bunatate trebuie sa fie! dar sa vina crevetii deja curatati ;))!
RăspundețiȘtergerezazuza,eu cumpar creveti curatati si congelati.e mai ieftin.
RăspundețiȘtergeredar am uitat sa spun ca eu dupa aceasta experienta cu curatatul crevetilor,nu am sa cumpar creveti necuratati.sunt mai ieftini,dar nesemnificativ,si muncesti de-ti vine rau.asa caam sa cumparcreveti curatati,ca sunt lenesa.e mai rau decat curatatul cartofilor.care pentru mine este sumumul operatiilor neplacute in bucatarie.
RăspundețiȘtergereIl n'y a aucun doute, c'est très bon.
RăspundețiȘtergereJe note.
A très bientôt.
haha, Pansy, te inteleg perfect! d-aia si ziceam ca doresc crevetii deja curatati! >:D<
RăspundețiȘtergereTe invit pe la mine ca te asteapta un mic premiu in semn de apreciere al blogului tau . Acest premiu e oferit cu sinceritate ! Pe curand si un week-end placut !
RăspundețiȘtergerede cand cu reteta asta,am devenit fani chiftele de cartofi.se fac repede si sunt tare bune.
RăspundețiȘtergeremultumesc petronela ,viu acusica sa-l ridic.
RăspundețiȘtergere