Azi, prietena mea Sorina a avut chef de socializat intr-ale bucatariei.Avea o reteta noua de bananabread,cum o numesc americanii, adica de chec de banane cum ii zicem noi.Desi a fost prima data cand l-am facut,a iesit foarte bun : pufos si aromat .V-am spus ca reteta este americana,asa ca ingredientele sunt masurate cu ceasca (cup) si subdiviziunile ei,ceea ce mareste productivitatea sa zic asa.Despre unde gasiti masurile astea care va usureaza viata,am postat aici.In general masura ceasca are 240 ml.Pentru cei care nu au aceste masuri,am sa fac o corelatie si am s-o postez intr-un post separat.Bucurati-va ca n-am dat cantitea de unt,ca americanii,in lingurite,astea le-am transformat in grame.
Asa ca repet masura cana(cup) 240 ml.
Daca-i 250 ml ,nu conteaza,ca sunt si astfel de variante simplificatoare ,puteti sa le folositi fara probleme.10 grame sunt aproape nesemnificative in acest tip de aluat.
INGREDIENTE :
asadar masura ceasca(cup) = 240 ml
-2 1/4 cesti faina
-1 lg(lingurita) bicarbonat (puteti sa-l inlocuiti cu un plic de praf de copt)
-1/2 lg sare
-1 lg scortisoara
-2 plicuri vanilie
-4 banane foarte coapte
-2/3 ceasca lapte batut sau iaurt
-100 g ciocolata amaruie sau de care va place
-100 g nuci
-120+30 g unt
-3/4 + 1/4 ceasca zahar
-2 oua mari
MOD DE PREPARARE :
-faina cernuta se amesteca cu bicarbonatul si sarea
-nucile se rumenesc putin in cuptor sau intr-o tigaie antiaderenta ,dupa care se toaca grob
-120 g unt moale se amesteca cu 3/4 ceasca zahar,apoi se adauga pe rand ouale,bananele facute piure,laptele batut si vanilia
-apoi se adauga pe rand amestecul de faina
-separat se toaca ciocolata in bucati mai marisoare,si se amesteca cu nucile,scortisoara,1/4 ceasca zahar si cele 30 g unt topit si racit
-intr-o forma mai mare de chec sau intr-o forma patrata de 22x22 cm,unsa in prealabil se pune jumatatea din cantitatea de aluat cu banane,apoi jumatate din amestecul de ciocolata,peste care restul de aluat si terminam cu strat de amestec de ciocolata
-si cum cantitatea asta a fost mai mult decat tava de chec ce o aveamla dispozitie, am mai pus in 3 forme mai mici ce a ramas.
-se da la cuptorul incins la 180-200 timp de aprox 50 de minute,pana trece proba scobitorii.
-formele mici au fost gata in 20 de minute.
-iata ce a iesit :
Buna si ciocolatoasa !
cred ca-i foarte bun.dupa cate arome ai pus nu are cum sa nu fie delicios.pupicei
RăspundețiȘtergereDaca are ciocolata,sigur este bun.Te pup!
RăspundețiȘtergereimi place mult textura! uff! unde erai acum 2 zile cand aveam vreo 7 banane super-coapte cu care nu stiam ce sa fac? :)
RăspundețiȘtergereAm cautat saptamana trecuta o reteta cu banane si nu am gasit ceva sa ma convinga. Le-am aruncat. Acum mi-ai dat un motiv sa le las din nou la copt.
RăspundețiȘtergereDaca-i pufos, aromat si cu nuci este exact pe placul meu.
RăspundețiȘtergereO saptamana frumoasa!
Medi
Asta e ceva bun pentru fiica-mea! Ea ar mai vrea ca bonus si glazura de ciocolata =)))))
RăspundețiȘtergerePupici :*
Reteta este pe ''To do list'' :)
RăspundețiȘtergereO super combinatie! Imi place tare mult , vreau si eu! PupiceI!
RăspundețiȘtergerefetelor nu pot sa spun decat ca aluatul e foarte pufos.Sa nu cadeti in pacatul in care am cazut eu si am suplimentat scortisoara (mai multa decat am spus-o in reteta).Inghite aroma bananelor,asa ca rezumati-va la 1 linguria.
RăspundețiȘtergereMaya,checul este destul de dulce,asa ca daca vrei glazura de ciocolata eu zic sa mai reduci din zahar.
RăspundețiȘtergereune excellente association un gâteau plein de saveur bravo
RăspundețiȘtergerebonne soirée
Excelente ingrediente!Ce bun o fi checul:)
RăspundețiȘtergerefimere ,vous etes ma muse !
RăspundețiȘtergereteo,as parea fariseica ,daca n-ar fi adevarat.
RăspundețiȘtergereUn deliciu super aromat!!! Pup!
RăspundețiȘtergereMutumesc Licuta,da'sa stii ca asa e !
RăspundețiȘtergereCertainement très bon. je te prendrai bien un morceau pour goûter.
RăspundețiȘtergereA très bientôt
Ma chere Nadji tu est mon invitee de marque !
RăspundețiȘtergeresuper, super delicios !!!
RăspundețiȘtergereUn deliciu trebuie sa fie acest chec! Minunat!
RăspundețiȘtergereCatkitchen,nu gresesti!
RăspundețiȘtergeremultumesc Miha !
RăspundețiȘtergerearata bestial, interesanta reteta si trebuie sa o incerc
RăspundețiȘtergereChiar prea bun! spre rusinea mea n-am facut niciodata chec cu banane, poate e vremea sa ma apuc. Pupici
RăspundețiȘtergerearata foarte bine, am sa incerc si eu reteta asta
RăspundețiȘtergereNaty,rau nu cred ca o sa-ti para
RăspundețiȘtergereYafa,dupa cum am zis, acum am facut si eu prima data,si eu sunt ceva mai mare decat tine, asa ca nu-i timpul pierdut
Stefan,astept impresii.
Delicioasa dulcegarie!
RăspundețiȘtergerehmmm... taman ce am pus mana pe niste forme noi de copt si ma gandeam cu ce sa le incerc ;)). multam fain, Pansy :)!
RăspundețiȘtergereZazuza,pupu-te!
RăspundețiȘtergereA très bientôt.
RăspundețiȘtergereRemerciments Nadji pour votre visite !
RăspundețiȘtergerebun bun, merci tie si Sorinei :)
RăspundețiȘtergeresi foarte simplu de facut !Pupu-te!
Ștergere