joi, 7 iunie 2012

General Tso's chicken (Puiul generalului Tso)


Andreea a organizat pe blogul ei , Andreea Chinesefood un concurs,cu ocazia implinirii a doi ani de existenta a interesantului si frumosului ei blog. A stabilit 16 retete ,publicate pe blog,din care puteam sa alegem cea pe care o dorim.Cum de mult vazusem reteta asta,General tso's chicken  si ma tentase s-o incerc, am ales s-o fac in cele din urma acum.O reteta extrem de gustoasa ,care ne-a placut si a primit voturile unanime ale familiei.
Povestea,sau mai degraba legenda retetei o puteti citi pe blogul Andreei aici .

INGREDIENTE :

-3 pulpe de pui dezosate si fara piele (eu am folosit 6 pulpe superioare mici)
-3 fire de ceapa verde
-4 catei de usturoi
-5 teci de ardei iute
-5 linguri de ulei pentru prajit
ptr.marinada :
-1/3 lingurita sare
-2 lingurite sos de soia
-2 lingurite vin de orez (eu am folosit sake pentru gatit)
-2 lingurite amidon
-2 lingurite apa
ptr.sos:
-3 lingurite de zahar (brun am folosit eu)
-1 lingurita otet din vin
-5 linguri suc de rosii
-1 lingurita amidon
-1 lingurita apa
MOD DE PREPARARE :
-carnea de pui se taie cubulete


-se amesteca ingredientele pentru marinada si se pune carnea in ea ,avand grija sa fie bine cuprinse toate bucatelele de carne si se da la rece timp de 20 de minute

-intretimp se amesteca toate ingredientele sosului si se lasa deoparte
-ceapa verde se taie in fasii de 5 cm lungime,separand partea alba de cea verde.Aceasta din urma se va folosi abia la sfarsit .
-tecile de ardei se rup in 2 sau 3 depimde de cat de lungi sunt.Daca ardeii sunt foarte iuti,puteti da deoparte semintele,sa nu le folositi.Ardeii mei n-au fost foarte iuti,asa ca am folosit tot.
-se toaca usturoiul

-dupa ce s-a incheiat timpul de marinare,prajim puiul in ulei incins pana ce se auresc frumos ,dupa care scoatem si dam carnea deoparte.



-adaugam ulei in wok si prajim la foc iute usturoiul,ardeii iuti si ceapa,timp de cateva secunde apoi adaugam si bucatile de carne prajite,mai lasam sa se imprieteneasca aproximativ un minut,dupa care adaugam sosul ,amestecam,cand se ingroasa sosul e gata.Presaram cozile de ceapa verde si mancam cu pofta alaturi de un bol de orez fiert.

-Pofta buna!

13 comentarii:

  1. Grozava alegere ai facut !!! ;) Bafta la concurs !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Adina ! A fost tare bun,deja l-am facut de 2 ori consecutiv!

      Ștergere
  2. Trés bon choix, sont aspect et délicieux!

    Bisous

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Je n'ai pas regrete ce choix!Vraiment delicieux!je t'embrasse Beth !

      Ștergere
  3. Intr-adevar Geta, ai facut o alegere buna. Am gatit si eu ceva de la Andreea, dar inclin sa incerc si reteta facuta de tine. 1- ca iti arata grozav si 2- nu am facut pana acum mancare chinezeasca cu pulpite de pui. Sigur este grozava. Bafta si felicitari! Nico

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nico,am vazut si eu supa ta,da'n-am avut timp sa-ti las mesaj,ma tenteaza si pe mine,n-am facut niciodata supa chinezeasca.Asa ca bafta si tie !

      Ștergere
  4. Arata asa de bine! Si ce pofta mi-ai facut! Buna alegere! Iti multumesc ca ai participat la concurs! Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ei iti multumesc Andreea,reteta chiar e foarte buna ! am sa maiincerc unele,da'n-am ce-mi trebuie,respectiv ciuperci chinezesti si nici timp nu am acum.dar sigur am sa incerc pe ce am pus ochii.

      Ștergere
  5. Bravo curajoaso !
    Eu nu am indraznit sa ma apuc de chinezisme ,desi o iubesc pe Andreea .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lia eu m-am apucat de mult de chinezisme,de peste 10 ani,de cand mi-a deschis gustul gatitului o prietena australianca acum,ce mi-a trimis si o carte de bucate chinezesti,cu retete de baza,plus ca mi-a trmis ea niste retete si multe condimente.Eu fiind de mult fana de mancare chinezeasca ,de pe vremea lui ceasca,cand era o singura carciuma chinezeasca in Bucuresti si care nu era scumpa,aveau bucatar chinez si se manca bine.Ca sa nu spun ca am un cumnat indonezian,care m-a invatat multe,a propos de bucataria asiatica ,dar mai ales indoneziana.
      cat priveste Andreea si mie mi-e tare draga,mai ales ca am si cunoiscut-o in persoana.

      Ștergere
  6. Felicitari Geta si bafta !!!!!!Mi-am dat seama acum (dupa spusele tale)sursa unor retete (cumnatul indonezian!). Imi placea amestecul exotic pe care-l foloseai(la unele retete) si care este aparte specificului nostru. Spor la treaba in continuare:X!!!!Pupici

    RăspundețiȘtergere
  7. Mmmm...delicios puiul!Duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...