V-am mai vorbit despre proiectul meu de descoperire a valentelor carnii tocate.Probabil ca va trebui sa fac o eticheta separata pentru asta,pentru ca am descoperit gusturi memorabile, chiar si cu carne tocata ,in afara de chiftele,parjoale ,ardei umpluti ,sarmale,asa cum suntem obisnuiti cu ele si cred merita sa le impartasesc cu voi.La toate aceste feluri de mancare,mi se pare esentiala condimentarea,cea care face diferenta dintre un fel si altul,sau dintre un bucatar si altul.Valabil pentru toate fripturile de altfel. Intotdeauna exista un "zvac" ,care face diferenta.Aici am sa va las pe voi sa descoperiti diferenta.
INGREDIENTE :
-1 kg carne tocata amestec
-2 oua
-coaja rasa de la o lamaie
-1 legatura ceapa verde
-1 legatura marar
-1 ceapa mare sau 2 mai medii
-5 linguri pesmet
-100 g bacon feliat subtire
-1 Lg cimbru uscat
ptr.garnitura :
-1 kg de cartofi
-2 cepe rosii
-4 rosii
-1 ardei rosu
-150 g masline
-6 linguri ulei de masline
-3 linguri otet din vin
-1 lingura busuioc
-1 lgt (lingurita)cimbru
-1 lgt zahar brun
-1 legatura de marar verde
-sare,piper dupa gust
MOD DE PREPARARE :
-carnea tocata se amesteca cu ceapa tocata marunt,ceapa verde,ardeii taiati cubulete,pesmetul,ouale si coaja rasa de la o lamaie.Se adauga sare si piper dupa gust si se framanta temeinic.
-apoi se aseaza carnea intr-o forma de cozonac,unsa in prealabil cu ulei.Daca doriti,pentru a o scoate mai usor la sfarsit din forma,puteti captusi tava cu folie de aluminiu,lasand marginile mai lungi,pentru a putea fi apucate si a putea scoate friptura din tava,fara sa riscati sa se rupa.
-se frige in cuptorul incins la 200*,aproximativ 40 de minute
-se scoate din cuptor,se acopera cu feliile de bacon,usor petrecute una peste alta si se pune din nou in cuptor pentru inca 10 -15 minute,pana ce baconul se rumeneste frumos.
-intretimp fierben cartofii in coaja,dupa care ii lasam la racit,ii curatam si ii taiem rondele.
-ceapa rosie o taiem rondele,rosiile le traiem felii,tocam mararul
-amestecam toate legumele si le stropim cu dressingul facut separat intr-un borcan cu capac (amestecam uleiul,otetul,busuiocul,cimbrul,zaharul,sarea,piperul si le agitam sa se amestece bine,cu capacul pus)
Pofta buna!
Arata foarte bine si foarte tentant ;) Si mie imi place foarte mult carnea tocata ;)
RăspundețiȘtergereBuuna! Ai fost la cursurile din Italia? Cum fuse?
RăspundețiȘtergereFoarte bine arata,,,,mancarea copilariei,,,,ne facea bunica si noi ai spuneam chiftea uriasa si o mancam cu piure si sos de rosii!!!!yamiii
RăspundețiȘtergereO seara frumoasa!!
Arata mai mult decat genial , mai ales baconul de deasupra, cred ca pana ies din sesiune o sa visez numai la bunatatea asta de rulada!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Andreea si mie imi place carnea tocata tocmai pentru ca o poti gati in fel si chip iar rezultatul este gustos.Uite Mirela tine minte o reteta din copilarie !
RăspundețiȘtergerePansy I like this recipe very much, it is a meat loaf and I want to try it. Sounds very tasty.
RăspundețiȘtergerePansy me encanta la carne bien dorada y el toque de vino está de lujo su receta,abrazos hugs,hugs,
RăspundețiȘtergereMinunata ideea asta cu bacon.Imi place.
RăspundețiȘtergerePup si zi frumoasa!
Ophelia,din pacate pentru mine nu am castigat locul 1,asa ca nu m-am dus la curs,dar am castigat un week-end la Roma,la sfarsitul lui iunie.
RăspundețiȘtergereCraito,succes la examene !!!!
RăspundețiȘtergereAnnie,Rosita,thx for visite me!and for your appreciations!
RăspundețiȘtergereMedi,pai daca e moda de invelit toate cele in bacon,am zis ca de ce sa nu beneficieze si carnea tocata de un astfel de tratament "cosmetic"
RăspundețiȘtergereUn deliciu total!!!!Si ce prezentare.....:)!!!!Yammy,yammy...:X!Pupici
RăspundețiȘtergeremutam fain Maria!
RăspundețiȘtergereFoarte interesant modul asta de gatit carnea tocata, seamana cu meatloaf-ul american, iar baconul este ca cireasa de pe tort :)
RăspundețiȘtergereAi dreptate Mihaela,mi-a spus un prieten american chesti asta.Dar cum spuneam si condimentarea e importanta.
RăspundețiȘtergere