joi, 10 octombrie 2013

Chec cu pere,piersici, nuci si ciocolata


Luna septembrie a fost randul Amei sa ne propuna o reteta dulce pentru provocarea Bucatar curajos , provocare initiata de Ama insasi: Prajitura cu pere,ciocolata si vanilie. Iata si varianta mea.


INGREDIENTE:

-210 g faina
-un pliculet praf de copt
-1/4 lingurita de sare
-100 g unt
-100 g zahar
-2 oua
-o lingura extract de vanilie

-coaja rasa de la o lamaie mica
-1/2 lingurita scortisoara macinata
-2 pere taiate cubulete

-2 piersici taiate cubulete
-1/2 fiola de esenta de rom
-100 gr de ciocolata cu lapte maruntita

-50 g ciocolata alba maruntita 
-o mana de nuci zdrobite grosier

MOD DE PREPARARE:
1.Amestecati faina cu sarea si praful de copt si scortisoara.

2.Mixati untul moale cu zaharul si incorporati treptat ouale, extractul de vanilie, apoi amestecul de faina si la sfarsit nucile zdrobite.

3.Stropiti fructele taiate cubulete cu esenta de rom, amestecati-le cu o lingura de faina,apoi, cu ajutorul unei linguri amestecati-le usor in compozitie impreuna cu ciocolata rasa sau maruntita cu cutitul.

4.Turnati aluatul obtinut intr-o forma de chec unsa cu unt si coaceti in cuptorul preincalzit la foc mediu 180-200 *C, pana ce trece testul scobitorii ( aprox 50 de minute)



2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...