miercuri, 16 octombrie 2013

Supa de pui cu varza de Bruxelles


V-am mai spus ca imi plac mult varzucile astea de Bruxelles, asa ca le-am incercat intr-o supa semi-crema discret aromata si colorata, numai buna pentru vremea mohorata de afara

 INGREDIENTE:
 -12 verzișoare de Bruxelles
 -o ceapă
 -2 morcovi
 -100 g țelină (o felie de un cm grosime dintr-o telina mai mare)
 -100 g praz (un praz subtirel)
 -o rădăcină de pătrunjel
 -2 pulpe de pui
 -2 foi de dafin
 -3 boabe de ienibahar
 -cateva boabe de piper
 -sare după gust

 MOD DE PREPARARE:
 1.Se toacă ceapa, se curăță și se taie cuburi rădăcinoasele, prazul se taie rondele.Verzele de Bruxelles se taie în două. Mirodeniile se pun într-un tifon și se leagă bocceluță.
 2.Se pun pulpele de pui la fiert.După 10 minute de fierbere se adaugă rădăcinoasele și mirodeniile.După alte 10 minute de fierbere se adaugă și verzele și se mai fierb împreună aproximativ 10 minute.
 3.Se scot mirodeniile, jumătate din legume și carnea care se mărunțește.
 4.Restul legumelor se pasează după care în supă se adaugă din nou carnea și legumele rămase întregi, se potrivește de sare.
 5.Se servește presărată cu mărar verde tocat.

 Poftă bună ! 

10 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Lavi, noua ne-a placut mult, asa ca eu zic ca e buna.Pot sa spun altfel?

      Ștergere
  2. Ce frumos arata, plina de culori si vitamine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Stii ca ma bate gandul si pe mine sa fac o bunaciune din asta? Ca am vazut niste mititele tare frumusele la magazin :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Is tare dragalase verzele astea.Imi plac si am mai facut vreo 2 mancaruri cu ele zilele astea.

      Ștergere
  4. Con gran placer me serviría esta rica sopa las mini col me encanta,abrazos.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...