Am gasit la piata niste coaste de vitel care aratau tare bine. Initial le-am luat doar pentru ciorba, dar aratau asa de bine ca am zis sa incerc sa le fac la cuptor.A iesit o fripturica grozava: moale si lipicioasa, cum trebuie sa fie niste coaste bune.Iar crusta caramelizata a coastelor, un deliciu !
INGREDIENTE:
-8
coaste de vițel
-un
pahar de vin roșu
-un
pahar de supă de vită sau apă
Ptr.marinadă:
-2
căței de usturoi
-o
ceapă tocată
-2
linguri sos de soia
-2 linguri de merken (reteta aici )
-o
linguriță boia dulce
-1/4
linguriță boia iute (optional)
-1/4 de
linguriță piper măcinat
-4
linguri sirop de agave, arțar sau miere
MOD DE
PREPARARE:
1.Se
amestecă ingredientele pentru marinadă, se pun coastele în ea și se amestecă
bine ,se acoperă și se dă la rece pentru 2 ore,cel puțin.Eu le-am pus la marinat seara, pana a doua zi.
2.Se
așază coastele cu marinadă cu tot într-un vas termorezistent, se adaugă vinul
și supa, se acoperă cu folie de aluminiu și se dă la cuptorul preîncălzit la
180 *C timp de aproximativ 90 de minute (depinde de carne).Verificați din când
în când și completați dacă mai e nevoie,lichidul din vas.E gata când carnea
este moale și se desprinde de pe os.
3.Se
servește presărat cu pătrunjel verde alături de salta sau garnitura preferata.
Poftă
bună !
O mancare numai buna pentru ai mei!
RăspundețiȘtergereDaca vad postarea ta sigur imi cer sa le fac!
pai ce sa zic, indrazneste ! Daca nu esti vegetariana si tie o sa-ti placa !
ȘtergerePfoa, cum arataaaa! De-ai sti ce pofta imi estee....
RăspundețiȘtergerePofta vine nu numai mancand !
Ștergere