Vacanța s-a terminat, din păcate și ca să mi se pară viața mai dulce, reincep postările cu o tartă cu iz de vacanță și sărbătoare .
INGREDIENTE:
Formă de tartă cu diametrul de 27 cm.
Masura ceasca =240 ml
Ptr.blat:
-2
ceşti făină
-200 g unt rece taiat cubulete
-1 linguriţă sare
-1 linguriţă cu vf zahăr brun
-3-5 linguri apă foarte rece
Ptr.umplutură :
-100 g migdale măcinate
-100 g
unt
-100 g
zahăr pudră
-3 ouă
bătute
-o
lingură de făină
-esență
de migdale
-4-6 smochine, depinde de marime
-2-3 linguri de miere
MOD DE
PREPARARE:
Începem
cu crema de migdale,pentru că ea trebuie să stea la frigider cel puțin 6 ore:
1.Migdalele se usucă în cuptor 10 minute,apoi
se lasă la răcit ,după care se mărunțesc într-un blender sau râșniță
2.Se bat cele 100 g unt spumă, se adaugă pe rând 100 g zahăr pudră, migdalele măcinate, esența de migdale după gust și cele 20 g făină mixând continu.Apoi se adaugă gradual cele 3 ouă bătute .Se acoperă cu folie și se dă la frigider,pentru cel puțin 6 ore.Se poate păstra și până la 48 de ore.
2.Se bat cele 100 g unt spumă, se adaugă pe rând 100 g zahăr pudră, migdalele măcinate, esența de migdale după gust și cele 20 g făină mixând continu.Apoi se adaugă gradual cele 3 ouă bătute .Se acoperă cu folie și se dă la frigider,pentru cel puțin 6 ore.Se poate păstra și până la 48 de ore.
3.Se frământă un aluat fraged ,cu vârful
degetelor din ingredientele menționate,după care aluatul se învelește în folie
și se dă la rece pentru cel puțin jumătate de oră, după care se scoate, se
întinde, se așază în forma unsă cu unt, având grijă să îmbrăcăm bine forma, se
înțeapă cu furculița și se dă la rece pentru jumătate de oră (altfel aluatul vi
se va retrage la copt,de pe pereții formei de tartă)
4.Se
coace aluatul timp de 10 minute în cuptorul preîncălzit la 180*C , apoi se
scoate afară, se lasă să se răcească, se pune crema de migdale în formă
5. Se feliază smochinele si se așază concentric începând de la margine spre centru, se ung cu miere, apoi se dă forma la cuptor unde se coace timp de aproximativ 40-50 de minute, până ce tarta este frumos rumenită.
5. Se feliază smochinele si se așază concentric începând de la margine spre centru, se ung cu miere, apoi se dă forma la cuptor unde se coace timp de aproximativ 40-50 de minute, până ce tarta este frumos rumenită.
7.Se
scoate și se unge cu ajutorul unei pensule, cu miere.După ce s-a răcit complet
se scoate din formă.
Poftă
bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu