Un chec bun, ce merită încercat cu o compoziție foarte bună, nu este uscat de loc.L-am făcut în formă de guguluf să fie mai arătos.Vișine se găsesc, că doar e perioada lor, dar sigur că poate fi făcut și cu alte fructe.E o alternativă bună la clasica prăjitură cu vișine.
INGREDIENTE:
-125 g
unt
-125 ml
lapte
-300 g
făină
-200 g
zahăr
-2 ouă
-2
pliculețe zahăr vanilinat
-un
vârf de cuțit de sare
-un
pliculeț praf de copt
-400-500 g vișine fără sâmburi
MOD DE
PREPARARE:
1.Cerneți făina și amestecați cu praful de
copt
2.Frecați untul spumă, adăugați zahărul,
zahărul vanilat, sarea și frecați în continuare.
3.Adăugați ouăle pe rând și mixați până ce
compoziția se deschide la culoare.
4.Incorporați cu ajutorul unei linguri de lemn
jumătate cantitatea de făină, apoi jumătate cantitatea de lapte. Repetați până
ce incorporați întrega cantitate de făină și lapte. Dacă iese prea groasă
compoziția subțiați-o cu 1-2 linguri de lapte.
5.Puneți compoziția în tava unsă cu unt,
așezați deasupra fructele fără sâmburi date în prealabil prin făină.
6.Coaceți la 180 *C, foc mediu, timp de
aproximativ 40-50 de minute, până trece proba scobitorii.
7.Serviți pudrat cu zahăr praf.
Poftă
bună !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu