luni, 1 septembrie 2014

Copanele lipicioase cu salsa calda de porumb


Un fel de mâncare potrivit pentru vară si destul de rapid de executat.Dați drumul la cuptor, puneți carnea în cuptor , după care vă adăpostiți la răcoare, neuitând să mergeți din când în când în bucătarie să ungeți carnea cu marinada ramasă.Puteți folosi orice parte de pui vă place, inclusiv aripioare.Spor la bucătărit!

 INGREDIENTE:
 -6 ciocănele de pui
 Ptr.marinadă:
 -3 linguri de ketchup picant
 -o lingură de sos dulce-iute de chili
 - o lingură de miere
 -o lingură de sos de soia
 -2 linguri de oțet balsamic.
 -o linguriță de praf de muștar
 -o lingură de ceapă deshidratată măcinată
 -o lingură de praf de usturoi
 -sare, piper după gust
 Ptr.salsa de porumb:
 -o ceapă tocată
 -un ardei gras mai mic tăiat cubulețe
 -o conservă de roșii decojite tăiate cubulețe
 -o conservă de boabe de porumb
 -1/2 de ardei iute
 -sare, piper după gust
 -pătrunjel verde tocat

 MOD DE PREPARARE:
 1.Amestecăm toate ingredientele pentru marinadă, punem ciocănelele în ea și dăm la rece pentru o oră.


 2.Așezam ciocănele într-un vas termorezistent și coacem în cuptorul preîncălzit până ce sunt frumos rumenite și pătrunse.Dacă înfigem o scobitoare în partea cea mai cărnoasă și după ce o scoatem lichidul care iese din carne este limpede, ciocănelele sunt gata.În timpul coacerii le ungem  din când în când cu marinada rămasă.

  3. Între timp preparăm salsa de porumb : într-o crăticioară încălziți 2 linguri de ulei și sotați ceapa și ardeiul pentru salsa, ardeiul iute, timp de 3 minute, adăugați roșiile decojite și porumbul, fierbeți la foc mediu spre mic 5 minute. Închideți focul și adăugați pătrunjelul verde tocat.
4. Serviți copănelele alături de sosul cald de porumb ( e mai gustos cald decât rece).


 Poftă bună ! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...