Ragu este un sos pentru paste cu carne pe care mulți dintre noi l-am făcut.Dar ragu bolognez este tot un sos ,care făcut că la carte trebuie să conțină ingredientele care o să le vedeți mai jos și în plus, trebuie gătit cam 6 ore ! Da, 6, n-am greșit.Dacă îl faceți, o să constatați că e o mare diferență de gust între cel gătit 2 ore, de exemplu și cel gătit 6 ore.Merită din plin așteptarea.Și mai merită să-l faceți dintr-o cantitate mai mare de carne și apoi să-l porționați și să-l congelați pentru folosire ulterioară.
INGREDIENTE:
-un kg carne tocată de vită
-200 g pancetta sau
bacon neafumat, tocat sau măcinat
-2 cepe
-2 morcovi rași
-2 tulpini de țelină
Apio, feliate
-un litru suc de
roșii
-un litru de supă de
pui, vacă sau apă
-200 ml vin alb sec sau roșu (am folosit roșu)
-100 ml lapte
-sare
MOD DE PREPARARE:
1.Încingeți 3 linguri
de ulei într-o cratiță încăpătoare, căliți ceapa tocată, morcovii și țelină.
2.Adăugați baconul
bucățele și rumeniți-l împreună cu legumele, apoi adăugați carnea tocată și
rumeniți-o și pe ea.
3.Stingeți totul
cu vinul și lăsați câteva minute se se
evapore alcoolul, apoi adăugați sucul de roșii , supa și o linguriță de sare și
lăsați totul să fiarbă la foc mic timp de 6 ore, amestecând din când în când.Cu
câteva minute înainte de expirarea timpului, adăugați laptele și amestecați. E
adevărat că e cam mult 6 ore, dar să știți că diferența dintre un ragu gătit
2-3 ore și cel gătit 6 ore, este semnificativă, ca gust bineînțeles.
4.Sosul obținut se
poate servi alături de diferite tipuri de paste: penne, tagliatelle, lasagna,
gnocchi și abia la sfârșit spaghete. (acestea din urmă nu sunt folosite de
bolognezi în combinație cu ragu)
Poftă bună !
Sfat : sosul răcit se
poate pune în recipiente de 300 g (necesarul pentru 3 porții de paste ) și se
poate congela până la 3 luni. În concluzie, dacă faceți ragout, folosiți 2 kg
de carne tocată și congelați-l.În felul acesta veți avea un sos excepțional, de
cateori aveți chef de paste. Mai ales că vine vara și căldura și vrem să gătim
cât mai puțin și cât mai rapid.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu