E vară, e foarte cald,așa că cel mai rapid mod de a găti carnea, este la grătar.Așa este și cazul puiului, de fapt a pulpelor de pui din rețeta aceasta.Vedetă este iarăși sosul barbeque despre a cărui preparare v-am spus aici.Vara asta nu mi-a lipsit din frigider, pentru că indiferent de ce carne am gătit, de pui, de porc, de vită, am folosit cu mare aplicație sosul barbeque și pentru marinat și în timpul frigerii. Rezultatul nu m-a dezamăgit. Puiul la grătar cu sos barbeque, alături de o salată simplă grecească este îndestulător și gustos.De fapt și rețeta este o pledoarie pentru sosul barbeque.Nu vă fie frică de sosul caramelizat pe carne, americanii numesc "arsura" aia blackind, Crusta este extrem de gustoasă și carnea sub crustă, rămâne moale și suculentă.
INGREDIENTE:
-6 pulpe
superioare de pui
-6-7 linguri de sos barbeque, gasiti reteta aici
ptr.salată:
-o
salată verde
-2
roșii mari
-un
ardei gras roșu
-un
castravete
-3 fire
de ceapă verde
-o
felie de telemea
-100 g
măsline kalamata
-sare,
piper după gust
-3
linguri de ulei de măsline
-suc de
lămâie după gust
MOD DE
PREPARARE:
1.Se pun într-o tigaie toate ingredientele
pentru sos cu puţină apă şi se dau câteva clocote uşoare până ce sosul se leagă
şi capătă consistenţă.Gustaţi şi adăugaţi ce vi se pare că ar mai trebui,după
gustul vostru.Lasati sa se raceasca.
2.Așezați carnea în sos și lăsați-o la marinat
cel puțin 30 de minute.
3.Se pune carnea la fript pe grătar, iar
carnea se unge constant cu sosul rămas, la fiecare întoarcere.Nu vă fie frică
dacă învelişul se caramelizează, pentru că va avea un gust foarte bun iar
carnea din interior va rămâne suculentă.
4.Cât timp se frige carnea faceți salata.
Spălați, scurgeti și tăiați toate legumele, puneți-le într-un castron, adăugați
măslinele, uleiul și sucul de lămâie, amestecați și presărați cu brânza
sfărâmată.Sarea o adăugați înainte de a servi salata.
5.Serviți carnea friptă alături de salată.
Poftă
bună !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu