duminică, 9 august 2015

Salata de zucchini cu branza halloumi


 Salată asta de zucchini și brânză halloumi, se poate evident face și cu dovlecei normali. Cât privește brânza halloumi merită s-o încercați. Se găsește la Megaimage , Selgros și câteodată și la Carrefour. Există și înlocuitorul românesc al branzei halloumi, foarte bună și ceva mai ieftină. Halloumi este o brânză cipriotă, grecească, special pentru fript sau prăjit. În stare naturală nu e bună de mâncat, e cam gumilastică. Dar friptă sau prăjită este foarte bună, creează dependență. Pot să vă spun că am încercat rețeta de salată de zucchini și brânză halloumi și cu vinete numai, sau combinată cu vinete și dovlecei și a fost la fel de bună. 

 INGREDIENTE:
 -2 dovlecei zucchini feliați
 -2 ardei roșii 
 -2 cepe tăiate felii groase
 -200 g roșii cherry
 -o legătură de pătrunjel verde tocat
 -200 g brânză halloumi
 -sare, piper după gust
 -2 căței de usturoi zdrobiți
 -sucul de la jumătate de lămâie
 -3-4 linguri de ulei de măsline

 MOD DE PREPARARE:
 Întâi am să vă arăt brânza halloumi românească de care vă spuneam. Poza am preluat-o de la prietena mea Dana.
1.Stropiți dovlecei feliați cu ulei și frigeti-i pe grătar, alături de feliile de ceapă, roșiile cherry tăiate în jumătate si ardeii întregi.  După ce s-au copt, ardeii îi presărați cu sare și-i puneți într-o pungă cu fermoar sau într-un castronel acoperit cu foliede plastic și-i lăsați să se răcească. Apoi îi veți curăța foarte ușor de pieliță. Apoi  tăiați ardeii fâșii.
 2.Așezați toate legumele grillate pe un platou.
 3.Tăiați brânza halloumi felii și frigeți-o pe ambele părți pe grătar, apoi dispuneți-o peste legume.
 4.Emulsiunați 3 linguri de ulei cu sucul de la jumătate de lămâie, sare, piper și usturoiul zdrobit, apoi turnați sosul obținut peste salată.
 5.Serviți salata presărată cu pătrunjel verde tocat.


 Poftă bună! 

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...