Sigur ca multe cele facute la cuptor sunt bune si in preferintele gurmanzilor.Eu am sa va arat acum banalele pulpe superioare de pui cu ciuperci la cuptor. Am spus banale ? Mda... incercati-le si mai vorbim.
INGREDIENTE:
-8
pulpe superioare de pui dezosate și fără piele
-500 g
ciuperci champignon mici și întregi
-o
ceașca supă de pui sau apă
-un
pahar de vin alb
-o
ceapă tocată fin
-un
cățel de usturoi
-un
vârf de cuțit de boia iute
-o
linguriță de cimbru uscat zdrobit
-o
linguriță de ierburi italiene, meditareene sau provencale
-un
praf de boia iute
-50 g
unt topit
-pătrunjel verde tocat
-sare,
piper după gust
MOD DE
PREPARARE:
1.Căliți ceapa și usturoiul apoi adăugați
pulpele de pui sărate și piperate și rumeniți-le ușor pe ambele părți.Scoateți
pulpele apoi deglasati vasul cu un pahar de vin, lăsați pe foc 1-2 minute până
se evaporă alcoolul
2.Așezați pulpele de pui pe mijlocul unei tăvi
unse cu ulei, așezați ciupercile întregi de jur împrejur, turnați deasupra
sosul rămas în vasul în care am prăjit carnea, apoi turnați peste ciuperci
untul topit.
3.Presărați boiaua iute, cimbrul și ierburile
italiene și adăugați supă de pui.
4.Coaceți în cuptorul încins la 180*C circa 20
de minute, până ce carnea și ciupercile sunt pastrunse.
5.
Serviți presărate cu pătrunjel verde tocat
Poftă
bună !
Am venit la masa, e imbietoare!
RăspundețiȘtergereIntr-adevar, puiul si ciupercile, o combinatie castigatoare !
Ștergere