luni, 19 octombrie 2015

Pulpe de pui cu ciuperci intregi la cuptor


Sigur ca multe cele facute la cuptor sunt bune si in preferintele gurmanzilor.Eu am sa va arat acum banalele pulpe superioare de pui cu ciuperci la cuptor. Am spus banale ? Mda... incercati-le si mai vorbim.

 INGREDIENTE:
 -8 pulpe superioare de pui dezosate și fără piele
 -500 g ciuperci champignon mici și întregi
 -o ceașca supă de pui sau apă
 -un pahar de vin alb
 -o ceapă tocată fin
 -un cățel de usturoi
 -un vârf de cuțit de boia iute
 -o linguriță de cimbru uscat zdrobit
 -o linguriță de ierburi italiene, meditareene sau provencale
 -un praf de boia iute
 -50 g unt topit
 -pătrunjel verde tocat
 -sare, piper după gust

 MOD DE PREPARARE:
 1.Căliți ceapa și usturoiul apoi adăugați pulpele de pui sărate și piperate și rumeniți-le ușor pe ambele părți.Scoateți pulpele apoi deglasati vasul cu un pahar de vin, lăsați pe foc 1-2 minute până se evaporă alcoolul

 2.Așezați pulpele de pui pe mijlocul unei tăvi unse cu ulei, așezați ciupercile întregi de jur împrejur, turnați deasupra sosul rămas în vasul în care am prăjit carnea, apoi turnați peste ciuperci untul topit.
 3.Presărați boiaua iute, cimbrul și ierburile italiene și adăugați supă de pui.
 4.Coaceți în cuptorul încins la 180*C circa 20 de minute, până ce carnea și ciupercile sunt pastrunse.
 5. Serviți presărate cu pătrunjel verde tocat


 Poftă bună !

  

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...