duminică, 5 februarie 2017

Madlene (madeleines) cu aroma de lamaie





  Madlenele sunt niște fursecuri delicate franțuzești cu gust de unt și formă specifică de scoică, originare din regiunea Lorena. Mai multe despre legenda din jurul apariției loc găsiți aici. Am să vă mai spun doar că Marcel Proust le-a făcut celebre în cartea sa "În căutarea timpului pierdut".

INGREDIENTE:
 Tavă pentru madlene cu 12 alveole.Dimensiunea alveolelor tavii mele este de 5x7.5 cm

 -2 ouă
 -100 g zahăr
 -100 g făină
 -100 g unt topit
 -un pliculeț zahăr vanilat sau o lingură extract de vanilie
 -sucul și coaja rasă de la o lămâie
 -3/4 linguriță praf de copt

 MOD DE PREPARARE:

 1.Se ung alveolele tăvii cu unt topit și se presară cu făină.Se scutură pentru a îndepărta excesul de făină. Dacă aveți forme de silicon nu mai este necesară această operație.
 2.Se mixează ouăle împreună cu zahărul și zahărul vanilat, până iese o compoziție cremoasă și aerată.
 3.Se adaugă pe rând făina cernută amestecată cu praful de copt, sucul de lămâie, untul topit și la sfârșit coaja de lămâie. Se lasă aluatul obținut să se odihnească 20 de minute.

 4.Se repartizează aluatul cu ajutorul unei linguri, în alveolele tăvii și se se coace în cuptorul preîncălzit la 200 *C, timp de 8-10 minute, până trece proba scobitorii.Supravegheati-le, Cand prind o culoare aramie pe margini sunt gata.Eu nu le-am supravegheat, drept care s-au bronzat puțin.
 5.După ce se scot din cuptor, madlenele se așază pe un grătar și se lasă să se răcorească, după care pot fi servite alături de o cafea, un ceai sau un prosecco.


 Poftă bună ! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...