miercuri, 1 martie 2017

Madlene cu ciocolata







 După cum constatați, madlenele dau dependență.De data asta am încercat madlenele cu ciocolată.Să vă spun că sunt bune rau? Nu vă spun decât că trebuie să le încercați.  
Să aveți un  întâi martie fericit !

INGREDIENTE:
 Tavă pentru madlene cu 12 alveole (dimensiunea alveolei tăvii mele este de 5x7,5 cm)

 -2 ouă
 -100 g zahăr
 -100 g făină
 -100 g unt topit
 -o păstaie de vanilie, sau un pliculeț zahăr vanilat sau o lingură extract de vanilie
 -100 g ciocolată topită
 -3/4 linguriță praf de copt
 -coaja rasa de la portocală
-1/2 fiola esența de rom

 MOD DE PREPARARE:
 1.Se ung alveolele tăvii cu unt topit.
 2.Se mixează ouăle împreună cu zahărul, semințele păstăii de vanilie, zahărul vanilat,sau extractul de vanilie (depinde de ce aveti prin cămaă) până iese o compoziție cremoasă și aerată.
 3.Se adaugă pe rând făina amestecată cu praful de copt, untul topit și la sfârșit ciocolata topită in prealabil la bain marie, esența de rom și coaja de potocală. Se lasă aluatul obținut să se odihnească 20 de minute.
 4.Se repartizează aluatul cu ajutorul unei linguri, în tavă și se se coace în cuptorul preîncălzit la 200 *C, timp de 8-10 minute, până trece proba scobitorii.
 5.După ce se scot din cuptor, madlenele se așază pe un grătar și se lasă să se răcorească, după care pot fi servite.

 Poftă bună ! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...