După cum constatați, madlenele dau dependență.De data asta am încercat madlenele cu ciocolată.Să vă spun că sunt bune rau? Nu vă spun decât că trebuie să le încercați.
Să aveți un întâi martie fericit !
INGREDIENTE:
Tavă pentru madlene
cu 12 alveole (dimensiunea alveolei tăvii mele este de 5x7,5 cm)
-2 ouă
-100 g zahăr
-100 g făină
-100 g unt topit
-o păstaie de vanilie, sau un pliculeț zahăr
vanilat sau o lingură extract de vanilie
-100 g ciocolată
topită
-3/4 linguriță praf
de copt
-coaja rasa de la
portocală
-1/2 fiola esența de rom
MOD DE PREPARARE:
1.Se ung alveolele
tăvii cu unt topit.
2.Se mixează ouăle
împreună cu zahărul, semințele păstăii de vanilie, zahărul vanilat,sau extractul de vanilie (depinde de ce aveti prin cămaă) până iese o compoziție cremoasă și
aerată.
3.Se adaugă pe rând
făina amestecată cu praful de copt, untul topit și la sfârșit ciocolata topită
in prealabil la bain marie, esența de rom și coaja de potocală. Se lasă aluatul
obținut să se odihnească 20 de minute.
4.Se repartizează
aluatul cu ajutorul unei linguri, în tavă și se se coace în cuptorul
preîncălzit la 200 *C, timp de 8-10 minute, până trece proba scobitorii.
5.După ce se scot din
cuptor, madlenele se așază pe un grătar și se lasă să se răcorească, după care
pot fi servite.
Poftă bună !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu