luni, 4 iunie 2012

Friptura de pui cu sos de usturoi si patrunjel


Iata o alta reteta cu pui simpla, dar cu un sos delicios !
INGREDIENTE :
-1 kg de pulpe superioare cu os
-1 lingura de boia de ardei dulce (sau boia dulce si iute in proportiile dorite)
-10 catei de usturoi
-1 legatura de patrunjel ,tocata
-60 ml coniac
-1 foaie de dafin
-1 ceasca de supa de pui
-sare,piper dupa gust

MOD DE PREPARARE :
                                                                                                                                                                   
-amestecati boiaua cu sare si piper,apoi tavaliti pulpele prin acest amestec,sa fie imbracate peste tot de boia
-prajiti cateii de usturoi,necuratati de coaja cu o lingura de ulei,pentru 1-2 minute,pana se rumenesc usor,apoi scoateti-i si lasati-i sa se racoreasca
-in acelasi vas,eventual mai adaugati o lingura de ulei,daca e nevoie,prajiti pulpele de pui pe ambele parti ,dupa care adaugati coniacul si lasati sa se evapore alcoolul,circa 30 de secunde,1 minut,dupa care adaugati supa si foaia de dafin,reduceti focul,acoperiti vasul cu capac si lasati sa se inabuse 10 minute.
-intretimp,curatati usturoiul de coaja,cateii vor iesi foarte usor,tocati patrunjelul si dati totul prin blender,sau intr-un mojar,pana se formeaza o pasta
-adaugati pasta de usturoi si patrunjel in vasul cu carnea,amestecati si mai lasati sa fiarba la foc mic ,inca aproximativ 10 minute sau pana cand carnea e gata.Incercati cu furculita,sa patrunda usor.
-presarati  patrunjel tocat si serviti alaturi de garnitura dorita
-Eu le-am servit alaturi de ciuperci si salata de rucola .



19 comentarii:

  1. J'adore le poulpe est le tien me plait beaucoup sa l'aire bien délicieux!

    Bisous

    RăspundețiȘtergere
  2. ce fripturica buna! Imi place mult aroma usturoiului la fripturi!Pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. alinutzika,sosul este aromat,fara a fi strident usturoiat.Atat cat trebuie.Se simte si aroma coniacului si a usturoiului su a patrunjelului.Dara viitoare am sa pun mai mult patrunjel.Eu zic ca e un sos de folosit si la legume si la alte fripturi.

      Ștergere
  3. Un poulet avec beaucoup de goût.
    J'aime beaucoup.
    A bientôt

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. oui,moi aussi ,j'ai aime ce gout!
      Bisous.

      Ștergere
  4. Aproximativ la fel,am facut si eu dar nu stiam ca-i bun coniacul,am sa incerc,daca nu-l bea sotul,hahaha,pupik

    RăspundețiȘtergere
  5. Buonissimo, il pollo in piace in tutti i modi.
    Delizioso, ciao, Moyher.

    RăspundețiȘtergere
  6. c'est bien appétissant, j'adore
    bonne journée

    RăspundețiȘtergere
  7. O super fripturica:)!!!!Atata ca noi nu folosim bauturi tari, dar am niste sticlute(monstre de coniac si poate o sa cutez sa incerc si eu)! Imi place mult de tot!Pupici:X

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. parca n-ai fi baimareanca Maria !
      Musai trebuie sa folosesti coniac la friptura asta.Oricum alcoolul se evapora,ramane doar aroma.

      Ștergere
  8. O minunatie de friptura!
    Ai un premiu la mine, te astept sa-l iei.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ciao, Pansy.
    Grazie di esserti unita al mio sito.
    Baci, Mother.

    RăspundețiȘtergere
  10. Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...