marți, 30 august 2011
Scoici in pantofi
Asta-i o mancare pe care am mancat-o acum mai multi ani intr- o carciuma din Bucuresti. M-a distrat si m-a intrigat denumirea,asa ca am pastrat-o .Mancarea mi-a placut mult,asa ca am incercat s-o reproduc si iata ce a iesit. Pantofiorii nu sunt altceva decat vinete umplute si cu scoici.
Cu reteta asta particip la deja cunoscuta provocare "Dulce Romanie " initiata de Mihaela acum aproape un an si gazduita luna aceasta de Betty . Subiectul provocarii : vinetele si perele .Imi plac amandoua.Va invit si pe voi sa participati.
INGREDIENTE :
-eu am folosit 3 vinete,voi puteti folosi cate vreti
-3 cepe tocate
-4 catei de usturoi
-2 ardei capia mari si grasi
-2-3 rosii mari
-1 ardei iute (optional)
-200g carne de scoici (midii)
-75 g gorgonzola
-4 bile de mozzarella
-parmezan
-sos de rosii
-busuioc verde,de preferinta
-patrunjel
-sare,piper
-zeama de lamaie
MOD DE PREPARARE (foarte simplu) :
-se spala si se taie vinetele in 2 (taiati putin si din partea cu coaja,pentru a se aseza vinetele bine in tava, sa nu se rastoarne),se scobesc de miez,lasand totusi carne de 1 cm, apoi se stropesc cu zeama de lamaie.
-se toaca toate legumele si se calesc pe rand :intai ceapa ,ardeii ,ardeiul iute,apoi miezul de vinete scobit si taiat cubulete,apoi rosiile taiate cubulete,scoicile si se lasa sa scada zeama ce o lasa.
-lasam putin la racit si adaugam usturoiul zdrobit, gorgonzola , jumatate din mozzarella taiate cubulete ,8 frunze de busuioc verde ,tocate si asezonam cu sare si piper
-
-ungem o tava cu putin ulei,punem jumatatile de vinete si le umplem
-turnam peste ele sos de rosii asezonat cu busuioc tocat,sare si pier si adaugam,daca aveti cateva rosii cherry pentru impesia artistica.De gustul lor,coapte la cuptor,nu mai vorbesc.Eu am gresit ca am pus cate 2 felii de mozzarella pe fiecare vanata de la inceput,asa ca s-a cam ars.Prin urmare va sfatuiesc sa puneti feliile de mozzarella si parmezanul ras cu 10 minute inainte de a fi gata.
-se pun in cuptorul incins la 180* pentru aproximativ 30-40 de minute,pana observati ca vinetele sunt facute si rosioarele coapte.Eu zic sa puneti mozzarella pe vinete dupa 20 de minute,ca sa nu patiti ce am patit eu .
-dupa ce le scoateti din cuptor le presarti cu busuioc , patrunjel si parmezan ras.
Pofta buna!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
wow,ce de bunatati in pantoful tau,arata imbietor,o zi placuta
RăspundețiȘtergereina,noua ne pla scoicile si ne-a placut si felul acesta de mancare.E drept ca se poate foarte bine si fara scoici si tot buni sunt antofii mei.
RăspundețiȘtergerece bune trebuie sa fie! cum sunt innebunita dupa mancarurile cu vinete asta e exact pe gustl meu!
RăspundețiȘtergerece dragut nume si ce deliciosenie!
RăspundețiȘtergereophelia,am declarat in mai multe randuri ca sunt fan vinete.asta-i un mod mai neobisnuit de a le gati,dar de bune,garantez ca sunt bune.
RăspundețiȘtergereZazuza,numele era mai lung ,era mai caraghios dar eu atata am retinut.Nu e meritul meu aceasta denumire.Am mai fost o data la carciuma cu pricina si iar am cerut scoii in pantof dar nu aveau vinete.i-am intrebat daca au dovlecei si dupa ce mi-au confirmat i-am rugat sa faca aclasi fel, in dovlecei.au facut ,dar cred ca era tarziu si nu era acelasi bucatar,si spun asta mai ales pentru ca sosul de rosii nu mai avea acelasi gust.cred ca nici busuioc n-au avut.in orice caz mancarea a fost mai saraca desi dupa parerea mea nu ar fi trebuit sa fie.am sa incerc si eu sa vaddaca am dreptate si am s-o fac in zucchini
RăspundețiȘtergereCe pantofi deliciosi! cred ca sunt buni si cu alte umpluturi... creveti in pantofi... :)
RăspundețiȘtergereImi place mult ideea si cum am 2 vinete in casa,sa vad ce voi combina maine...
RăspundețiȘtergereOricum reteta asta sigur e delicioasa,daca-mi iese ceva decent o voi posta!
Pupici si o seara placuta!!!
Tot eu sant,imi amintesc ca-ti place risotto,am postat azi cu struguri...e o minune,daca vrei ,treci sa vezi!!!
RăspundețiȘtergerePupici!!!
petronela,nu are cum sa iasa ceva rau. fug acuma sa vad risotto-ul tau.
RăspundețiȘtergereArata grozav!!! O adevarata delicatesa! Pup!
RăspundețiȘtergereOMG!! raiul e la tine!! grozavie nu gluma!! vreau si eu doua bucati.. sunt topita dupa vinete! pupici
RăspundețiȘtergereador reteta.eu ador vinetele,si pana si sotul din dotare a spus ca vinetele umplute sunt comestibile (si el uraste vinetele :))).haioasa denumirea :)
RăspundețiȘtergerepupicei
Antonina,bag seama ca sunt sogorite(cumnate pe ardeleneasca veche) !
RăspundețiȘtergereSarah,ai aparut,pe unde ai umblat!sotul din dotare trebuie reorientat! si-o fi pierdut busola de nu-i plac vinetele!
RăspundețiȘtergereUn titre original pour une recette toute aussi originale.
RăspundețiȘtergereCa doit être délicieux.
A très bientôt.
merci Nadji! je ne sais pas comment dire,mais je te souhaite joyeux bairam!
RăspundețiȘtergerePe gustul meu.
RăspundețiȘtergerePup si seara frumoasa!
pup medi !astept o intalnire de gardul 4 !
RăspundețiȘtergereMuy original y ricos condimentos debe estar muy sabrosa,adoro las berenjenas,que ganas de probar,grandes abrazos.
RăspundețiȘtergerefabulos, mi-ai facut o pofta de scoici nemaipomenita, draga pansy! plus ca mi-ai amintit de vacanta, unde am mancat muuuulte scoici, toate foarte foarte bune! chiar ma gandeam sa fac si eu zilele astea, poate voi incerca chiar reteta cu vinete!
RăspundețiȘtergeregracias Rosita !
RăspundețiȘtergerePai Margot,vino cu retetele ! ca le executam!
RăspundețiȘtergerePansy, am luat legatura cu Mihaela si e ok sa participi la provocarea lunii cu aceasta reteta. Astept sa mi-o trimiti atunci si te mai astept si cu alte retete ;)
RăspundețiȘtergereOk Betty,multumesc,dupa parerrea mea,iubitorii de vinete si scoici nu vor regreta.La sfarsit de saptamana mai vin cu o reteta cu vinete.
RăspundețiȘtergereMama cat de bine arata! Ador toate ingredientele...cred ca iese o minunatie! Super, super!
RăspundețiȘtergereMultumesc Iulia ! incearca reteta si nu vei regreta!
RăspundețiȘtergere