Imi place gustul usor amărui al andivelor si combinația lor cu o maioneza acrisoară.Evident ca salata asta se poate face si fără pui și tot bună mi se pare.Era foarte trendy in anii 80, când, dacă găseai andive, era nelipsită de pe mesele de Crăciun si mai ales revelion .In vremurile acelea nu se găseau decât andive românești, care erau mai mici, e adevărat, dar mai aerate, adică mai puțin bătute și mai puțin cotoroase.
INGREDIENTE:
-4
andive
-un
piept de pui
-150 ml
maioneză
-un
cățel de usturoi zdrobit
-o
lingură de mărar verde tocat
-zeamă de lămâie dupa gust
-zeamă de lămâie dupa gust
-sare,piper după gust
MOD DE
PREPARARE:
1.Se
feliază pieptul de pui și se frige pe grătar, după care se taie fâșii sau
cubulețe
2.Andivele se lasă in apă rece aproximativ o oră dupa care se scurg bine și se taie rondele de 1 cm grosime, lăsând partea de 2 cm de la cotor deoparte.
3.Se
amestecă usturoiul zdrobit cu maioneza și mărarul tocat
4. Se
pun toate ingredientele într-un bol și se amestecă
Se
servește presărată cu mărar sau pătrunjel verde
Poftă
bună !
Delicioasa salata!!!
RăspundețiȘtergere