marți, 17 mai 2011

Ciolan de porc inecat si el in bere

-
Acuma dupa ce mi-ati vazut muschii ,sa va arat si ciolanul,tot in bere inecat,ca deh,s-a incalzit afara.Reteta am vazut-o prima data pe culinar si de curand mi-am amintit-o vazand-o pe blogul Laurei Laurentiu. Colesterolica si buna.Vorba aceea : tot ce e bun e imoral, ilegal sau ingrasa. Da'de-o pofta, merge.Sa nu ma intrebati despre care din pofte vorbesc.

INGREDIENTE :
-1 ciolan de porc crud (al meu a avut 1,4 kg)
-2 Lg praf de usturoi
-mai putin de 2 Lg de cimbru
-2 Lg coriandru macinat
-sare,piper (eu am pus piper cu lamaie)
-sos de soia
-0,5 l bere de care va place
-ulei pentru uns tava
-piper boabe,foaie de dafin,2 catei de usturoi. pentru prefiertul ciolanului

MOD DE PREPARARE :
-intai de toate am fiert ciolanul cam 15-20 de minute cu cateva boabe de piper,2 catei de usturoi si o foaie de dafin.
-apoi l-am scos,i-am crestat pielea si pe lungime si pe latime si l-am presarat pe rand cu condimentele enuntate,masand bine carnea dupa fiecare adaugare.
-am uns o tava potrivita cu ulei,am pus ciolanul,l-am stropit cu putina bere si l-am pus in cuptorul incins la 225*.
-am uitat sa va spun ca imi ramases niste ceapa tocata de la o salata,asa ca am adugat-o si pe ea in sos.
-cam la 15 minute mai stropeam ciolanul cu  putina bere,iar dupa ce s-a terminat berea,l-am stropit cu sosul format in tava.Toata operatia a durat cam 2 1/2 ore.Cam lunga coacerea da'a meritat cu varf si indesat.
-cam cu o ora inainte de a fi gata,am curatat cativa cartofi,i-am sarat si pierat,i-am pus pe o folie,am mai pus o bucatica de unt,am inchis folia si i-am pus si pe ei in cuptor,pe gratarul cuptorului.Asa ca am mancat ciolanul cu catofi copi si cu rosii,sosul fripturii find extrem de bun,dupa cum am spus si la muschiuleti.

22 de comentarii:

  1. yumy! arata atat de bine, incat imi lasa gura apa... o seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. mai bine nu ! o seara placuta si tie!

    RăspundețiȘtergere
  3. ce bine arata.ei da, daca aveti bere la liber,ineci totul in bere

    RăspundețiȘtergere
  4. a meritat munca si asteptarea,,domne ca tare faine-ti ies,multa rabdare ai,vin la tine la o portie:-))))

    RăspundețiȘtergere
  5. Ai pus gand rau porcului......vrei sa-l ineci in bere!Cred ca este tare bun!

    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  6. Cred ca este foarte bun dar,cum a venit caldura trec reteta la ...lista de asteptare,caci sigur vafi bun intr-o zi ploioasa sau racoroasa!
    Pupici si bine ca rezisti la cuptor,eu am inceput sa fug de el!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Doinitza draga,tu vorbesti de rabdare,care faci tot felul de decoratii pentru torturi ?Pai sa stii ca io rabdare de bibilit nu am mai de loc !

    RăspundețiȘtergere
  8. Petronela draga,la noi inca te poti apropia de cuptor,nu ne-a lovit inca caldura.

    RăspundețiȘtergere
  9. colesterolica, dar de neiertat!:)

    RăspundețiȘtergere
  10. vreau sa intreb si eu ceva: mai are cineva probleme cu incarcarea paginii tale, Pansy? ca mie mi se deschide o fereastra din aia pop-up cand intru aici si pagina insasi de blog se deschide foarte greu, si ma enerveaza, ca mi-e dor sa vad ce bunatati mai faci! te pup! azi vad ca a blocat google chrome fereastra aia de pop-up...

    RăspundețiȘtergere
  11. zazuza,mi-a mai spus greengirl care are aceasta problema.si eu am la alte bloguri aceasta problema.nu stiu cum se poate rezolva.am trecut si eu la google chrome si vad ca aici n-am mai patit.

    RăspundețiȘtergere
  12. Faina friptura asta.Si mie îmi place carnea 'necata în bere,la cuptor.Mie nici nu-mi place berea deloc,dar asa în la friptura mi se pare ca o aromeaza placut.

    RăspundețiȘtergere
  13. problema e ca mie im place berea,dar sosul asta care se formeaza din carne,condimente si bere este ceva tare bun.are o aroma subtila.

    RăspundețiȘtergere
  14. de acord! berea cu carne de porc, dar nu numai, formeaza asa un sos bun! (pe de alta parte blogul merge ok acum yeeeeeeeeeeey!)

    RăspundețiȘtergere
  15. Pansy I'm going to try it and I'll post it. It's delicious.

    RăspundețiȘtergere
  16. Hello! I know this is kind of off topic but I was wondering which blog platform are you
    using for this website? I'm getting sick and tired
    of Wordpress because I've had problems with hackers
    and I'm looking at alternatives for another platform.

    I would be fantastic if you could point me in the direction of a good platform.


    Also visit my blog ... เบอร์รับโชค

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...