Acuma dupa ce mi-ati vazut muschii ,sa va arat si ciolanul,tot in bere inecat,ca deh,s-a incalzit afara.Reteta am vazut-o prima data pe culinar si de curand mi-am amintit-o vazand-o pe blogul Laurei Laurentiu. Colesterolica si buna.Vorba aceea : tot ce e bun e imoral, ilegal sau ingrasa. Da'de-o pofta, merge.Sa nu ma intrebati despre care din pofte vorbesc.
INGREDIENTE :
-1 ciolan de porc crud (al meu a avut 1,4 kg)
-2 Lg praf de usturoi
-mai putin de 2 Lg de cimbru
-2 Lg coriandru macinat
-sare,piper (eu am pus piper cu lamaie)
-sos de soia
-0,5 l bere de care va place
-ulei pentru uns tava
-piper boabe,foaie de dafin,2 catei de usturoi. pentru prefiertul ciolanului
MOD DE PREPARARE :
-intai de toate am fiert ciolanul cam 15-20 de minute cu cateva boabe de piper,2 catei de usturoi si o foaie de dafin.
-apoi l-am scos,i-am crestat pielea si pe lungime si pe latime si l-am presarat pe rand cu condimentele enuntate,masand bine carnea dupa fiecare adaugare.
-am uns o tava potrivita cu ulei,am pus ciolanul,l-am stropit cu putina bere si l-am pus in cuptorul incins la 225*.
-am uitat sa va spun ca imi ramases niste ceapa tocata de la o salata,asa ca am adugat-o si pe ea in sos.
-cam la 15 minute mai stropeam ciolanul cu putina bere,iar dupa ce s-a terminat berea,l-am stropit cu sosul format in tava.Toata operatia a durat cam 2 1/2 ore.Cam lunga coacerea da'a meritat cu varf si indesat.
-cam cu o ora inainte de a fi gata,am curatat cativa cartofi,i-am sarat si pierat,i-am pus pe o folie,am mai pus o bucatica de unt,am inchis folia si i-am pus si pe ei in cuptor,pe gratarul cuptorului.Asa ca am mancat ciolanul cu catofi copi si cu rosii,sosul fripturii find extrem de bun,dupa cum am spus si la muschiuleti.
yumy! arata atat de bine, incat imi lasa gura apa... o seara placuta!
RăspundețiȘtergeremai bine nu ! o seara placuta si tie!
RăspundețiȘtergereDelicious!!!
RăspundețiȘtergereRegards
ce bine arata.ei da, daca aveti bere la liber,ineci totul in bere
RăspundețiȘtergereApetisant rau ..
RăspundețiȘtergerea meritat munca si asteptarea,,domne ca tare faine-ti ies,multa rabdare ai,vin la tine la o portie:-))))
RăspundețiȘtergereAi pus gand rau porcului......vrei sa-l ineci in bere!Cred ca este tare bun!
RăspundețiȘtergereO zi buna!
Bun ciolanu asta! :)
RăspundețiȘtergerebun bun
RăspundețiȘtergereCred ca este foarte bun dar,cum a venit caldura trec reteta la ...lista de asteptare,caci sigur vafi bun intr-o zi ploioasa sau racoroasa!
RăspundețiȘtergerePupici si bine ca rezisti la cuptor,eu am inceput sa fug de el!!!
Doinitza draga,tu vorbesti de rabdare,care faci tot felul de decoratii pentru torturi ?Pai sa stii ca io rabdare de bibilit nu am mai de loc !
RăspundețiȘtergerePetronela draga,la noi inca te poti apropia de cuptor,nu ne-a lovit inca caldura.
RăspundețiȘtergerecolesterolica, dar de neiertat!:)
RăspundețiȘtergereAlison,adevar graiesti!
RăspundețiȘtergerevreau sa intreb si eu ceva: mai are cineva probleme cu incarcarea paginii tale, Pansy? ca mie mi se deschide o fereastra din aia pop-up cand intru aici si pagina insasi de blog se deschide foarte greu, si ma enerveaza, ca mi-e dor sa vad ce bunatati mai faci! te pup! azi vad ca a blocat google chrome fereastra aia de pop-up...
RăspundețiȘtergerezazuza,mi-a mai spus greengirl care are aceasta problema.si eu am la alte bloguri aceasta problema.nu stiu cum se poate rezolva.am trecut si eu la google chrome si vad ca aici n-am mai patit.
RăspundețiȘtergereFaina friptura asta.Si mie îmi place carnea 'necata în bere,la cuptor.Mie nici nu-mi place berea deloc,dar asa în la friptura mi se pare ca o aromeaza placut.
RăspundețiȘtergereproblema e ca mie im place berea,dar sosul asta care se formeaza din carne,condimente si bere este ceva tare bun.are o aroma subtila.
RăspundețiȘtergerede acord! berea cu carne de porc, dar nu numai, formeaza asa un sos bun! (pe de alta parte blogul merge ok acum yeeeeeeeeeeey!)
RăspundețiȘtergerepupu-te zazuzoo!!!
RăspundețiȘtergerePansy I'm going to try it and I'll post it. It's delicious.
RăspundețiȘtergereHello! I know this is kind of off topic but I was wondering which blog platform are you
RăspundețiȘtergereusing for this website? I'm getting sick and tired
of Wordpress because I've had problems with hackers
and I'm looking at alternatives for another platform.
I would be fantastic if you could point me in the direction of a good platform.
Also visit my blog ... เบอร์รับโชค