Sambata m-am dus iar la campionat.De data asta echipata mai gros,ca alaltaseara ,spre sfarsit, inghetasem bocna.Schiurile insa nu le-am luat.Coechipierele mele n-au putut veni,asa ca m-am plimbat doar insotita de Dinu.E bine cand vine si el,ca nu mai am grija pozelor.
Cand am ajuns,terminau de gatit o paella valenciana si lumea statea la coada pentru degustare
Aici se pregateste cel mai mare gulyas secuiesc care va fi omologat si certificat. Deocamdata se gateste,acoperit cu folie de aluminiu.300 kg de varza,200 kg de carne si mirodenii secrete.Asta se pare ca este gulyasul secuiesc.
Se apropie momentul omologarii recordului ,drept care se scoate folia care l-a acoperit in timpul gatirii.
Ultimele retusuri
Si in sfarsit,bucatarii ce au participat la prepararea lui sunt premiati si recordul certificat
Asta-i certificatul primit.
Incepe impartirea mancarii la cei prezenti
Iata cum arata ,servit cu smantana.Ce sa zic,varza cu carne.Atata doar ca varza a fost prea acra dupa gustul meu.
S-a mai premiat si certificat cel mai mare minestrone,gatit de Uica Mihai si cei de la culinar.ro
Un minestrone mai banatean,cu fasole .Am gustat si eu si mi s-a parut bun.
Si incepe demonstratia de gatit a lui Antonio Passarelli,care va gati pui cu sos de piper verde,o varianta a lui steak au poivre,acompaniat de spaghete de dovlecei.
Antonio,alaturi de echipa lui de la Danutz srl, intreaba publicul daca stie ce spaghete sunt acelea,doar eu am recunoscut dovleceii taiati sub forma de spaghete,asa ca am stiut raspunsul.
Asa arata puiul marinat in iaurt,piper verde,rozmarin cred,coniac si vin ,alaturi de bucatele de bacon.
Cine credeti ca a fost invitat pe scena sa guste mancarea ,inainte cu 5 minute de a fi gata, de sare si piper ?
Da,eu.
In timp ce manacrea se facea,a avut loc parada somelierilor.Au vorbit despre meseria lor,apoi au ales vinul potrivit mancarii gatite de Antonio,in functie de ingredientele folosite.
Dupa care au facut o demonstratie de sabrare a sampaniei.Adica de destupare a sticlei de sampanie,prin taierea gatului cu o sabie,printr-o miscare sigura si iute.Obiceiul acesta se pare ca vine de pe vremea lui Napoleon,cand luau gatul sticlei cu o sabie de cavalerie.Sampania trebuie sa fie suficient de rece pentru a nu exploda sticla.
Iata aici s-a intamplat fenomenul de mai sus.
Un maestru dintre somelieri,a reusit sa sabreze sampania cu ajutorul talpii unui pahar de sampanie !!!!!!
Mi-a placut parada lor,mi-ar fi placut sa-i aud povestind mai multe despre stiinta lor in vinuri.
Antonio fericit ca a intalnit-o pe Sofica (fanii Traznitilor stiu despre cine vorbesc)
La sfarsit,Antonio si echipa au oferit mancarea spre degustare.
Felicitari si sa va fie de bine!!!
RăspundețiȘtergerePupici si o seara placuta!!
Petronela,a fost cu adevarat o experienta extraordinara.Mai urmeaza si maine un post!
RăspundețiȘtergereNu pot sa cred in sfarsit reusesc sa intru pe blogul tau ! Pana la urma s epare ca la mine era problema, acum am un windows noi si s-a rezolvat.
RăspundețiȘtergereSuper ca ai fost la campionat, pacat ca sunt asa departe, mi-ar fi placut sa vad toate astea pe viu.
M-ai amuzat cu gulasul secuiesc !
O saptamana minunata iti doresc !
Multumesc VIo,ma bucur ca ti-ai rezolvat problema
RăspundețiȘtergere