Mare succes au avut,in forma asta la thanksgivingul canadian.Acelasi lucru,facut sub forma de chec, a trecut cu laude dar as zice fara sa atraga atentia,absolut aceeasi compozitie,acum s-au batut turcii la gura musafirilor.Diferenta este forma in care le-am facut:24 miniforme primite de la Sorina,poza aici .Asa ca ar trebui sa revenim la discutia cu forma si fondul.
carevasazica ingredientele folosite de mine(dar aici puteti compozitiona,totul e sa folositi ceapa si ardei din belsug)
INGREDIENTE:
masura ceasca 240 ml
- 1 ceasca faina
-1 plic praf de copt
- 3-4 linguri de ulei
- 4 oua mari
- ½ ceasca de cascaval ras si parmezan (eu am folosit niste resturi de chedar si cascaval rucar ce le aveam prin frigider plus parmezan)
- 1 ceapa taiata marunt sau 4-5 cepe verzi, noi, cu cozi cu tot neaparat ,sau praz la care se foloseste si partea verde
- 1 zucchini sau dovlecel mediu
- sare si piper dupa gust
-1 ardei rosu sau galben (pentru culoare)
- 1 ardei iute rosu,(tot ptr culoare) optional sau fulgi de ardei iute,dupa gust,daca va place mai iute
-sare,piper
-1 legatura de marar
MOD DE PREPARARE:
-Se spala bine dovlecelul/zucchini si se taie in 2 pe lungime si se curata de seminte daca este cazul,apoi se taie cubulete .La fel si ardeiul colorat,Ceapa se marunteste,mararul se toaca.
atentie!!! dovlecelul nu se curata de coaja.
-Se amesteca in castron legumele si branza rasa
-se freaca ouale cu uleiul apoi se adauga faina amestecata in prealabil cu praful de copt
-Se unge ,sau sprayaza cu ulei forma de 24 minimuffins plus inca 4 muffins normale,ca asa mi-a ajuns compozitia .
-Se toarna compozitia in forme si se presara deasupra putin parmezan ras sau mozarella .La faza asta am uitat sa fac poze,dar sigur am sa mai fac la sfarsit de spatamana si atasez pozele aferente
-Se da la cuptor 35-40 de minute pana se rumenesc frumos si trec proba scobitorii.
- cam asa arata sectiunea ! si va lingeti pe degete ! garantez!
-puteti folosi ce legume aveti la indemana :ciuperci,conopida,varza,brocoli,mazare,porumb,in ce combinatii va da prin cap si frigider!
Cred si eu ca au avut succes la cum arata !
RăspundețiȘtergereteo draga,eu fac frecvent acest aperitiv,acasa pentru noi,dar acum a spart tiparele sub forma asta micuta
RăspundețiȘtergerebuuun,pentru picnic excelent,multumesc pentru postare,o zi frumoasa
RăspundețiȘtergereCe frumusele sunt! Si apetisante. ;)
RăspundețiȘtergereFoarte elegante,practice si desigur gustoase!Te pup si o zi placuta!!!
RăspundețiȘtergerecred ca le voi face si eu curand ca tare bine mai arata !
RăspundețiȘtergerePansy, cate bunatati! arata foarte apetisant tartele astea, pline de ingrediente minunate!
RăspundețiȘtergereVaaai ce bine si ce bune arata.
RăspundețiȘtergereTare fain arata! Maine caut si eu forme pentru tarte. Sa vad pe unde Dumnezeu gasesc..
RăspundețiȘtergereSunt faine si ca aperitiv la o masa festiva.
RăspundețiȘtergereAs papa cateva chiar acum , mi-e foame , iar ele arata tare bine !!!! ;)...
RăspundețiȘtergereCe bune sunt!!!Yummy!Pup!
RăspundețiȘtergerefetelor,sunt bune intr-adevar si rapid de facut.
RăspundețiȘtergeresmaranda,eu am primit formele cadou,dar am sa ma uit prin magazine pe unde merg si ti spun unde am vazut.
RăspundețiȘtergereVai ce-mi plac! Cred ca tot sub forma de briose / minitarte le-as prefera si eu. Arata vesel si decorativ. Foarte buna ideea!
RăspundețiȘtergerekadia,se pare ca tendinta generala asta este !
RăspundețiȘtergere