INGREDIENTE :
ptr blat:
-36 biscuiti petit beurre
-1/2 pachet de unt (100 g)
-o lingurita scortisoara
ptr.crema de branza:
-800 g branza philadelphia
-2 cesti piure de dovleac(eu am avut din conserva,dar puteti sa-l obtineti fierband dovleac si apoi pasandu-l)
-4 oua
-o ceasca zahar
-o ceasca frisca
-2 plicuri zahar vanilat sau 2 linguri extract de vanilie
-coaja rasa de la o lamaie mica
-1/2 lingurita scortisara
-un vf de cutit nucsoara
-un vf de cutit cardamom
-30 ml lichior de portocale sau rom
MOD DE PREPARARE:
1.Se topeste untul si se amesteca cu biscuitii macinati si scortisoara.Se tapeteaza o forma de tort cu folie de aluminiu,apoi cu amestecul de biscuti.Se tapeteaza cu folie de aluminiu, pentru ca tava cu prajitura se va introduce la cuptor in bain marie si pentru a evita astfel ca apa sa patrunda in interiorul formei.
2.Se amesteca restul ingredientelor pentru crema, veti obtine o crema lichida
4.Se coace timp de o ora si jumatate, aproximativ, pana ce crema devine consistenta.Dupa ce se raceste prajitura se pune si frigider pana a doua zi..
-O mancam de preferinta cu prietenii!
buuuuun si arata biiine :)) ma imbie sa fac si eu!
RăspundețiȘtergereDraga Pansy stii ca ma intereseaza tot ce tine de cheesecake,deci...reteta salvata!Cu dovleac inca n-am mancat.
RăspundețiȘtergerePupici si o seara placuta!!!
Mihaela,la treaba!
RăspundețiȘtergerePetro draga,nici eu nu am mancat pana acum,dar mi-a placut tare !
RăspundețiȘtergereTare bine arata si are o culoare interesanta, nici nu zici ca e cu dovleac ;-)
RăspundețiȘtergereOooooo!!!!!ce frumusete ai facut acolo,cand mai faci sa te gandesti la mine:-)))
RăspundețiȘtergereLiana,desi pozele-s facute noaptea,cam asa este culoarea ei.poate si pentru ca am folosit extract de vanilie.
RăspundețiȘtergeres-a facut Doinitzo ! da'palinca s-a facut ?
RăspundețiȘtergereGand la gand cu bucurie.Cu dovleac inca n-am incercat.
RăspundețiȘtergereWeekend placut iti doresc.
N-am incercat combinatia.. E buna rau,nu-i asa???
RăspundețiȘtergeremm ce bine arata !
RăspundețiȘtergereMicule ,asa ziceam si io
RăspundețiȘtergereAntonina,nici eu n-am incercat-o pana acum,dar a fost foarte buna.
RăspundețiȘtergereMultumesc Mimmi!
RăspundețiȘtergereBuna si tare aratoasa.pupici!
RăspundețiȘtergereTentanta reteta..........sunt convinsa ca merita incercata.
RăspundețiȘtergereSeara frumoasa!
DiaMar,Medi,eu zic ca merita,ca altfel n-as pus-o pe blog,acuma restul depinde voi !
RăspundețiȘtergereimi place foarte mult ca nu a crapat...sau sa imi schim ochelarii??
RăspundețiȘtergerepupici
sarah,daca pui forma in tr-o tava cu apa fierbinte,in timp ce se coace,nu v-a crapa.totusi a crapat foarte putin la mijloc.
RăspundețiȘtergereun dessert bien délicieux un vrai régal pour les papilles
RăspundețiȘtergerebonne soirée
Fimere,nous avons vraiment aime ce dessert!
RăspundețiȘtergereYummy:)
RăspundețiȘtergereVaaaaaai, cat de bine arata! Imi place tare mult culoarea ei!
RăspundețiȘtergereRamona,kadia,e drept ca e eva putin ciudat pentu noi,dar e bun.v-m spus ca eu nu sunt o fana placinti cu dovleac.
RăspundețiȘtergereun postre delicioso e interesante,me gustaría probar,felicitaciones por su encuentro,abrazos grandes.
RăspundețiȘtergere