vineri, 14 octombrie 2011

Prajitura cu branza si dovleac (cheesecake cu dovleac)

Marturisesc ca nu eram prea prietena cu dovleacul.Imi placea doar fiert sau copt la cuptor.Sub forma de placinta cu foi nu mi-a prea placut.In forma asta,de cheesecake insa,m-a dat gata.Reteta o am de la Alex, prietena mea americana si ca fiecare reteta ce vine de la ea, este foarte buna. Asa ca eu nu pot decat sa spun ca merita incercata,ca n-o sa va para rau.cu proxima ocazie refac si pozele.

INGREDIENTE :
ptr blat:
-36 biscuiti petit beurre
-1/2 pachet de unt (100 g)
-o lingurita scortisoara

ptr.crema de branza:
-800 g branza philadelphia
-2 cesti piure de dovleac(eu am avut din conserva,dar puteti sa-l obtineti fierband dovleac si apoi pasandu-l)
-4 oua
-o ceasca zahar
-o ceasca frisca
-2 plicuri zahar vanilat sau 2 linguri extract de vanilie
-coaja rasa de la o lamaie mica
-1/2 lingurita scortisara
-un vf de cutit nucsoara
-un vf de cutit cardamom
-30 ml lichior de portocale sau rom

MOD DE PREPARARE:

1.Se topeste untul si se amesteca cu biscuitii macinati si scortisoara.Se tapeteaza o forma de tort cu folie de aluminiu,apoi cu amestecul de biscuti.Se tapeteaza cu folie de aluminiu, pentru ca tava cu prajitura se va introduce la cuptor in bain marie si pentru a evita astfel ca apa sa patrunda in interiorul formei.

2.Se amesteca restul ingredientelor pentru crema, veti obtine o crema lichida
3.Se toarna in forma peste coca de  biscuiti si se aseaza la randul ei intr-o tava in care am turnat apa fierbinte.Se pune toata instalatia in cuptorul preincalzit la 200 *C (putin peste mediu).
4.Se coace timp de o ora si jumatate, aproximativ, pana ce crema devine consistenta.Dupa ce se raceste prajitura se pune si frigider pana a doua zi..
-O mancam de preferinta cu prietenii!

25 de comentarii:

  1. buuuuun si arata biiine :)) ma imbie sa fac si eu!

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Pansy stii ca ma intereseaza tot ce tine de cheesecake,deci...reteta salvata!Cu dovleac inca n-am mancat.
    Pupici si o seara placuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Petro draga,nici eu nu am mancat pana acum,dar mi-a placut tare !

    RăspundețiȘtergere
  4. Tare bine arata si are o culoare interesanta, nici nu zici ca e cu dovleac ;-)

    RăspundețiȘtergere
  5. Oooooo!!!!!ce frumusete ai facut acolo,cand mai faci sa te gandesti la mine:-)))

    RăspundețiȘtergere
  6. Liana,desi pozele-s facute noaptea,cam asa este culoarea ei.poate si pentru ca am folosit extract de vanilie.

    RăspundețiȘtergere
  7. s-a facut Doinitzo ! da'palinca s-a facut ?

    RăspundețiȘtergere
  8. Gand la gand cu bucurie.Cu dovleac inca n-am incercat.
    Weekend placut iti doresc.

    RăspundețiȘtergere
  9. N-am incercat combinatia.. E buna rau,nu-i asa???

    RăspundețiȘtergere
  10. Antonina,nici eu n-am incercat-o pana acum,dar a fost foarte buna.

    RăspundețiȘtergere
  11. Tentanta reteta..........sunt convinsa ca merita incercata.
    Seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  12. DiaMar,Medi,eu zic ca merita,ca altfel n-as pus-o pe blog,acuma restul depinde voi !

    RăspundețiȘtergere
  13. imi place foarte mult ca nu a crapat...sau sa imi schim ochelarii??
    pupici

    RăspundețiȘtergere
  14. sarah,daca pui forma in tr-o tava cu apa fierbinte,in timp ce se coace,nu v-a crapa.totusi a crapat foarte putin la mijloc.

    RăspundețiȘtergere
  15. un dessert bien délicieux un vrai régal pour les papilles
    bonne soirée

    RăspundețiȘtergere
  16. Fimere,nous avons vraiment aime ce dessert!

    RăspundețiȘtergere
  17. Vaaaaaai, cat de bine arata! Imi place tare mult culoarea ei!

    RăspundețiȘtergere
  18. Ramona,kadia,e drept ca e eva putin ciudat pentu noi,dar e bun.v-m spus ca eu nu sunt o fana placinti cu dovleac.

    RăspundețiȘtergere
  19. un postre delicioso e interesante,me gustaría probar,felicitaciones por su encuentro,abrazos grandes.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...