luni, 9 ianuarie 2012

Meniu de prim week-end dupa Anul Nou

Cuvantul de ordine prin blogosfera ,vad ca este detoxifierea.Si cum mancare de Revelion,  am gatit cat pentru un batalion,prima "gateala"de anul asta a fost in week-end.Ceva simplu,rapid si usor.Dar inainte sa va spun ce anume,sa va povestesc despre  saptamana asta, in care am incercat sa fac tot felul de  paini ,care evident ca nu mi-au iesit,pana asta-seara.Am inceput saptamana cu o paine dulce sa-i zic,care a iesit cam sfaramicioasa,avea gust de chec si coaja  a doua zi s-a intarit.Practic ,a doua zi painea nu mai era buna decat de crutoane,si asta daca decupai coaja, semana mai degraba a malai dulce.
Apoi a urmat randul baghetei frantuzesti.Nu s-a rumenit,in schimb a facut o coaja extrem de crocanta, eufemistic vorbind . A doua zi era buna de arma de autoaparare sau bata de baseball. Dar miezul a ramas bun,nu s-a intarit.Ia sa va arat :

Asta e miezul.Mirosea bine,buna la gust,dar dupa 2-3 ore s-a intarit foarte tare iar a doua zi,coaja era ca piatra.Miezul ramanand normal de moale.Am sa-i dau eu de capat pana la urma baghetei asteia.
Revelatia serii asteia,insa,a fost reteta prietenei mele Gaby Cara,care a postat pe blogul ei o reteta de paine cu lapte ,pentru toast.SUPER!  A iesit din prima,moale,coaja subtire si moale cum trebuie sa fie.Ca un cozonac.Si nu am facut maia,ca ea, am folosit direct drojdia,fara s-o mai amestec cu nimic.Aproape totul in masina de paine. A crescut frumos si e foarte buna.Am facut-o in forma de cozonac,ca asta am,drept care si seamana cu un cozonac.Trebuie sa caut o forma cu peretii in unghi drept pentru painea asta,mai ales ca voi face foarte des painea asta,baiatul meu fiind mare consumator de sandwichuri calde.Ia sa vedeti painica:

Acuma dupa ce v-am omorat cu painile mele,sa vedeti si ce mancare mancaram week-end-ul asta :

-supa de chimen cu crutoane.Poza-i mai veche,dar tot asta am mancat.Numai buna pentru niste maruntaie greu incercate de sarbatori.
-friptura de pui la cuptor cu rozmarin si tarhon,alaturi de o salata creata cu crutoane usturoiate.Aici o sa urmeze si o reteta.Unii au mancat si piure de cartofi alaturi.

-si cum aveam tot felul de resturi de branza prin frigider,de care nu se mai atingea nimeni, am incropit o tarta cu branza,dulce-sarata, buna zic eu.
Asadar,nimic deosebit,dar un sfarsit de saptamana simplu si odihnitor,dupa o saptamana atat de "framantata".

8 comentarii:

  1. Eu la supa de chimin m-as opri ca n-am mancat de vreo 14 ani.Arata bine toate.

    RăspundețiȘtergere
  2. Toate ca toate, eu paine vreau!! Arata demential pufosenia aia!! Saptamana fina!

    RăspundețiȘtergere
  3. Paradisiaco si mie supa de chimen imi aminteste de copilarie.Pana s-o aduc pe mama la mine nici eu nu faceam,dar ei si mie ne place.

    RăspundețiȘtergere
  4. Antonina,DiaMar painea e foarte buna si azi,nu s-a intarit de loc.

    RăspundețiȘtergere
  5. Vai c-am uitat de supa de chimen,trebuie sa o fac neaparat,ca-i buna la digestie,iar ultima paine arata de milioane,ma gandesc cat e de pufoasa,se vede in sectiune,zici ca-i cozonac,vreau reteta si sa mi-o dai si pe aia a ta de la ciorbita de chimen sa vad daca seamana cu a mea,poate i-ai mai pus tu ceva ingredient si-ai facut-o mai spectaculoasa,cum obisnuiesti tu

    RăspundețiȘtergere
  6. Doinitza,fa clic acolo unde scrie supa de chimen si te duce la reteta.dar nu are nimic spectaculos,o fac asa cum o facea mama,ca ei asa-i place.Reteta de paine o postez saptamana viitoare,dupa ce trece toate testele.
    pupu-te!

    RăspundețiȘtergere
  7. Delicioase, acelasi lucru facem toti:d, luna asta cel putin eu, voi fi cuminte:)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...