Prima data am facut varianta ei de constructie a painii,a doua oara am facut varianta mea,dintr-o bucata si cu mai putin zahar.Plus ca facand-o la masina de paine,am folosit drojdia uscata de la dr oetker,asa ca nu am mai facut maia ,cum de altfel e specificat si pe ambalaj,ca nu-i nevoie. A crescut foarte frumos si eu zic ca si sectiunea arata bine.Cozonac,nu alta !
INGREDIENTE :
-2 oua
-70 g unt topit si racit (la tempoeratura mainii)
-220 ml lapte caldut(la temperatura mainii)
-1 lg (lingurite) sare
-1 Lg (lingura) zahar
-500 g faina de paine,650
-1 pliculet de drojdie dr oetker (7 g),adica 2 lingurite
MOD DE PREPARARE :
Aluatul l-am facut la masina de paine,folosind programul de framantare si dospit.La masina mea,Moulinex,e programul 11,de aluat de pizza.
-Am pus ingredientele in ordinea specificata de cartea masinii ,adica in cea care sunt enumerate la ingrediente
-asa arata aluatul la sfarsitul timpului de masina,adica 1 ora 30 de minute.
-am rasturnat aluatul pe blatul de lucru,l-am intins dreptunghiular,de lungimea formei de copt,apoi l-am rulat si l-am acoperit cu un prosop si l-am lasat la crescut inca 15 minute,dupa care l-am pus in forma,l-am acoperit iarasi cu un prosop si l-am mai lasat la crescut inca o ora.
-dupa care il ungerm cu ou batut cu lapte si eu l-am presarat cu mac si susan.
-il dam la cuptorul incins cu o ora inainte la 180* C si coacem pentru aprox 30 de minute.
-dupa ce scoatem painea din cuptor,scoatem din forma si o lasam pe un gratar la racit
Asa arata racita si taiata.Nu se fac firimituri,se taie usor si e foarte gustoasa.Dupa 3 zile e la fel de buna.Atat am testat.
Acum sa va arat si prima realizare,respectand reteta Gabrielei,dar tot fara sa fac maia
Asa ca nu mai pregetati,daca va place acest tip de paine,iese din prima!
Am uitat sa va spun ca am facut si bagheta frantuzeasca adaptata masinii de paine ,dupa o reteta americana, si a iesit de data asta foarte bine o sa vedeti!
Ce frumos arata,ador aluaturile!
RăspundețiȘtergereFlory draga mea,fetelor,e ceva ce iese din prima,daca respecti reteta.Eu nu cred ca am postat retete ce nu ies din prima daca respectati reteta.Asa e si reteta gabrielei.daca folositi paine de tipul asta e pacat s-o cumperi.
RăspundețiȘtergerePansy o fac si eu acum!!!!!!!!!';) Numai ca am drojdie proaspata! Da chiar si asa ma bag!;) Te pup
RăspundețiȘtergereDraga Pansy, ti-a iesit de nota 10*!O desfatare dimineata sau seara sa servesti sandwichurile cu asemenea paine:)Pupici:x
RăspundețiȘtergereTare frumos a iesit! te pup:)
RăspundețiȘtergereImi si imaginez ce miros are cand este calda!!!Ador painea de casa! Eu fac doar cand ma duc la Buni, la tara.
RăspundețiȘtergereAntonina,daca o faci cu drojdie proaspata,fa o maia inainte,asa cum zice Gaby pe blogul ei.Adica freaca drojdia cu zaharul,jumatate din laptele caldut si 4 Lg de faina si lasa la crescut.Succes !
RăspundețiȘtergereCred ca tuturor ne place painea de casa.asa ca pana nu vin caldurile,merita sa mancam paine buna
RăspundețiȘtergereQue delicia y lindas forma del pan Pansy un buen trabajo,abrazos y abrazos.
RăspundețiȘtergereGracias e abrazoz Rosita !
RăspundețiȘtergere