luni, 13 iunie 2011

Pui cu varza gatita in zepter

Suntem intr-o peroada sa-i zic "varza".E o leguma care ne place mult. Asa ca zilele trecute am gatit varza in zepter si pui la cuptor,desi  puiul puteam sa-l fac in zeper la fel de bun,daca nu mai bun si in orice caz mai repede.
Ingrediente :
-2- 3 kg de varza dulce
-1 ardei iute tocat
-sare,piper cu lamaie,paprika dulce
-1 lg(lingurita) coriandru macinat
-1/2 lg chimen macinat
-2 legaturi de marar
-ulei
ptr friptura :
-1 kg de pulpe de pui dezosate si fara piele
-amestec de condimente pentru pui de la Kotany
-3 catei de usturoi zdrobiti
-sos de soia dulce
-sare,daca mai e nevoie
-1/2 lg piper cu lamaie
-iuteala de care va place,eu am folosit un condiment creol,primit de la o prietena.

MOD DE PREPARARE :

Nu-i nici o filozofie :tocam varza,o saram,o punem in vasul zepter de la inceput,fara sa preicalzim vasul  impreuna cu un soric de slanina afumata,pentru aroma.

-pentru ca varza a depasit capacitatea vasului,l-am acoperit cu bolul corespunzator( tot zepter),focul aragazului la maximum pana se incalzeste vasul,cam 3 minute,apoi se face focul minim.
-dupa 10 minute varza s-a muiat si am putut acoperi vasul cu capacul,dar nu inainte de a incepe si a pune ondimentele :piperul cu lamaie,coriandrul si chimenul macinate.

-apoi am adugat boiaua si ardeiul iute
cam dupa 20-25 de minute e gata :adaugam cateva linguri de ulei,amestecam,gustam de condimente,eventual asezonam daca mai e nevoie presaram maratul tocat,inchidem focul si punem capacul.Varza noastra e gata

Puiul l-am scaldat in toate condimentele,l-am tinul la marinat cel putin o ora la frigider,acoperit cu o folie de plastic,dupa care l-am pus in cuptor pana cand s-a rumenit frumos si carnea a fost patrunsa.


Pofta buna!

32 de comentarii:

  1. Deci eu as cere tava toata.. dar ma multumesc si cu ultima farfurie !! mancarea de varza e printre preferatele mele.. arata taare bine ! pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Antonina si noi avem perioade din astea cand ne place tare mult varza,asta se intampla de obicei la inceput de vara.Acum e una din acele perioade !

    RăspundețiȘtergere
  3. Looks delicious, lately I^m eating a lot of cabbage salad is so healthy.
    Love

    RăspundețiȘtergere
  4. mai, mai e a doua oara cand scriu comentariul...sper sa se publice de data asta.ziceam ca sunt foarte placut impresionata de vasele tale zepter.sotul meu papa varza cu placere,pap si eu dar nu ma omor dupa ea.in schimb pulpite la tava...hmmm asta e alta poveste.una yummy
    pup cu drag si merci din suflet ca ti-ai adus aminte de mine si mi-ai trimis mesaj pe fb

    RăspundețiȘtergere
  5. sarah,draga mea,era sa cad pe spate,ca nu credeam ca esti tu !!!! ma bucur grozav ca vrei sa revii si ca am avut si eu o contributie in hotararea ta si abia astept retetele tale.pupu-te !!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. cat despre vasele zepter,am sa te in vat sa gatesti in lt vase,aproximativ la fel,nu cu aceleasi caracteristici dardaca ai indemanare cu alte vase,care tin caldura cat mai mult,genul vaselor din fonta,sau tajine-le din lut,care dupa parerea mea sunt inspiratoarele vaselelor zepter.totul e stapanirea temperaturilor pentru diversele alimente gatite.cumpara-ti un termometru de cuptor,unul de fripturi si unul de sosuri si se rezolva oarecum dilema.

    RăspundețiȘtergere
  7. Arata absolut savuros! Si noua ne place varza in orice forma. :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Ah cum arata de rumenita, imi ploua in gura :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu vreau doar....pui,scaldat in toate aromele alea,este pe gustul meu!

    RăspundețiȘtergere
  10. de mult nu am mai facut o varza ...si tare as lua si eu un pic din a ta :D...asa de pofta :D

    RăspundețiȘtergere
  11. En lisant ta recette, je réalise que je ne cuisine pas assez le chou. Il semble délicieux.
    Dommage que nous ne soyons pas voisines, j'aurai invité ton fils avec plaisir à venir manger chez moi.
    A très bientôt.

    RăspundețiȘtergere
  12. Andreea,Mihaela,Naty,cum am mai zis suntem luna asta sub zodia verzei,a cartofilor noi si a mazarii.ca doar e inceput de vara.

    RăspundețiȘtergere
  13. Janet,am trecut la o dieta mai putin colesterolica,ca ne-am cam dat in barci cu porcusorii,asa ca am reluat puii,imbaiati,imbalsamati si salatele.

    RăspundețiȘtergere
  14. chere nadji,nous avons commence ce prelude d'ete avec le choux, cuit sous diverses formes:plat ou salade.
    oui,c'est dommage que nous ne sommes pas voisines,mon fils le regrette bien.

    RăspundețiȘtergere
  15. SI cica mie-mi spunea odata cineva,ca nu a mai vazut niciunde pui cu varza!deci nu-s singura =))
    Arata bine,si eu ador varza!
    Pupici cu lipici!

    RăspundețiȘtergere
  16. Foarte bine arata si ce mult imi place!te pup

    RăspundețiȘtergere
  17. E super combinatia!!! Si noua ne place mult varza!

    RăspundețiȘtergere
  18. maya draga,conceptii invechite,ca puiul nu se potriveste cu varza.dupa parerea mea,varza este o leguma extrordinara si extrem de versatila.nu-i musai sa fie inecata in grasime de porc si afumatura ca sa fie buna.dac-i gasesti condimentele potrivite,cred ca merge si cu peste foarte bine

    RăspundețiȘtergere
  19. nela,danutza,bag de seama ca ideile romanilor despre varza s-au mai schimbat.asa ca maya nu suntem singure.

    RăspundețiȘtergere
  20. varza cu marar! ce pofta mi-ai facut!! si mi-ai dat o idee tare buna ;)

    RăspundețiȘtergere
  21. Mmm, ce bunatata ai aici ! Si eu tot varza am gatit , numa ca eu am facut-o asa, mai pe gustul sotului, cu ditamai ciolanu afumat :)))

    RăspundețiȘtergere
  22. zazuzo, da-i -nainte ,ca e si in trend,bag de seama.

    RăspundețiȘtergere
  23. vio,eu zic ca varza e buna oricum ,d'apoi cu ciolan !

    RăspundețiȘtergere
  24. ton poulet est bien épicé et parfumé
    comme je les aime il est super bon
    bonne journée

    RăspundețiȘtergere
  25. merci fimere,c'est vrais,mais la vedette c'est la combinaison de deux :le poulet et le choux aromatise de cumin,coriandre et aneth.
    bisous!

    RăspundețiȘtergere
  26. uuuuuuuuu,ce bunatate,ma face sa alerg dupa ingrediente,felicitari pentru postare

    RăspundețiȘtergere
  27. multumesc ina ! simplu,rapid si eu zic bun!

    RăspundețiȘtergere
  28. Iaca, mi-ai dat ideea să folosesc crtiţa aia cu capac bombat pentru varza voluminoasă :) Mulţam!

    Şi nouă ne place la fel de mult varza.
    Dacîă ar fi după mine nu m-aş sătura niciodată de Kolozsvári káposzta sau Káposztás laska :))

    Week-end minunat îţi doresc!

    RăspundețiȘtergere
  29. arcadia draga,astea din urma sunt o slabiciune de-a mea.din pacate o fac rar ca ai mei nu se omoara cu lastele cu varza.
    multumesc ,si tie la fel.

    RăspundețiȘtergere
  30. Vaaaiii, ce deliciu! As putea sa mananc zi si noapte asa ceva.

    RăspundețiȘtergere
  31. lasa manvatul zi si noapte,tu acuma invata zi si noapte,bafta!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...