Suntem intr-o peroada sa-i zic "varza".E o leguma care ne place mult. Asa ca zilele trecute am gatit varza in zepter si pui la cuptor,desi puiul puteam sa-l fac in zeper la fel de bun,daca nu mai bun si in orice caz mai repede.
Ingrediente :-2- 3 kg de varza dulce
-1 ardei iute tocat
-sare,piper cu lamaie,paprika dulce
-1 lg(lingurita) coriandru macinat
-1/2 lg chimen macinat
-2 legaturi de marar
-ulei
ptr friptura :
-1 kg de pulpe de pui dezosate si fara piele
-amestec de condimente pentru pui de la Kotany
-3 catei de usturoi zdrobiti
-sos de soia dulce
-sare,daca mai e nevoie
-1/2 lg piper cu lamaie
-iuteala de care va place,eu am folosit un condiment creol,primit de la o prietena.
MOD DE PREPARARE :
-dupa 10 minute varza s-a muiat si am putut acoperi vasul cu capacul,dar nu inainte de a incepe si a pune ondimentele :piperul cu lamaie,coriandrul si chimenul macinate.
cam dupa 20-25 de minute e gata :adaugam cateva linguri de ulei,amestecam,gustam de condimente,eventual asezonam daca mai e nevoie presaram maratul tocat,inchidem focul si punem capacul.Varza noastra e gata
Puiul l-am scaldat in toate condimentele,l-am tinul la marinat cel putin o ora la frigider,acoperit cu o folie de plastic,dupa care l-am pus in cuptor pana cand s-a rumenit frumos si carnea a fost patrunsa.
Pofta buna!
Deci eu as cere tava toata.. dar ma multumesc si cu ultima farfurie !! mancarea de varza e printre preferatele mele.. arata taare bine ! pupici
RăspundețiȘtergereAntonina si noi avem perioade din astea cand ne place tare mult varza,asta se intampla de obicei la inceput de vara.Acum e una din acele perioade !
RăspundețiȘtergereLooks delicious, lately I^m eating a lot of cabbage salad is so healthy.
RăspundețiȘtergereLove
mai, mai e a doua oara cand scriu comentariul...sper sa se publice de data asta.ziceam ca sunt foarte placut impresionata de vasele tale zepter.sotul meu papa varza cu placere,pap si eu dar nu ma omor dupa ea.in schimb pulpite la tava...hmmm asta e alta poveste.una yummy
RăspundețiȘtergerepup cu drag si merci din suflet ca ti-ai adus aminte de mine si mi-ai trimis mesaj pe fb
annie,we make the same !
RăspundețiȘtergeresarah,draga mea,era sa cad pe spate,ca nu credeam ca esti tu !!!! ma bucur grozav ca vrei sa revii si ca am avut si eu o contributie in hotararea ta si abia astept retetele tale.pupu-te !!!!
RăspundețiȘtergerecat despre vasele zepter,am sa te in vat sa gatesti in lt vase,aproximativ la fel,nu cu aceleasi caracteristici dardaca ai indemanare cu alte vase,care tin caldura cat mai mult,genul vaselor din fonta,sau tajine-le din lut,care dupa parerea mea sunt inspiratoarele vaselelor zepter.totul e stapanirea temperaturilor pentru diversele alimente gatite.cumpara-ti un termometru de cuptor,unul de fripturi si unul de sosuri si se rezolva oarecum dilema.
RăspundețiȘtergereArata absolut savuros! Si noua ne place varza in orice forma. :)
RăspundețiȘtergereAh cum arata de rumenita, imi ploua in gura :)
RăspundețiȘtergereEu vreau doar....pui,scaldat in toate aromele alea,este pe gustul meu!
RăspundețiȘtergerede mult nu am mai facut o varza ...si tare as lua si eu un pic din a ta :D...asa de pofta :D
RăspundețiȘtergereEn lisant ta recette, je réalise que je ne cuisine pas assez le chou. Il semble délicieux.
RăspundețiȘtergereDommage que nous ne soyons pas voisines, j'aurai invité ton fils avec plaisir à venir manger chez moi.
A très bientôt.
Andreea,Mihaela,Naty,cum am mai zis suntem luna asta sub zodia verzei,a cartofilor noi si a mazarii.ca doar e inceput de vara.
RăspundețiȘtergereJanet,am trecut la o dieta mai putin colesterolica,ca ne-am cam dat in barci cu porcusorii,asa ca am reluat puii,imbaiati,imbalsamati si salatele.
RăspundețiȘtergerechere nadji,nous avons commence ce prelude d'ete avec le choux, cuit sous diverses formes:plat ou salade.
RăspundețiȘtergereoui,c'est dommage que nous ne sommes pas voisines,mon fils le regrette bien.
SI cica mie-mi spunea odata cineva,ca nu a mai vazut niciunde pui cu varza!deci nu-s singura =))
RăspundețiȘtergereArata bine,si eu ador varza!
Pupici cu lipici!
Foarte bine arata si ce mult imi place!te pup
RăspundețiȘtergereE super combinatia!!! Si noua ne place mult varza!
RăspundețiȘtergeremaya draga,conceptii invechite,ca puiul nu se potriveste cu varza.dupa parerea mea,varza este o leguma extrordinara si extrem de versatila.nu-i musai sa fie inecata in grasime de porc si afumatura ca sa fie buna.dac-i gasesti condimentele potrivite,cred ca merge si cu peste foarte bine
RăspundețiȘtergerenela,danutza,bag de seama ca ideile romanilor despre varza s-au mai schimbat.asa ca maya nu suntem singure.
RăspundețiȘtergerevarza cu marar! ce pofta mi-ai facut!! si mi-ai dat o idee tare buna ;)
RăspundețiȘtergereMmm, ce bunatata ai aici ! Si eu tot varza am gatit , numa ca eu am facut-o asa, mai pe gustul sotului, cu ditamai ciolanu afumat :)))
RăspundețiȘtergerezazuzo, da-i -nainte ,ca e si in trend,bag de seama.
RăspundețiȘtergerevio,eu zic ca varza e buna oricum ,d'apoi cu ciolan !
RăspundețiȘtergereton poulet est bien épicé et parfumé
RăspundețiȘtergerecomme je les aime il est super bon
bonne journée
merci fimere,c'est vrais,mais la vedette c'est la combinaison de deux :le poulet et le choux aromatise de cumin,coriandre et aneth.
RăspundețiȘtergerebisous!
uuuuuuuuu,ce bunatate,ma face sa alerg dupa ingrediente,felicitari pentru postare
RăspundețiȘtergeremultumesc ina ! simplu,rapid si eu zic bun!
RăspundețiȘtergereIaca, mi-ai dat ideea să folosesc crtiţa aia cu capac bombat pentru varza voluminoasă :) Mulţam!
RăspundețiȘtergereŞi nouă ne place la fel de mult varza.
Dacîă ar fi după mine nu m-aş sătura niciodată de Kolozsvári káposzta sau Káposztás laska :))
Week-end minunat îţi doresc!
arcadia draga,astea din urma sunt o slabiciune de-a mea.din pacate o fac rar ca ai mei nu se omoara cu lastele cu varza.
RăspundețiȘtergeremultumesc ,si tie la fel.
Vaaaiii, ce deliciu! As putea sa mananc zi si noapte asa ceva.
RăspundețiȘtergerelasa manvatul zi si noapte,tu acuma invata zi si noapte,bafta!
RăspundețiȘtergere