Cum vad ca sunt la moda prin blogosfera culinara,biscutii cu levantica ,am zis sa incerc si eu,pentru ca eram curioasa.Reteta aluatului o am de la Naina ,ale mele sunt adaugirile de aroma si culoare.Culoarea sigur ca poate sa lipseasca, nefiind necesara.
Cu reteta asta,particip la provocarea lunii decembrie de pe blogul Brandusei, Cooking with my soul ,care are 2 teme: ghimbirul si prajiturele de Craciun
INGREDIENTE :
-450 g faina
-300 g unt
-300 g zahar
-2 oua
-1 plic praf de copt
-1 varf de utit de sare
-esenta de vanilie
-cateva picaturi de colorant rosu si albastru (optional)
-1/2 lingurita flori de levantica
MOD DE PREPARARE :
-toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei
-untul se freaca,la viteza mica,cu zaharul,apoi se adauga ouale,sarea si esenta de vanilie
- se incorporeaza faina cernuta in prealabil,impreuna cu praful de copt,putin cate putin
-la sfarsit, daca doriti, se adauga cateva picaturi de colorant rosu si albastru,pentru a obtine culoarea mov dorita.Puteti sa nu folositi colorant, daca nu vreti.
-se incorporeaza levantica,amestecand usor cu o spatula
-se da aluatul la rece pentru jumatate de ora.
-se pune aluatul intr-un pos de ornare si se fac fursecurile de dimensiunea dorita,pe o tava acoperita cu hartie de copt,avand grija sa lasam spatiu intre ele,pentru ca ele cresc in cuptor.Daca nu aveti pos,taieti cu foareca coltul unei pungi mai groase si pos-ul e gata.
-se coc in cuptoul preincalzit la 180*,timp de 10 minute,pana se auresc putin marginile.
-se scot,se lasa la racit,apoi se pot pune intr-o cutie care se inchide bine cu un capac.
-biscuitii au o aroma fina de vanilie si levantica.
Succes la concurs!!!!Fursecurile sunt foarte reusite:xCred ca si combinatia de vanilie si levantica este nemaipomenita:))Pupici:x
RăspundețiȘtergereSuper aromate!
RăspundețiȘtergeredraga mea, arata superrrrrrrrr
RăspundețiȘtergerete pup cu mare drag!
Facem schimb de fursecuri?Imi place tare mult lavanda.Te pup!
RăspundețiȘtergereGrozave! N-am mancat pana acum aromate asa, deci va trebui sa incerc si eu.
RăspundețiȘtergereO reteta bine venita.Am sa incerc si eu reteta pentru ca arata foarte bine.
RăspundețiȘtergerefetelor concursul, cu furesecuri sa- terminat, n-am fost atenta ,da'nu conteaza.nu sunt specialista in fursecuri,dar probabil ca voi deveni.aroma asta e tare subtila.cred ca e de bine daca nu colrorati.ai mei mananca inmuiaie in lapte si nu le place sa se coloreze laptele.asa ca din aceasta dilema vom iesi greu.Daca le mancatiu ca atare suynt bune,usor crocantoase,dar la sfarsit moi.sunt impoortante cele 10 minute,dupa ce le scoateti din cupotor le lasati sa se raceasca in tava 10 minute apoi le puneti la racit pe un gratar.
RăspundețiȘtergereacum m-am ambitionat ,ca eu vreau fursecuri moi,spre deosebire de tudor,baiatul meu, caruia ii plac crocantoase.in cazul asta trebuie sa le uitati 5 minute in plus in cuptor.
RăspundețiȘtergereatentie ,ca daca foilositi coloranat si le inmuiati in lapte sau ceai veti avea o surpriza colorata!
RăspundețiȘtergereemily ,iti martrurisesc ca gustul desi e superflu e putin ciudat ! ca eu numai la molii ma gandesc!
RăspundețiȘtergeredesi imi place tare cand baratii miros a lavanda englezeasca !!!
RăspundețiȘtergerefursecurile astea au fost cam pe acolo! in ciuda aparentei feminine,e o aroma masculina prin excelenta
RăspundețiȘtergereabia acum mi-am dat seama si data viitoarte am sa actionez in consecinta
RăspundețiȘtergerepeste tot am dat de fursecuri , insa cu levantica nu am facut si trebuie musai sa fac !!!
RăspundețiȘtergereMda, suna bine cu exceptia colorantului aluia... Prefer sa mananc ceva urat decat sa mai bag chimicale in plus. Oricum, multumesc pentru reteta
RăspundețiȘtergereCatkitchen,pai asa m-a indemnat si pe mine curiozitatea
RăspundețiȘtergereRoxana sunt de acord cu tine,dar am facut o incercare,eram curioasa cum ies.
RăspundețiȘtergerela multi ani cu sanatate Pansy,tot binele din lume!
RăspundețiȘtergeresarbatori fericite!
Sarbatori fericite, cu sanatate, bucurii si impliniri!
RăspundețiȘtergereSarbatori fericite, Panseluta! Sa ai parte de liniste si de fericire!
RăspundețiȘtergereCraciun fericit, plin de bucurii alaturi de cei dragi, casa plina de daruri, sanatate si sa va bucurati de toata atmosfera minunata de Sarbatori!
RăspundețiȘtergereCraciun fericit !!!
RăspundețiȘtergereCraciun fericit alaturi de cei dragi!
RăspundețiȘtergereCu levantica ???N-am papat asa ceva....inca.
RăspundețiȘtergereNu au fost prea aromate ?
Iata si Craciunul trece,
Nu-i zapada si e rece.
Doar in inimi este cald si in verdele din brad.
Si-a trecut o sarbatoare,
Ce-a lasat in urma oare?
Sper ca numai lucruri bune, sa fii fericita,lume!
Asteptam sa vin-acum
Anul Nou,este pe drum.
Spor s-aveti la pregatire si distractie din plin!
LA MULTI ANI 2012!
Va multumesc tuturor pentru urari ! si voua va doresc la fel !
RăspundețiȘtergereNu Sidy,aroma a fost destul de discreta
RăspundețiȘtergerece e frumos si delicios oricui ii place si mie mai ales, reusite si poate imi ies la fel si mie :D
RăspundețiȘtergere