INGREDIENTE :
lg= lingurita
-4 buc.macrou
-2 cepe tocate
-5 catei de usturoi
-1 lg ghimbir tocat
-1 conserva de rosii decojite
-2 ardei iuti rosii sau fulgi de ardei iuti
-1 ardei rosu taiat cubulete
-3 linguri de curry pentru peste sau curry obisnuit
-1 lg rozmarin
-2 foi de dafin
-2 lamai sau limete,eu am avut lamai
-1 ceasca de vin alb sec
-sare,piper dupa gust
MOD DE PREPARARE :
Mai simplu nu se poate.
-praful curry se amesteca cu 2 linguri de apa,usturoiul zdrobit,ardeii iuti tocati sau fulgii de ardei iute si zeama de la o lamaie,sare,piper,foile de dafin.Se imbraca bine pestii cu aceasta marinata si se pun la rece,acoperiti cu o folie,pentru o ora,cel putin
-intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei se aseaza rondelele de ceapa,conserva de rosii,se scurge marinata si se amesteca cu rosiile,se aseaza pestii deasupra,se taie a doua lamaie in 2 si se aseaza si ea in sos.Se dilueaza cu vin si se de la cuptorul incins la 230* pana ce pestii s-au rumenit .Daca e nevoie,mai completam sosul scazut cu vin.
-servim cu marar verde tocat si felii de lamaie.
Pofta buna!
-2 cepe tocate
-5 catei de usturoi
-1 lg ghimbir tocat
-1 conserva de rosii decojite
-2 ardei iuti rosii sau fulgi de ardei iuti
-1 ardei rosu taiat cubulete
-3 linguri de curry pentru peste sau curry obisnuit
-1 lg rozmarin
-2 foi de dafin
-2 lamai sau limete,eu am avut lamai
-1 ceasca de vin alb sec
-sare,piper dupa gust
MOD DE PREPARARE :
Mai simplu nu se poate.
-praful curry se amesteca cu 2 linguri de apa,usturoiul zdrobit,ardeii iuti tocati sau fulgii de ardei iute si zeama de la o lamaie,sare,piper,foile de dafin.Se imbraca bine pestii cu aceasta marinata si se pun la rece,acoperiti cu o folie,pentru o ora,cel putin
-intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei se aseaza rondelele de ceapa,conserva de rosii,se scurge marinata si se amesteca cu rosiile,se aseaza pestii deasupra,se taie a doua lamaie in 2 si se aseaza si ea in sos.Se dilueaza cu vin si se de la cuptorul incins la 230* pana ce pestii s-au rumenit .Daca e nevoie,mai completam sosul scazut cu vin.
-servim cu marar verde tocat si felii de lamaie.
Pofta buna!
Foarte aromat si gustos!
RăspundețiȘtergereSuperb arata pestele!!!
RăspundețiȘtergereTe pup Haplea!Multumesc!
RăspundețiȘtergerearata foarte bine..eu, sincer, cumpar foarte des macrou, pentru ca nu prea are oase si e si un peste ieftin! :)
RăspundețiȘtergereophelia si noua ne place macroul,dar acum a fost prima data cand am cumparat proaspat si mi-a placut foarte mult
RăspundețiȘtergereUn encanto de pastel al curry una verdadera delicia,abrazos y abrazos.
RăspundețiȘtergereCe mult imi place reteta!Minunata!!!Cum Andrada numai macroul ii place, am s-o testez:)!!!!Pupici
RăspundețiȘtergereTare gustoasa reteta ta de peste, imi place. pup
RăspundețiȘtergereMacroul este pestele meu preferat.Pup!
RăspundețiȘtergereAbrazoz Rosita!
RăspundețiȘtergereMaria,asta e o reteta cam iute ,asa ca fii atenta la asta!
RăspundețiȘtergereTe pup si eu Timea!Daca iti place macrou si iute,atunci e reteta perfecta
RăspundețiȘtergereDia Mar,pare ca multa lume iubeste macroul! e un peste gras si gustos!
RăspundețiȘtergereCred ca sunt singura care nu a gatit peste zilele trecute !!! :(
RăspundețiȘtergereCum arata...o nebunie...iar gustul cred ca e demential...
RăspundețiȘtergereMmmmh, o reteta care trebuie sa o fac, iubesc pestele la nebunie. Roswitha
RăspundețiȘtergereThose fishes sound delicious.
RăspundețiȘtergereAdina,Naty,Roswitha va pot spune ca pestele asta proaspat este extrem de bun.Pe ala congelat trebuie sa-l nimeresti bine congelat si e iarasi foarte bun.Am spus deja ca am avut o revelatie cu macroul proaspat.E mai gustos decat multi alti pesti cu firma si in consecinta mai scumpi.
RăspundețiȘtergereAnnie,thx for visiting me!
RăspundețiȘtergereDelicioasa !!! Cum arata...e o nebunie !
RăspundețiȘtergere