Am inceput un proiect,asa se zice acuma,de revalorificare a carnii tocate.Am inceput cu friptura cu palarie si continui acum cu chiftelutele marinate.Prima diferenta notabila fata de cele cu care suntem obisnuite,este folosirea pesmetului in loc de paine muiata in apa sau lapte.Nu am descoperit eu asta evident,dar este a doua oara cand folosesc pesmet in loc de paine si diferenta mi se pare notabila.Chiftelutele ies mult mai fine si tinuta lor este mult mai buna,textura chiftelei asijderea.In rest,despre condimente am mai vorbit si vedeti in continuare care mai sunt diferentele fata de chiftelutele obisnuite.Pentru ca folosind pesmet ,amestecul de carne trebuie hidratat,chiftelutele nu trebuie sa fie seci .
INGREDIENTE :
Lg=lingura
lg=lingurita
-1 kg carne tocata,eu am folosit amestec de porc cu vaca
-5 Lg pesmet
-2 oua
-1 Lg ketchup
-2 Lg smantana
-2 cepe
-4 catei de usturoi
-1 Lg menta uscata
-1 lg cimbru
-1/2 lg fulgi de ardei iute(optional) sau dulce
-sare,piper dupa gust
-2 cutii rosii decojite maruntite
-2 Lg pasta de rosii
-8-10 frunze de busuioc proaspat si tocat pentru ornat (daca nu aveti, folositi patrunjel )
-100 g mozzarella taiata cubulete
MOD DE PREPARARE:
-carnea tocata se amesteca cu ceapa si 2 catei de usturoi tocate,fulgii de ardei iute ,ketchupul,smantana si restul condimentelor.Gustam si potrivim de sare si piper
-dam forma rotunda chiftelutelor
-dupa care le prajim in ulei incins,pana se rumenesc pe toate partile,apoi le scoatem si le lasam pe un servet de hartie sa-si lase excesul de ulei
-intr-o cratita dam in clocot rosiile tocate , pasta de bulion ,1/2 lg cimbru ,sare,piper si lasam sa fiarba la foc mic 5 minute.Adaugam ceilalti 2 catei de usturoi zdrobiti
-adaugam la sos chiftelele si mozzarella si le lasam la fiert molcom,acoperite cu capac, inca 5 minute.
-rectificam daca e cazul gustul,inchidem focul si presaram busuioc verde tocat
Pofta sa fie!!!!
a trecut un ceac de cand nu am mai mancat! si imi ploua in gura cand ma uit la astea ale tale! din pacate nmnu prea ma incumet la chiftle ca ar trebui sa le mananc singura ( mofturosul nu vrea)...asa ca ma uit la pozele altora si salivez! hehe!
RăspundețiȘtergereNous aimons beaucoup les boulettes aussi. Ta recette me semble délicieuse.
RăspundețiȘtergereA très bientôt
Buna idee,nu am facut d mult timp si ne plac chiftelutele marinate!Arata grozav!
RăspundețiȘtergeremmmm, ce bune trebuie sa fie! Cred ca au trecut mai mult de 2 ani de cand am mancat ultima data chiftelute! Arata minunat! Te pup scumpa mea!
RăspundețiȘtergerevaii cat de bineeee arata.....aiii,aiii,de lins degetele!..felicitari, pentru tot!!
RăspundețiȘtergereophelia,incearca sa faci 3-4 bucati,cand gatesti carne tocata,in varianta asta si daca nu le manaca,ceea ce ma indoiesc,ca asa zicea si sotul meu,inainte sa i le pun in fata,le manci tu.dar eu cred ca sunt bune si s-ar putea sa aiba succes si la tine
RăspundețiȘtergereTeo incearca reteta asta fara grija! ai sa vezi diferenta!
RăspundețiȘtergereEmily,eu nu am mai facut cred ca de 10 ani chiftelute marinate,pentru ca ai mei le preferau pe celelate,dar astea le-au ...devorat.Nici strop de sos n-a ramas.De obicei chitelutele marinate cum le stim, pot fi mancate si reci.Astea insa,din cauza mozzarellei se manaca calde.Cu doua linguri!
RăspundețiȘtergereDasnutssa,e o reteta dfe incercat.Nu stiu cat de ati citi voi ingredientele, dar cross my heart ,chiftelele astea sunt fine, delicioase de sa-ti lingi dejtele,cum bine ziceai
RăspundețiȘtergerenadji,sont des boulettes extremment delicieuses et moelleuses
RăspundețiȘtergereo reteta minunata
RăspundețiȘtergereça a l'air délicieux c'est une recette que j'aime beaucoup
RăspundețiȘtergereps: pour les crêpes il s'agit de !la levure sèche, un bol = 250 g
bonne soiréde
Delicios!
RăspundețiȘtergeremerci Fimere,je vais les essayer !
RăspundețiȘtergereEu numai cu pesmet le pregatesc... ofc regulamentar ;) Sunt mult mai uniforme, pufoase si bune! Te pupici
RăspundețiȘtergereAs papa chiftelute oricand cu mare pofta !!!
RăspundețiȘtergereNoua ne plac tare mult chiftelutele marinatae!!
RăspundețiȘtergereAntonina,sunt de acord cu tine !eu acum am descoperit pesmetul in tocaturi
RăspundețiȘtergereAdina,Haplea,cred ca putina lume refuza asa o portie!
RăspundețiȘtergereimi plac chiftelele marinate in sos de rosii aromat (eu pun, caci place ce sa-i fac, ardei iute din plin) La chiftelulte folosesc mereu pesmet, doar daca vreau sa fie ca ale bunicii folosesc paine inmuiata in lapte. in amestecul de chiftele uneori adaug ... parmezan si putin carne de carnati. Sosul il pregatesc din pasta de rosii(facuta in casa de mine sau mama) si diverse ierburi si condimente, uneori mai adaug 1-2 piersici, ceapa, o para. mi-ai facut pofta cu chiftelutele tale :)
RăspundețiȘtergerete pup si iti doresc un sfarsit de saptamana cat mai placut
Andreea-Elena ,o multime de idei ! a propos de carnea de carnati eu zic ca o poti inlocui cu condimentele specifice carnatilor,care tot carne tocata este dar aromatizata cum stim.chiftelute cu fructe,n-am incercat,dar merita incercate.dar atunci sosul cred ca trebuie sa fie altul,dupa parerea mea,nu de rosii.pupu-te si eu!
RăspundețiȘtergerelasa cand am timp iti dau eu o combinatie de fructe + rosii+ardei rosu!... am gasit-o intr-o revista si e f buna combinatia si pt fripturi de vita!
Ștergereai dreptate cu carnatii ... pui condimente:))
eu am uitat sa scriu ca acei carnati sunt usor afumati( cum imi merge gura, asa mi si scrisu')
Acum, mi-a venit idea, ca atunci cand nu am carne din carnati afumati sa folosesc carne condimentata ca pt carnati(dupa ai solutionat tu) si sa adaug paprika spaniola, afumata, parfumata, rosie ca focul si dulce ... merci de pont ;)
am incercat amestecul chilian pe copanele de pui ... si m-am lins pe degete! am si ascuns 2 copanele de sotul meu :)) sa am pe a doua si a treia zi ... dar, tot le-am impartit frateste cu el :))
Andreea-Elena,paprica aia afumata trebuie sa fie o nebunie.Eu inca nu am gasit aici.Ca ma si gandeam cum sa fac o afumatoare acasa sa-mi fac ardeii proprii afumati.
RăspundețiȘtergereAndreea, astept reteta!!!!!!
RăspundețiȘtergereDoamne ce bunatate de chiftelute:)!!!As putea manca....fara numar.....:)!!!E drept ca la sos eu nu am folosit mozzarella....dar data viitoare cu siguranta o sa folosesc:)!!!!Imi place.... la nebunie:)))
RăspundețiȘtergereMaria,incearca sa faci chiftelutele cu ingredinetele ce le-am spus sa vezi ce bunatate iese!
RăspundețiȘtergereVin la o portie de chiftelute!
RăspundețiȘtergereCred ca am ajuns prea tarziu pentru doua chiftelute sa le degust si eu...
RăspundețiȘtergereArata intr-un fel aparte.
Savurati !
Te tzuc
Buna si varianta asta! Delicioasa chiar!
RăspundețiȘtergere