duminică, 25 martie 2012

Curry de macrou proaspat (la cuptor)


Cred ca macroul este un peste pe nedrept neglijat.E prima oara cand cumpar macrou proaspat. Pot sa va spun ca mi-a placut.Mult ! S-a potrivit foarte bine gatit cu condimente curry ,asa ca ia sa vedeti ce a iesit :

INGREDIENTE :

lg= lingurita

-4 buc.macrou
-2 cepe tocate
-5 catei de usturoi
-1 lg ghimbir tocat
-1 conserva de rosii decojite
-2 ardei iuti rosii sau fulgi de ardei iuti
-1 ardei rosu taiat cubulete
-3 linguri de curry pentru peste sau curry obisnuit
-1 lg rozmarin
-2 foi de dafin
-2 lamai sau limete,eu am avut lamai
-1 ceasca de vin alb sec
-sare,piper dupa gust

MOD DE PREPARARE :
Mai simplu nu se poate.
-praful curry se amesteca cu 2 linguri de apa,usturoiul zdrobit,ardeii iuti tocati sau fulgii de ardei iute si zeama de la o lamaie,sare,piper,foile de dafin.Se imbraca bine pestii cu aceasta marinata si se pun la rece,acoperiti cu o folie,pentru o ora,cel putin
-intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei se aseaza rondelele de ceapa,conserva de rosii,se scurge marinata si se amesteca cu rosiile,se aseaza pestii deasupra,se taie a doua lamaie in 2 si se aseaza si ea in sos.Se dilueaza cu vin si se de la cuptorul incins la 230* pana ce pestii s-au rumenit .Daca e nevoie,mai completam sosul scazut cu vin.
-servim cu marar verde tocat si felii de lamaie.
Pofta buna!

20 de comentarii:

  1. arata foarte bine..eu, sincer, cumpar foarte des macrou, pentru ca nu prea are oase si e si un peste ieftin! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. ophelia si noua ne place macroul,dar acum a fost prima data cand am cumparat proaspat si mi-a placut foarte mult

    RăspundețiȘtergere
  3. Un encanto de pastel al curry una verdadera delicia,abrazos y abrazos.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce mult imi place reteta!Minunata!!!Cum Andrada numai macroul ii place, am s-o testez:)!!!!Pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. Tare gustoasa reteta ta de peste, imi place. pup

    RăspundețiȘtergere
  6. Maria,asta e o reteta cam iute ,asa ca fii atenta la asta!

    RăspundețiȘtergere
  7. Te pup si eu Timea!Daca iti place macrou si iute,atunci e reteta perfecta

    RăspundețiȘtergere
  8. Dia Mar,pare ca multa lume iubeste macroul! e un peste gras si gustos!

    RăspundețiȘtergere
  9. Cred ca sunt singura care nu a gatit peste zilele trecute !!! :(

    RăspundețiȘtergere
  10. Cum arata...o nebunie...iar gustul cred ca e demential...

    RăspundețiȘtergere
  11. Mmmmh, o reteta care trebuie sa o fac, iubesc pestele la nebunie. Roswitha

    RăspundețiȘtergere
  12. Adina,Naty,Roswitha va pot spune ca pestele asta proaspat este extrem de bun.Pe ala congelat trebuie sa-l nimeresti bine congelat si e iarasi foarte bun.Am spus deja ca am avut o revelatie cu macroul proaspat.E mai gustos decat multi alti pesti cu firma si in consecinta mai scumpi.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...