marți, 13 noiembrie 2012

Salata de toamna cu dressing cu tahini


Daca e toamna,sunt dovleci de toate felurile.De ce sa nu-i folosim si in salate ? Zis si facut! Cum rucola sunt frunzele mele preferate, le-am combinat cu bucatele de dovleac copt si sa vedeti ce a iesit.Va asigur ca ceva extrem de bun.Cu reteta asta  am raspuns provocarii Kadiei, care a organizat pe blogul ei un concurs numit  Bostani pe toate fronturile .Grabiti-va sa participati si voi, pana pe 15 noiembrie mai puteti s-o faceti!

INGREDIENTE:
-o felie de dovleac de persoana
-o lingura de ulei de masline
-1/4 lingurita paprica dulce sau iute
-o mana de seminte de dovleac fara coaja
-2 cesti de rucola ,de persoana
-o mana de stafide
-o legatura de patrunjel
-aprox 150 g de telemea sau feta
-sare,piper dupa gust

ptr dessing:
-2 linguri de iaurt grecesc sau alt  iaurt mai gras
-o lingura de tahini (pasta de susan)
-o lingura de apa fierbinte
-o lingura de suc de lamaie
-un catel de usturoi zdrobit
-sare dupa gust

MOD DE PREPARARE :
1.Se curata dovleacul de coaja si seminte,apoi se taie cubulete
2.Intr-o tava antiaderenta sau tapetata cu hartie de copt,se imprastie cuburile de dovleac, se sareaza, se pipereaza, se presara cu paprica,se stropeste cu ulei .Se coace aproximativ 35 de minute,pana cuculetele de dovleac se inmoaie si incep sa se caramelizeze.
3.Se dizolva pasta de tahini in apa fierbinte ,apoi, intr-un borcan cu capac, se pun toate ingredientele pentru dressing si se agita energic.
4.Se amesteca usor intr-un bol, rucola, dovleacul, patrunjelul, stafidele si branza taiata cubulete.Se serveste in farfurii individuale, stropita cu dressing si semintele de dovleac usor prajite intr-o tigaie antiaderenta.

10 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...