Reteta asta am gasit-o pe culinar.ro, nu mai stiu cine a postat-o acolo,dar oricum ii multumesc pentru o reteta asa buna.Am facut-o prima data de mult, nici nu mai tin minte ,acum multi ani in orice caz, si apoi am repetat-o de multe ori.
INGREDIENTE
-500 g faina
-4 oua
-250 g unt
-250 g zahar
-100 g mac
-coaja rasa de la 2 portocale
-100 ml suc de portocale
-2 plicuri zahar vanilat
-esenta de rom
-1 plic praf de copt
MOD DE PREPARARE:
-se freaca untul spuma ,se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana la incorporarea deplina ,apoi restul ingredientelor in ordine : ouale,coaja si sucul de portocale , macul,zaharul vanilat si faina (cernuta si amestecata in prealabil cu praful de copt ).
-se pune amestecul in forma tapetata cu hartie de copt,sau unsa cu ulei si pudrata cu faina.
-se baga in cuptorul preincalzit la 200*C,iar dupa 20 de minute se reduce temperatura la 180*C.Se tine aproximativ o ora,sau pana trece proba scobitorii.
-se pudreaza cu zahar
Un dulce tare aromat si gudtos!
RăspundețiȘtergereIntr-adevar DiaMar!
ȘtergereBun rău și ușor de făcut!
RăspundețiȘtergereDulciurile usor de facut sunt preferatele mele
ȘtergereCe combinatie grozava de arome! tare bine arata!
RăspundețiȘtergereMultumesc Paula!
Ștergere