Este o reteta de “taietei de vinete” echivalentul unei mancari italiene minus carbohidratii.
INGREDIENTE
astea sunt cam pentru 2 portii.
-3 vinete medii
-4 catei de usturoi
-6 frunze de busuioc
-2-3 ardei nu prea iuti (cui ii place putin iute) sau echivalentul in ardei obisnuiti – doar ptr aroma
-4-5 rosii cherry sau 1 rosie medie
-3-4 linguri de smantana
-piper dupa gust
-3 linguri de ulei de masline extravergine
-sare
-parmezan
MOD DE PREPARARE
Se curata vinetele de coaja
Se sareaza pe o parte si se lasa 10 minute sa stea cu sare
Se taie julienne
Usturoiul se zdrobeste apoi se caleste usor impreuna cu ardeiul
Se adauga vinetele si se calesc cam 10 minute amestecand continuu
Se adauga smantana si se subtiaza cu putina apa sau lapte degresat ca sa facem un sos
in caz ca e prea groasa compozitiaSe da un clocot
Se adauga rosiile si busuiocul iar dupa 2 minute de la adaugarea lor se ia de pe foc.
Se pune in farfurii si se presara cu parmezan
Gustul este exact ca la orice paste italiene cu sos de smantana – minus caloriileNu se sareaza fiindca vinetele retin suficenta sare chiar si dupa stoarcere.
Este o mancare extrem de gustoasa si foarte sanatoasa.
wau, ce idee, trebuie sa fie tara tare gustoasa. am trecut-o pe lista , se face :)
RăspundețiȘtergereInteresant,dar cred ca este tare gustoasa!
RăspundețiȘtergerePe asta sigur o fac si eu!!!!Arata delicioasa!!!!!Sa ai o zi frumoasa!!!
RăspundețiȘtergereCe interesanta!Cred ca e tare buna asa ca merita incercata!Multumesc si pentru premii!Iti doresc o zi frumoasa!xxx
RăspundețiȘtergereFoarte interesanta mancarica....yammy!
RăspundețiȘtergereCe-mi place, am pus-o si eu pe lista.Draga mea, tocmai ma intrebam ce mai faci, daca esti bine, dar am vazut ca eu sunt in urma si nu vazusem ultimele postari de dupa tajina. Inseamna ca esti ocupata. Te pupic
RăspundețiȘtergeredes nouilles d'aubergines!!! c'est superbe ça doit être excellent, j'aime beaucoup
RăspundețiȘtergerebonne journée
J'aime beaucoup les aubergines et ta recette est originale.
RăspundețiȘtergereJe la note pour essayer.
A bientôt.
intr-adevar e foarte gustoasa si usor de facut .
RăspundețiȘtergeredaca va plac vinetele merita s-o incercati.
fimere,nadji si vous aimez les aubergines,c'est tres bon et pas difficile a faire.
RăspundețiȘtergerepozele de final sunt facute in fuga.am sa revin insa cu o poza de final mai frumoasa.
RăspundețiȘtergereAsta trebuie s-o încerc neaparat!Ador tot ce se cheama Vinete!Merci de reteta,Pansy! :)
RăspundețiȘtergereArata extraordinar! E o idee excelenta mai ales ca as manca vinete non stop! Multumim Pansy!
RăspundețiȘtergeresi mie imi plac foarte mult vinetele.
RăspundețiȘtergereMa bucur ca va place reteta ! nu va ramane decat s-o incercati.
Maya astept verdictul tau.
buna dimineata, raspandacul sef am venit sa raportez :)
RăspundețiȘtergereo poveste cu o sfoara ce sa da in tara , o poveste cu si depre cadouri culinare. povestea si intreaga polologie...pe blogul meu :)
boscodino,pupu-te gargarita draga ! cand eram mica urmaream furnicutele si ajungeam la cele cu aripi care le consideram regine.e o poveste intreaga.asa ca eu am ramas indragostita de numele tau
RăspundețiȘtergereInteresanta reteta!,merita incercata,si arata foarte bine.pup!
RăspundețiȘtergereTrebuie sa fie foarte buna la gust, asa ca o sa incerc si eu. mai ales ca este permisa combinatia, este acelasi tip de proteina(lactate) in combinatia cu vinete si rosii. Felicitari!
RăspundețiȘtergeremultumesc elena,daca iti plac vinele incearc-,pentu ca merita,cum am mai zis pe aici
RăspundețiȘtergeremoaaa, credeam ca-s tare sofisticate, dar sunt super simplu de facut, senchiu panseluta
RăspundețiȘtergerece faina ideea.marturisesc ca mie personal imi plac foarte mult vinetele.voi incerca sa vad daca imi iese reteta asta desi nu se gaseste la mine parmezan.pupici
RăspundețiȘtergerefoloseste un cascaval mai uscat.dar sa stii ca merge si fara.e de incercat si mozzarella
RăspundețiȘtergerefata frumoasa si verde cu fetita,parca, frumoasa,sa stii ca merita facute.chiar daca-i baiat sa-ti traiasca !bucura-te de fiecare clipa,ca asa de repede trec anii si-i vezi mari !si nu mai poti sa-i iei in brate si sa-i mangai si sa-i giugiulesti.
RăspundețiȘtergeredaca pe culi n-ai vrut sa ne spui cum le-ai facut (te-a intrebat mirela si n-ai raspuns) mi-am permis s-o caut la tine pe blog.
RăspundețiȘtergeream fetita, Tiffany, in curand va implini 6 luni
ce nume frumos are ! sa-ti traiasca sa fiti sanatoase si voioase.am s-o postez si pe culi .
RăspundețiȘtergereAm facut taiteii,sînt deliciosi.În cîteva zile îi fac iar,si o sa fac si poze.O sa ramîna o favorita,reteta asta!Merci înca odata!
RăspundețiȘtergereTe pup,
M.
Eu cand am sa-i fac data viitoare am sa pun busuioc mai putin si as incerca cu marar.
RăspundețiȘtergeresi cu sos rosu
RăspundețiȘtergere