duminică, 16 decembrie 2012

Sos chimichurri


Chimichurri este un sos argentinian la origine ,similar cu pesto,dar care are la baza patrunjelul, folosit alaturi de carne la gratar .Restul ingredientelor pot fi diverse ( coriandru, paprica, chimion, cimbru, lamaie,frunza de dafin, capere, rosii, ardei). Dar reteta de baza contine patrunjel,oregano, usturoi, ulei si otet .Se potriveste foarte bine cu peste,pui sau chiar paste.Se poate folosi deopotriva si ca marinada si ca sos insotitor al carnurilor grilate.Eu am facut reteta de baza.

INGREDIENTE:
-o ceasca de patrunjel verde tocat
-3-4 catei de usturoi
-2 linguri de oregano verde tocat (sau 2 lingurite de oregano uscat)
-1/2 ceasca ulei de masliune
-2 linguri de otet rosu sau alb
-o lingurita sare de mare
-1/4 lingurita de piper negru macinat
-1/4 lingurita de fulgi de ardei iute

MOD DE PREPARARE:
1.Tocati frunzele si usturoiul,eu am facut-o in robot
2.Adaugati uleiul,otetul,sarea,piperul si fulgii de ardei iute
Se poate servi imediat sau se poate refrigera.In acest din urma caz,incainte de a-l consuma lasati-l la temperatura camerei pana se incalzeste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...