Un aluat grozav de gustos pentru tarte sarate.Am facut mai multe tarte cu el, ale caror retete urmeaza.
INGREDIENTE
pentru o formă cu diametrul de 26 cm
-100 ml vin alb sec
-80 ml ulei de măsline extravirgin sau floarea soarelui sau amestec de masline cu floarea soarelui
-300g făină
-1/2 lingurita de sare
MOD DE PREPARARE:
1.Puneti intr-un borcan cu capac vinul, uleiul, sarea si emulsionati prin agitare
2.Puneti amestecul rezultat in bolul mixerului, adaugati faina in transe si mixati cu ajutorul carligelor pentru framantare, sau cu mana, pana obtineti un aluat omogen, dupa care il dati la rece pentru 15 minute,cel putin.
Aluatul cu vin poate fi folosit si pentru retete de post.
INGREDIENTE
pentru o formă cu diametrul de 26 cm
-100 ml vin alb sec
-80 ml ulei de măsline extravirgin sau floarea soarelui sau amestec de masline cu floarea soarelui
-300g făină
-1/2 lingurita de sare
MOD DE PREPARARE:
1.Puneti intr-un borcan cu capac vinul, uleiul, sarea si emulsionati prin agitare
2.Puneti amestecul rezultat in bolul mixerului, adaugati faina in transe si mixati cu ajutorul carligelor pentru framantare, sau cu mana, pana obtineti un aluat omogen, dupa care il dati la rece pentru 15 minute,cel putin.
Aluatul cu vin poate fi folosit si pentru retete de post.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu