vineri, 13 septembrie 2013

Curry de pui cu fasole verde


Curry-ul se numara printre mancarurile care imi plac.Imi place pentru ca este o macare simpla, rapida, aromata si iute.Cine nu manaca iute,poate avea aparent o problema.dar cum totul se rezolva pe lumea asta, se rezolva si asta : folositi mai putin praf curry, sau cautati o marca ce e mai putin iute.Eu intotdeauna mai adaug si ardei iute sau fulgi de ardei iute, dar nu mai pun asta in reteta ca sa nu va sperii.

INGREDIENTE:
-2 piepturi de pui
-o ceapă mare tocată solzişori
-3 căţei de ustruroi tocaţi
-un ardei roşu tăiat cubuleţe
-3 cm rădăcină de ghimbir rasă
-3 linguri praf de curry
-200 ml lapte de cocos sau sana
-500 g fasole verde
-o lingură amidon de porumb

MOD DE PREPARARE :
1.Se taie piepturile de pui fâşii

2.Se încinge wok-ul şi uleiul se adaugă ghimbirul şi usturoiul se rumenesc 10 de secunde ,se adaugă ceapa şi ardeiul, apoi făşiile de carne şi se rumenesc şi ele.


3.Se adaugă fasolea verde, se stinge cu lapte de cocos  şi se lasă să fiarbă împreună 10-15 minute.Dacă e nevoie se adaugă apă.Când fasolea şi carnea au fiert se amestecă amidonul cu o lingură de apă rece şi se adaugă în mâncare, se mai dă un clocot să se lege sosul, se potriveşte de sare şi piper.
Dacă folosiţi iaurt în loc de lapte de cocos, fierbeţi separat în prealabil fasolea,iar iaurtul sau sana le adăugaţi la sfârşit.
Se serveşte alături de orez.

Poftă bună !

Un comentariu:

  1. I read this paragraph fully about the resemblance of
    latest and preceding technologies, it's remarkable article.



    My webpage: ซิมเบอร์สวย

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...