vineri, 20 septembrie 2013

Salata de toamna cu rucola si piersici


Bucatarul curajos din luna august ne provoaca prin All day cooking cu o reteta de salata de rucola cu portocale si curcan.E o salata grozava cand ai resturi de friptura de curcan.Cum eu nu am avut, l-am inlocuit cu prosciutto crudo si cum sezonul e mai degraba varatic decat iernatic, am inlocuit portocalele cu piersici.Asta e ca-n bancurile cu radio Erevan : cum o dai, nu iese bicicleta ci mitraliera.

INGREDIENTE:
-2 maini de rucola
-o piersica
-o mana de masline
-2-3 felii de prosciutto crudo
-50 g emmentaler
-2 linguri seminte de pin
-4 linguri otet balsamic
-2 linguri vin rosu
-o lingura sirop de artar sau miere
-ulei de masline
-sare,piper dupa gust

MOD DE PREPARARE:
1.Se prepara reductia de otet balsamic fierband impreuna otetul si vinul,pana se reduce la jumatate, apoi adaugam siropul de artar si mai lasam pe foc 30 de secunde.
2.Se amesteca rucola, cu piersicile feliate, sunca taiata fasii, maslinele si foarte putin u;lei de masline.Se presara cu felii subtiri de emmentaler si seminte de pin rumenite putin intr-o tigaie antiaderenta,fara ulei.Se stropeste cu reductia de otet balsamic, sare,piper dupa gust
Pofta buna !

Un comentariu:

  1. hhhmmmmm, imi place cum arata si ce culori vii si frumoase are, o combinatie foarte buna si savuroasa ;)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...